Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiger-lily Zkouška je od slova zkusit se praktikuje až na vejšce… U maturit to asi není nejlepší řešení. Tam se to dá zkusit jen jednou a pak až za „půl“ roku. (vím, že to není přesně půl, no
)
@Keyllah píše:
a to jsi praktikovala i u maturity?já tuto taktiku zkusím u vlastních dětí na základní a střední škole pominout, kdyby chtěli zkoušet maturitu na víckrát, protože se potřebují courat po nocích, zkusili by to jednou
na vejšce ať si zkouší do aleluja, ale ať nepočítají s tím, že jim to budu všechno cálovat
Tak vzhledem k tomu, že mě minula státní maturita, tak to byl takový pokec s vyučujícími. Jasně, že jsem se připravovala, takový gambler zas nejsem, i na vysoké to chtělo odhadnout dobře, která zkouška vyžaduje důkladnou přípravu a kde to půjde stylem zkusit.
@Tiger-lily píše:
Tak vzhledem k tomu, že mě minula státní maturita, tak to byl takový pokec s vyučujícími. Jasně, že jsem se připravovala, takový gambler zas nejsem, i na vysoké to chtělo odhadnout dobře, která zkouška vyžaduje důkladnou přípravu a kde to půjde stylem zkusit.
mě taky minula státní maturita, ale u maturity stylem „zkouška je od slova zkusit“ by asi moc neprošlo, nás dusili dost a mluvit se muselo celou dobu, co na to člověk měl… asi jak která škola, ale zase já maturovala před revolucí, tak to bylo všude takové přísnější…
@Keyllah píše:
Nicméně byt je matky a její pravidla platí. Nelíbí se jí to? může jít a požádat o výživné. Chce zůstat doma? Tak bude muset být před půlnocí doma -) přemýšlím jestli tento požadavek matky, není v rozporu s ústavou a listinou základních práv a svobod![]()
@Tiger-lily píše:![]()
To by mě docela zajímalo, co by mohlo takto být posuzováno a co ne.
třeba to, že ji maminka nutí se učit k maturitě a nedovolí ji chodit po nocích
nepsala jsi to ty něco o porušování osobní svobody? ![]()
@Regina Hero píše:
mě taky minula státní maturita, ale u maturity stylem „zkouška je od slova zkusit“ by asi moc neprošlo, nás dusili dost a mluvit se muselo celou dobu, co na to člověk měl… asi jak která škola, ale zase já maturovala před revolucí, tak to bylo všude takové přísnější…
@Keyllah píše:
třeba to, že ji maminka nutí se učit k maturitě a nedovolí ji chodit po nocíchnepsala jsi to ty něco o porušování osobní svobody?
S těmi pravidly - nemyslíš, že i matka by měla být tolerantní? V úvodním příspěvku je napsáno, že slušně studuje, že nepije, nekouří
Ani jedna z nás neví, o co šlo
@Anonymní píše:
Zdravím, taky máte někdo šílenou matku. V 19 mě vyhodila z domu. Ještě jsem studovala a studuji. Dokonce ani nebyl pořádný důvod, jen že jsem nechodila do půlnoci domů.Jinak nepiji na zábavě jsem byla jednou v 15 nekouřím, do škloly chodím slušně a bez vysoké absence. Teď jsem 8mý tyden z domu a když jsem se nedávno stavovala pro pár věcí zvala mě na kafe
. Trochu ujetý ne?
Bydlím tedy s kamarádkou ale peněz moc není. Alimenty taky mohu žádat ne? Ale rodiče nepracují. Mají důchod. Nějaký rady? Názory?
Ehm, nikde nepíše, že se do školy i připravuje
![]()
Já si fakt myslím, že to byl troll ![]()
@Tiger-lily Jo tak abyste se nedivily - nedávno jsem četla případ, u nás. Soud svěřil děti do péče babičce, neb matka byla taková veselejší v rozkroku a celkově nepříliš mateřská. NO a babka se starala, aby dcerka chodila do školy na střední, aby doma semtam něco uklidila, vynášela smetí, umývala nádobí, nutila ji se učit atd. A jak to dopadlo? dcerenka se obrátila na soud a soud rozhodl, že babka dceru víceméně týrá, protože ji zatěžuje školou, a dovolila jí vrátit se k matce. Baka je z toho hotová, a prohlásila, že je jasné, že tedy vnučka bude stejná jako její matka, bohužel. A pozor, stalo se u nás, ne v zblbnuté Americe.
@Tiger-lily píše:
A jak píšu, na maturitu jsem se připravovala, ale to určitě neznamenalo, že bych byla půl roku někde zalezlá a hleděla do sešitů.
ale tak o to asi nejde, být půl roku někde zalezlá. jestli jsem postřehla dobře, tak ta debata o učení k maturitě vznikla na základě prohlášení, že teď před maturitou už je volnější režim nebo tak nějak. no, já maturovala krátce po revoluci a taky jsme to před maturou volnější neměli, naopak. maturitní předměty do nás hustili horem dolem, učili jsme se nové věci a zároveň opakovali kompletní učivo od prváku a v ostatních předmětech nám taky nic neodpustili a jelo se normálně dál. nemluvě tedy o tom, že já maturovala na odborné škole, tedy rozdělí předmětů na maturitní a nematuritní není tak docela přesné, protože i ty nematuritní se do maturitních dost prolínaly.
@inkakřivák píše:
@Tiger-lily Jo tak abyste se nedivily - nedávno jsem četla případ, u nás. Soud svěřil děti do péče babičce, neb matka byla taková veselejší v rozkroku a celkově nepříliš mateřská. NO a babka se starala, aby dcerka chodila do školy na střední, aby doma semtam něco uklidila, vynášela smetí, umývala nádobí, nutila ji se učit atd. A jak to dopadlo? dcerenka se obrátila na soud a soud rozhodl, že babka dceru víceméně týrá, protože ji zatěžuje školou, a dovolila jí vrátit se k matce. Baka je z toho hotová, a prohlásila, že je jasné, že tedy vnučka bude stejná jako její matka, bohužel. A pozor, stalo se u nás, ne v zblbnuté Americe.
Není to vytržené z kontextu? Jestli jí bábuš třeba jednu nevrazila nebo tak něco.
Ne skutečně není. Fakt to proběhlo takto. No a i kdyby ta babča byla přísnější - a o násilí tam skutečně nepadlo ani slovo, jenom o to, že jí nedovolila lítat kde všude a nutila ji připravivat, tak ji soud poslal k mámě, o které předtím rozhodl, že je nezpůsobilá děti vychovávat? Prý ty požadavky na učení se byly příliš tvrdé. Takto to tam bylo.
@Emimin7 píše:
Není to vytržené z kontextu? Jestli jí bábuš třeba jednu nevrazila nebo tak něco.
Tak v takovém případě i měla ne ![]()
@Amys píše:
Tak v takovém případě i měla ne
Je fakt, že donucovací prostředky jsou potencionálně silně efektivní. Např. jednou se na mě kamarádka zamračila, vztyčila ukazováček do výhružné polohy a řekla „tytyty“ a já se okamžitě zamyslel nad nevhodnou úrovní svého chování. ![]()