Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nechala jsi to zajít příliš daleko, šikana se má řešit hned zpočátku. vygoogli si stránky michala Koláře, to je odborník n stádia šikany a na to, jak se to má správně řešit, jak postupovat atd. něco si o řešení šikany nejdřív načti.
můžeš se spojit s ped. psych. poradnou a kontaktovat zřizovatele školy. Chtěj ze všeho zápisy, postup, co hodlají dělat dál a odborné řešení, ne žádný amatérismus.
prostě jednej, hlavně chtěj, aby šikana byla řešena profesionálně, třeba konfrontace agresora s obětí je naprostá chyba. Pokud učitelka něco řešila s celou třídou a tímto způsobem, tak je to taky víc než špatně.
Pokud si nechceš nikoho ve škole proti sobě poštvat, tak pak jedině změnit školu, nebo v tom nechat holku nadále koupat.
Tohle už nemá řešení. Dcera musí nutně na jinou školu, jinak si ponese následky celý život. Pak je můžeš podusit za jejich jednání zpětně, pokud budeš chtít. Máme tady 3 zadele neziskovek a poraden, tam by jí mohli pomoci s prevencí do budoucna.
@Reflex následky si ponese i tak. Sama jsem šikanu zažila a nese se to semnou dodnes. Sice spolužáky pozdravim, ale nemám si s nimi co říct i když uznali že byli mladí a blbí a chovali se tak jak neměli. ( Spolužáci ze zš ) se spolužáky z sš se dodnešního dne nemám zájem vidět. Ale celkově delší dobu mi trva než začnu lidem věřit, moc nekomunikují, mám strach co si o mě myslí druzí a celkově že mě určitě pomlouvají
Není to poprvé co to řeším, už od první třídy jsme to řešila vždy s učitelkama, ale dle nich se tam prostě nic neděje a malá razantně odmítá jinou školu
Ta malá potvůrka se před učitelkou a ostatníma tváří jako andílek, dokonce dceři pomáhá culí se na ní, ale jak zmizí z dohledu už to jede, momentálně je to teda slovo proti slovu. O té změně školy taky hodně uvažujeme ale tím že malá to odmítá tak nevím zda by to bylo dobré, to už spíše dát do jiné třídy, ale tam zase hrozí že bude pokračovat nadále. o přestávkách, před nebo mimo školu… Hodně mi jde taky o přístup třídní, myslím že to co udělala byla velká kantorská chyba a měla by nést následky
Tak zkusit změnit aspoň tu třídu - třeba byste měli větší štěstí aspoň na třídní? Já si teda neumim představit, jak coby cca desetiletý dítě jdu do školy s vědomím, že mě třídní učitelka před celou třídou označila za lhářku (neboli že už v rámci školy nemám zastání opravdu nikde) ![]()
@lilithlilith píše:
Tak to je mazec. To s tím wc…já bych si snad na tu holku počkala a profackovala ji. Né, vím že se to nesmí, ale i za už jsem kolikrát na děcka vylítla, když šlo o moje dítě, mám prostě rudo. Minimálně bych udělala virvál s rodičema co to mají za spratka, no a zástupci školy se taky nevyznamenali. Dala bych dceru na jinou školu, myslím že jen přeřazení do jiné třídy by to nespravilo. Je mi holčičky moc líto, držím palce.
Taky bych měla nutkání si na tu holku počkat a ruka by mě hodně svrběla ![]()