Šílená matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106431
19.3.18 14:45
@Bábrdl píše:
Podle mě i ženských. I tady se radí „nemůžeš jít k rodičům?“ „A co rodiče, nepomůžou ti?“
no přesně tak
@Regina Hero píše:
bavíme se o středoškolákovi… přes týden, když ráno vstává do školy, bych podmínku být do půlnoci doma, považovala za normální…

přes týden ano, ale občas, o víkendu snad může příjít i později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 14:47
@Venetia píše:
přijdou mi to dost přísná pravidla pro plnoleté dítě..pokud nic jiného nevyvádí, tak abymusela být pokaždé do půlnoci doma je přehnané

pokud chodí do školy? :think: nicméně to nic nemění na tom, že pro matku to důležité je (třeba chce, aby dcera školu dodělala, učila se, chodila do školy vyspaná a ne po proflámované noci, nevím..), je to její dům a její pravidla a zakladatelka jako svobodný dospělý člověk se může sama za sebe rozhodnout. Akceptovat to, nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.3.18 14:49

@Tiger-lily Souhlasím s tebou, není moc fér vyhodit studenta z domu. A navíc jestli je maminka už v důchodovém věku,(může brát invalidní důchod, nečetla jsem celou diskuzi) tak si měla hodně rozmyslet pořídit si na stará kolena dítě a uvědomit si do kolika let může dítě studovat a jestli to chce podstoupit. Ale první stránka diskuze mě teda nadzvedla. Skoro všichni začnou útočit na zakladatelku. Pod slovem mamahotel si teda rozhodně nepředstavuji devatenáctiletou studentku. Hanba rodičům fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.3.18 14:50
@Venetia píše:
řekla bych, že tady se nejednalo o víkendy… to by určitě zakladatelka vypíchla…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.3.18 14:51
@ančapepča píše:
@Tiger-lily Souhlasím s tebou, není moc fér vyhodit studenta z domu. A navíc jestli je maminka už v důchodovém věku,(může brát invalidní důchod, nečetla jsem celou diskuzi) tak si měla hodně rozmyslet pořídit si na stará kolena dítě a uvědomit si do kolika let může dítě studovat a jestli to chce podstoupit. Ale první stránka diskuze mě teda nadzvedla. Skoro všichni začnou útočit na zakladatelku. Pod slovem mamahotel si teda rozhodně nepředstavuji devatenáctiletou studentku. Hanba rodičům fakt

tak nevíme, jak to vyhození vypadalo… :nevim: A už vůbec to nesouvisí s věkem její matky, ne? Podstata nebyla v dlouhém studiu, ale v něčem úplně jiném… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.3.18 14:53
@Venetia píše:

O víkendu v příspěvku nepadlo ani slovo. Jej kolikrát já přišla ze sobotní diskotéky až ráno (slušná holka chodí za světla z domu a za světla i domu :P :mrgreen: ). Ale přes týden jsem nikde po nocích nelítala. Jako pokud člověk studuje střední, předpokládá se, že tak nějak má povinnou denní docházku, nějaké ty domácí úkoly a projekty, sem tam se naučit na nějaké zkoušení a písemku… Takže pro nějaké ponocování mimo domov tam nezbývá prostor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106431
19.3.18 14:55
@Amys píše:
O víkendu v příspěvku nepadlo ani slovo. Jej kolikrát já přišla ze sobotní diskotéky až ráno (slušná holka chodí za světla z domu a za světla i domu :P :mrgreen: ). Ale přes týden jsem nikde po nocích nelítala. Jako pokud člověk studuje střední, předpokládá se, že tak nějak má povinnou denní docházku, nějaké ty domácí úkoly a projekty, sem tam se naučit na nějaké zkoušení a písemku… Takže pro nějaké ponocování mimo domov tam nezbývá prostor :nevim:

Já to pochopila ze musí být doma před půlnocí vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 14:57
@Amys píše:
O víkendu v příspěvku nepadlo ani slovo. Jej kolikrát já přišla ze sobotní diskotéky až ráno (slušná holka chodí za světla z domu a za světla i domu :P :mrgreen: ). Ale přes týden jsem nikde po nocích nelítala. Jako pokud člověk studuje střední, předpokládá se, že tak nějak má povinnou denní docházku, nějaké ty domácí úkoly a projekty, sem tam se naučit na nějaké zkoušení a písemku… Takže pro nějaké ponocování mimo domov tam nezbývá prostor :nevim:

Asi tak. Hádám, že pro matku je prioritou, aby dítko zdárně dokončilo střední školu, což při nočním flámování až tak nejde. Ve všední den před školou nestačí večerka do půlnoci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 14:59
@ančapepča píše:
@Tiger-lily Souhlasím s tebou, není moc fér vyhodit studenta z domu. A navíc jestli je maminka už v důchodovém věku,(může brát invalidní důchod, nečetla jsem celou diskuzi) tak si měla hodně rozmyslet pořídit si na stará kolena dítě a uvědomit si do kolika let může dítě studovat a jestli to chce podstoupit. Ale první stránka diskuze mě teda nadzvedla. Skoro všichni začnou útočit na zakladatelku. Pod slovem mamahotel si teda rozhodně nepředstavuji devatenáctiletou studentku. Hanba rodičům fakt

Tak pokud nestačí večerka do půlnoci, tak to studium asi prioritou nebude :think: hanba rodičům? že chtějí, aby dítko chodilo do školy vyspané, dostudovalo? :think: takže courající se studenti střední školy někde po flámu nad ránem nevadí, to není špatnou vizitkou rodičů, aha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.3.18 15:00
@Keyllah píše:
Tak pokud nestačí večerka do půlnoci, tak to studium asi prioritou nebude :think: hanba rodičům? že chtějí, aby dítko chodilo do školy vyspané, dostudovalo? :think: takže courající se studenti střední školy někde po flámu nad ránem nevadí, to není špatnou vizitkou rodičů, aha :think:

Obzvlášť, jestli je jí devatenáct a má před maturitou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 15:04
@Amys píše:
Obzvlášť, jestli je jí devatenáct a má před maturitou…

přesně, je březen -) má pár měsíců před maturou, se té mamce až tak nedivím, že se jí nelíbí, když se courá po půlnoci po venku. Navíc zakladatelka píše, že absenci nemá vysokou -) takže nějaká tam je? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.3.18 15:07
@Venetia píše:
přijdou mi to dost přísná pravidla pro plnoleté dítě..pokud nic jiného nevyvádí, tak abymusela být pokaždé do půlnoci doma je přehnané

v devatenácti bude ještě na střední, ne? maturitní ročník? možná ji jenom matka chtěla víc přitáhnout k učení :nevim: jinak moje holka teď bude dělat přijímačky na střední a vybírali jsme i školy mimo bydliště. na intrech nám vesměs podávali informace, že vycházky končí mezi osmou a desátou hodinou, dle věku studenta. plnoletí mívali výjimky i do jedenácti. takže „do půlnoci doma“ není zas až tak přísné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106431
19.3.18 15:09
@sagina píše:
v devatenácti bude ještě na střední, ne? maturitní ročník? možná ji jenom matka chtěla víc přitáhnout k učení :nevim: jinak moje holka teď bude dělat přijímačky na střední a vybírali jsme i školy mimo bydliště. na intrech nám vesměs podávali informace, že vycházky končí mezi osmou a desátou hodinou, dle věku studenta. plnoletí mívali výjimky i do jedenácti. takže „do půlnoci doma“ není zas až tak přísné ;)

I na intru snad mají někdy volný víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.3.18 15:13
@Venetia píše:
I na intru snad mají někdy volný víkend

a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
19.3.18 15:17

V 19 není nic neobvyklého bydlet u rodičů, do maturity proč ne? Je to s nimi občas psycho, to zase jo, ale my jsme byli lepší?
Jsem vděčná rodičům, co vydrželi se mnou na střední a to jsem nebyla plnoletá, myslím, že nejsem zdaleka jediná, co na střední neposlouchala rodiče a chodila domů po půlnoci.
Jasné, že pokud by dítě fetovalo, nebo byly jiné nezvladatelné situace, musela bych ho v rámci zachování rodiny vyhodit, ale toto ne.
Tobě nezbývá nic jiného, než se s tím smířit a snažit se dostudovat. Určitě zkus požádat o výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová