Šikanují mě ve třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5969
17.11.22 18:25
@Sárušeee píše:
@Bytsamsebou řekla ale bohužel to Nikoho nezajímá

A jak to máš doma? Nezajímá rodiče, že tě šikanují? Nebo ti nevěří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 03:03

Ahoj, jsi obětí šikany, je mi to líto. Mám dost podobné zkušenosti.
Pro ty z Vás, co zakladatelce nevěří - divily byste se, co všechno učitelé neřeší, navíc čemu pomůže, když budete spekulovat, zda to je/není troll? Pokud to je pravda a vy ji obviňujete z trollingu, tak akorát umocňujete její pocity bezmoci a zoufalství, že ji nikdo nevěří (sama to velmi dobře znám) a i kdyby to troll opravdu byl tak co, tuhle diskuzi jednou může najít někdo, kdo bude v podobné situaci, proto bych se těchto komentářů zdržela.
Mě šikanovali několik let, některé jiné učitelky si toho o přestávce všimli, řekly to mojí třídní, říkala ji to opakovaně i moje máma na třídních schůzkách, třídní na to vždy mámě odpověděla, že ONA si ničeho nevšimla, navíc mojí mámě i řekla, že je mi UŽ! dvanáct, skoro třináct let a mám si poradit sama…Nakonec se se mnou jednou sešla po vyučování a dala mi radu, že je mám prostě poslat někam, pokud budou mít nějaké poznámky nebo něco takového. Další rok na to se ta šikana ještě více zhoršila a jedno videozáznam a pár fotek z toho, jak mě šikanují skončilo na internetu. Já jsem to mámě prozradit nechtěla, ale moje sestra to mámě prozradila a ukázala, máma s tím šla tentokrát rovnou k řediteli, protože k třídní neměla důvěru. Až tehdy se to začalo řešit, ale bylo to pro mě naprosto příšerné, když jsem přišla do školy, tak se na mě celá třída sesypala, že jsem hnusná práskačka, že jim kvůli mě hrozí ředitelská důtka…Nakonec se to uklidnilo, dostali jen třídnickou a museli se mi před ředitelem a třídní omluvit. A pak už mě víceméně nechali být, našli si lepší zábavu než mě šikanovat. Tak držím palce zakladatelko, ať to dopadne dobře i u tebe :kytka:
Jinak právě ty zprávy, co ti posílají jsou důkaz, když se to vyšetřovalo u nás ve škole, tak máma ukazovala zprávy, které posílali mě a to je přesvědčilo, že to opravdu není výmysl, společně s těmi fotkami. Jinak první, co mi řekla třídní, když to ředitel začal řešit bylo to, že se mě trochu naštvaně zeptala, proč jsem se jí nesvěřila, vždyť mi mohla přece pomoct a ne to nechat zajít až tak daleko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 03:14
@ontarova.stara píše:
Ja moc neverim, ze by jim reditel dal ze dne na den dutku. Bez jakehokoliv projednani cele veci, bez vychovneho poradce, tridni ucitelky. Sikana se resi i s rodici. Pedagogicka rada?
Nevim, nepusobi to na me verohodne :nevim:.Byt tebou, resim to primarne s tridni ucitelkou a vychovnym poradcem. Ti si nejspis pozvou do skoly i tve rodice, at uz je to zajima ci nezajima.
V kazdem pripade je treba to resit a nezlehcovat.

Tak třeba jim ještě ty důtky nedal, jen oznámil, že je dostanou. U mě to bylo dost podobné, přišla jsem do třídy a celá třída se na mě sesypala, že kvůli tomu, že jsem práskačka, dostane jeden spolužák a jedna spolužačka ředitelskou důtku a že dokonce se zvažuje i přísnější trest. Nakonec (jak jsem psala v dřívejším příspěvku) dostali jen třídní důtku, poté co se to nějakou dobu řešilo, ale zpočátku jim bylo oznámeno, ať počítají s ředitelskou. Takže nemožné to není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5969
18.11.22 07:19

Nechápu, že rodiče neřeší šikanu. Já už bych byla ve škole a rozhodně bych to tak nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.11.22 14:37

Pokud to doma neřeší řekni to řediteli nebo zástupci řediteli. výchovné poradkyni komukoliv dalšímu ve škole ze zaměstnanci. já jsem to více neřešila a lituji toho. U mě šikana byla hrozná a rodiče to nezajímalo ještě jsem naopak dostala nadáno.

Brali mi věci, nechtěli semnou být ve skupinách na cvičení, ošklivé nadávky, seděla jsem sama, bylo to hrozné o přestávkách jsem utíkala. Nejhorší že nikdo nedostal za to ani poznámku učitelé to neřešili. Tak nějak veděli a neřešili. Jednou mě učitelka objevila na toalete brečící když jsem nebyla na hodině, opět více se to neřešilo ten původ proč jsem brečela. Nosím si to v sobě dlouho a tím že se mnou nechtěli sedět ani být vedle mě tak mi není příjemné nyní přílišný osobní kontakt s cizými lidmi.

Pokud máš nějaké kamarádky svěř se jim, pokud nemáš jako já neměla tak jsem si psala deník. To mi trochu alespoň pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.11.22 14:40

Obecně i kdyby dostali 2 z chování a kdo ví co a přestali by stejně by mi to nebylo dál příjemné tam být. Z mého pohledu po těch 20 letech když to vidím zpětně, by asi bylo lepší změnit školu. Nový začátek. jenže to by museli rodiče souhlasit a zařídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24721
18.11.22 14:45

Co je to proboha za školu? My máme i žáky s poruchami chování a ohně fakt nikdo zapalovat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová