Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiger-lily píše:
@Keyllah Ale matka musí plnit vyživovací povinnost vůči své dceři.
kterou jí ale může plnit tím, že ji doma nechá bydlet a zajistí jí jídlo… jinak jde o plnoletou dceru a pokud chce výživné, musí si u soudu zažádat o výživné od rodičů sama… a jsme zase u toho, jak to vlastně bylo s tím vyhazovem… ale tak nějak bych řekla, že pokud doma matka nechá bydlet i dospělého syna, tak to možná nebude tak horké a bude to nějak podobně, jak bylo už víckrát zmiňováno… a jelikož zakladatelka vesele nereaguje, tak je to už asi naprosto bezpředmětné… ![]()
@ančapepča píše:
@Keyllah Ale ona píše, že se učí, takže vypracovává otázka atd, do školy chodí. Určitě má v plánu odmaturovat a třeba by šla ještě studovat, jenže doma jí v tom asi nepodpoří. Taky jsem maturovala takže vím co ja maturita
@Tiger-lily píše:
@Keyllah Ale matka musí plnit vyživovací povinnost vůči své dceři.
A? to jsem někde rozporovala? vyživovací povinnost neznamená, že ji musí plně živit, šatit a akceptovat z její strany věci, se kterými nesouhlasí. Zakladatelka je již nějakou dobu plnoletá. Výživné se pohybuje okolo 10-15% z příjmu, na to zakladatelka nárok má. Stejně tak má její matka právo neakceptovat porušování domovních pravidel, tedy tvoje „Protože reakce, že musí respektovat pravidla matky, není až tak zcela pravda“, pravdou není ![]()
@Tiger-lily píše:Zkouška je od slova zkusit, ne?
jistě, každý rodič bude radostí bez sebe, že to jde jeho dítě k maturitě jen zkusit
počkej za pár let u těch svých ![]()
@Tiger-lily No a taky matky bývají dost vydivočené z maturit, víc než maturanti sami - jistě to znáte i vy - uč se, maturita za dveřmi, uč se, s takovou tě nikam nevezmou uč se, uč se - no a když pak dcérenka udělá nějaké to áčko, protože se jaksi někde zasekla do rána bíého, tak není divu. Ale my se nedozvíme, jak to bylo. Ale já sama si nemyslím, že ta matka je šílená. Prostě jsou to její pravidla v její domácnosti. A nemyslím že požadavek chodit domů do půlnoci je přehnaný. ž
@Regina Hero Taky to může být dobrý troling. Řádí chřipky a co doma, že jo. FB za chvíli omrzí ![]()
@Regina Hero No právě, asi to byl jen momentální výkřik uražené puberťačky.
Ona se zase odrazí, matka se uklidní a nastane světový mír a největší zásluhu na tom bude mít opět emimino.
@Keyllah píše:
jistě, každý rodič bude radostí bez sebe, že to jde jeho dítě k maturitě jen zkusitpočkej za pár let u těch svých
@Keyllah Mohlo jít o dvě věci. Na jedné straně dcera, která odmítla akceptovat jakákoliv pravidla a na druhé straně matka, která nesmyslně buzerovala. Ani jedno není správně a fakt nevím, o který případ tu jde.
@Tiger-lily No tak to by na naší škole absolutně neprošlo. To se řešilo stylem zajímavé, co víte, ale otázka zněla.
@Tiger-lily píše:Já tak chodila na spoustu zkoušek. A moje nejlepší taktika byla tak totálně zmást zkoušejícího, že mi dá za jedna a raděj se dál nebude vyptávat
a to jsi praktikovala i u maturity?
já tuto taktiku zkusím u vlastních dětí na základní a střední škole pominout, kdyby chtěli zkoušet maturitu na víckrát, protože se potřebují courat po nocích, zkusili by to jednou
na vejšce ať si zkouší do aleluja, ale ať nepočítají s tím, že jim to budu všechno cálovat ![]()
@inkakřivák píše:
@Tiger-lily No a taky matky bývají dost vydivočené z maturit, víc než maturanti sami - jistě to znáte i vy - uč se, maturita za dveřmi, uč se, s takovou tě nikam nevezmou uč se, uč se - no a když pak dcérenka udělá nějaké to áčko, protože se jaksi někde zasekla do rána bíého, tak není divu. Ale my se nedozvíme, jak to bylo. Ale já sama si nemyslím, že ta matka je šílená. Prostě jsou to její pravidla v její domácnosti. A nemyslím že požadavek chodit domů do půlnoci je přehnaný. ž
Tak vzhledem k tomu, že maturity jsou za dveřmi, asi bych jako rodič řekla, že se má nachystat, že po matuře půjde s tímto přístupem a pokud ji neudělá, tak ať si hledá nějakou práci, kde ji se základním vzděláním vezmou. Jako i kdyby byla doma, tak ji nikdo nedonutí se učit, kdyby nechtěla. Bude čučet do mobílku, akorát že nebude venku, ale doma. ![]()
@inkakřivák píše:
@Tiger-lily No tak to by na naší škole absolutně neprošlo. To se řešilo stylem zajímavé, co víte, ale otázka zněla.
@Tiger-lily píše:
@Keyllah Mohlo jít o dvě věci. Na jedné straně dcera, která odmítla akceptovat jakákoliv pravidla a na druhé straně matka, která nesmyslně buzerovala. Ani jedno není správně a fakt nevím, o který případ tu jde.
Nicméně byt je matky a její pravidla platí. Nelíbí se jí to? může jít a požádat o výživné. Chce zůstat doma? Tak bude muset být před půlnocí doma -) přemýšlím jestli tento požadavek matky, není v rozporu s ústavou a listinou základních práv a svobod
![]()