Šílená matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.3.18 14:32
@Tiger-lily píše: :think: Opravdu je tak málo lidí, kterým přijde, že není v pořádku, vyhodit nezaopatřené (byť již čerstvě zletilé) dítě - studenta z domu? Asi všichni mají s potomkem tohoto věku kdejaké diskuze a rozpory v názorech.

Už jsem myslela, že jsem tady jediná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.3.18 14:33
@Celeste97 píše:
@Bábrdl jo je to Praha ale ja bych se stydela :P bydlim sama od 19ti dobrovolne, asi bych spis sla s kamaradkou do podnajmu napul nez do 40ti bydlet s rodici :think: navic ona setri tak ze chodi do kina, nakuoy atd :potlesk:

Ono je to většinou tak, že ty „děti“ studují VŠ, takže jsou logicky doma. Pak potřebují dát dohromady nějaký peníz, najít slušnou trvalou práci atd. No ato už jim je tak 27. pak si rovnou berou hypo.

zatímco někde na vsi, kdo se nechce zahrabat, tak jde do města. Často i do té Prahy a tady musí chca nechca do nájmu a mluví o vylétávání z hnízda. Ale kdyby měli tu možnost dětského pokoje v Praze, nejspíš by to viděli jinak. Osobně vlastně neznám nikoho, komu by se odstěhovali děti do nájmu (pokud s nimi měl normální vztah), prostě to nějak vydrží, než budou mít pořádnou práci a hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 14:34
@Tiger-lily píše: :think: Opravdu je tak málo lidí, kterým přijde, že není v pořádku, vyhodit nezaopatřené (byť již čerstvě zletilé) dítě - studenta z domu? Asi všichni mají s potomkem tohoto věku kdejaké diskuze a rozpory v názorech.

A co všechno by podle tebe měl tolerovat tento rodič? Že dítko neposlouchá? Toulá se i přes zákaz po nocích? To je ok? A kde se to podle tebe láme? když dítko začne na diskotékách pít, kouřit, fetovat? Je jí 19let, může volit, může se vdát, může mít děti a plně odpovídá za své činy -) pokud není ochotná akceptovat řád rodiny, kde bydlí, měli by si rodiče nechat skákat po hlavách? To že rodiče neposlouchá je v pořádku? :think: chápu, na to, aby poslouchala je už stará dost, na to aby se tedy sama živila zase ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
19.3.18 14:36
@smurfka píše:
hele znám osobně člověk který bydlel s maminkou i ve 40ti ( ano po rozvodu, se vrátil bydlet k rodičům )..ale tak on je mamánek celý život..

po rozvodu se vrací dost chlapůk rodičům a nejsou to mamanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.3.18 14:36
@anonymni_prezdivka píše:
Zakladatelko, předkládáš příliš málo informací, než abychom mohli něco posuzovat. Říct o matce, že je šílená, protože tě vyhodila z domu, je docela síla, zvlášť, když k tomu žádné další info nedáš… Důvody mít mohla. Je celkem jedno, jestli chodíš do školy bez absencí, důležité je spíš jak studuješ. Jestli blbě, máš před maturou a chodíš domu ve tři ráno, tak se nediv, že se jí to nelíbí…

Jinak ale moc nechápu tady ty nenávistné a útočné komentáře typu „jak si to představuješ, v 19 bydlet s rodiči“. No, rodiče mají ze zákona vyživovací a zaopatřovací povinnost… Slečna stále studuje, takže nějak nevím, proč by nemohla bydlet doma (dokud se chová dle pravidel… která nejsou nesmyslná).

Já jsem studovala do 24 a u rodičů bydlela do 25. Přispívala jsem na bydlení (ubohou almužnou, rodiče ale víc nechtěli). Tak nějak jsem ani neměla moc na výběr - jelkož máma rok nebyla doma, musela jsem se starat o domácnost já a také jsem díky tomu nemohla na univerzitu jinam, než do svého rodného města. Rodiče pak ani nechtěli, abych bydlela jinde. Odstěhovala jsem se až s přítelem, současným manželem. Tím chci říct - nevíte, jaké jsou tam poměry a důvody, nemusíte hned útočit. Dle mého je naprosto normální, aby 19letý člověk bydlel u rodičů, zvlášť pokud studuje.

Pak je ale normální, aby dodržoval pravidla, která jsou stanovená, ne? Jako když by jí matka několikrát říkala, ať se necourá po nocích, vrací se před půlnocí a dcerka na to kašle, tak pak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
19.3.18 14:39
@Keyllah píše:
Pak je ale normální, aby dodržoval pravidla, která jsou stanovená, ne? Jako když by jí matka několikrát říkala, ať se necourá po nocích, vrací se před půlnocí a dcerka na to kašle, tak pak co?

přijdou mi to dost přísná pravidla pro plnoleté dítě..pokud nic jiného nevyvádí, tak abymusela být pokaždé do půlnoci doma je přehnané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
19.3.18 14:39

@kontramatka Já. Ale ono ti nic jiného nezbývá. Jednou je budeš muset vypustit a tiše doufat.
K zakladatelce - pokud žije u rodičů, ti ji živí, tak halt musí respektovat jejich pravidla hry. A aby mi studentka jen tak chodila domů po půlnoci? No tak pak platí jedno - jistě kočičko, žij si po svém, ale za své. Hotovo. Nelíbí? Tak budeš poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.3.18 14:40

Nejspíš to bude tím, že žádná z nás nevěří, že by nějaká matka bezdůvodně vyhodila dítě z domu jen kvůli tomu, že nechodí domů do půlnoci. Ono to bude mít těch háčků víc, jen nám o nich zakladatelka diskuze nejspíš zapomněla napsat. Já taky bydlela dlouho u rodičů, ale měli jsme dohodnutá pravidla a ta se dodržovala. Oboustranně. Není nic jednoduššího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
19.3.18 14:41

@Bábrdl Malicko OT, ale hlasim se jako exepmlar. :) Odstehovala jsem se od nascih v necelych 21 v druhaku na vysce z jednoducheho duvodu - byla jsem siiilene zamilovana a udelala bych cokoliv, abych mohla bydlet s pritelem (dnes uz manzelem). Takze jsme to lepili po studentskych bytech z mych brigad a kapesneho od rodicu (ze studuju, ale uz me nezivi doma) a penez, co dostaval on od rodicu na kolej, spali na jednoposteli atd atd. V Praze prosim pekne. :D Ale uznavam, ze nas takovych asi mnoho neni. (Oba jsme skolu dodelali, nasli praci, vzali se, cekame druhe dite, takze to nebyla nejaka cesta do pekel, troufam si soudit…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.3.18 14:41

tak ono to taky mohlo být trochu jinak, že? Třeba padlo něco ve stylu „Až budeš bydlet sama ve svým, vracej se kdy chceš. Dokud chodíš do školy a studuješ, tak budeš do půlnoci doma. Jestli se ti to nelíbí, tak si běž.“
A kolik naštvaných puberťáků by se nechytlo té poslední věty? Minimálně aby ji použili k tomu, že je matka chtěla vyhodit…
Chtělo by to víc informací a taky pohled matky… ostatně, zakladatelka je nejspíš na střední škole, takže na nějaké to tahání po nocích asi není nejvhodnější doba… k tomu zmínka o ne zrovna velké absenci… prostě to nebude tak jednoduché, jak to vypadá… a hodně rodičů, kteří si už pubertou prošli, tak by asi mohlo psát elaboráty o tom, co s dětmi zažili a co kdy padlo za slova… dokonalí nejsme nikdo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.3.18 14:42
@Venetia píše:
po rozvodu se vrací dost chlapůk rodičům a nejsou to mamanci

Podle mě i ženských. I tady se radí „nemůžeš jít k rodičům?“ „A co rodiče, nepomůžou ti?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.3.18 14:43
@Venetia píše:
přijdou mi to dost přísná pravidla pro plnoleté dítě..pokud nic jiného nevyvádí, tak abymusela být pokaždé do půlnoci doma je přehnané

bavíme se o středoškolákovi… přes týden, když ráno vstává do školy, bych podmínku být do půlnoci doma, považovala za normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@sakota píše:
@Bábrdl Malicko OT, ale hlasim se jako exepmlar. :) Odstehovala jsem se od nascih v necelych 21 v druhaku na vysce z jednoducheho duvodu - byla jsem siiilene zamilovana a udelala bych cokoliv, abych mohla bydlet s pritelem (dnes uz manzelem). Takze jsme to lepili po studentskych bytech z mych brigad a kapesneho od rodicu (ze studuju, ale uz me nezivi doma) a penez, co dostaval on od rodicu na kolej, spali na jednoposteli atd atd. V Praze prosim pekne. :D Ale uznavam, ze nas takovych asi mnoho neni. (Oba jsme skolu dodelali, nasli praci, vzali se, cekame druhe dite, takze to nebyla nejaka cesta do pekel, troufam si soudit…)

Může být. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Amys píše:
Nejspíš to bude tím, že žádná z nás nevěří, že by nějaká matka bezdůvodně vyhodila dítě z domu jen kvůli tomu, že nechodí domů do půlnoci. Ono to bude mít těch háčků víc, jen nám o nich zakladatelka diskuze nejspíš zapomněla napsat. Já taky bydlela dlouho u rodičů, ale měli jsme dohodnutá pravidla a ta se dodržovala. Oboustranně. Není nic jednoduššího.

tak nějak… souhlasím do posledního puntíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.18 14:44
@Keyllah píše:
Pak je ale normální, aby dodržoval pravidla, která jsou stanovená, ne? Jako když by jí matka několikrát říkala, ať se necourá po nocích, vrací se před půlnocí a dcerka na to kašle, tak pak co?

Ano, jak jsem psala - dokud se chová podle pravidel, která ale nejsou nesmyslná (což vracení se před půlnocí není, je to zcela oprávněný požadavek, pochopitelně). Možná krom víkendu, řekla bych :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová