Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, dost mě to trápí a nevím jestli
jsem jen já divná nebo jestli vám to přijde taky. Čekáme s přítelem
1.miminko, jsem na začátku 2.trimestru, ale už mám vybraný kočárek asi
už od samého začátku Moc jsem se těšila na ten den až pro něj
s přítelem pojedeme a taky na to, že nakoupíme ještě další věci pro
miminko. Těšila jsem se, že to bude taková pěkná chvilka v těhotenství
pro nás dva. Když ale řekl přítel doma rodičům, že čekáme miminko,
byli velice šťastní (hlavně maminka) a přítel nelenil a ukazal jim na netu
vybraný kočárek a rodiče hned začali, že nám chtějí ten kočárek
koupit, což je od nich opravdu velice hezké, ale něco za něco. Maminka že
se chce jet ale do prodejny s náma podívat a jelikož by se potom nevlezla do
auta, pojede i přítelův tatínek, protože ona neřídí a přítel jim na
to řekl, že určitě jet můžou. Pro mě je to ale šok, sice rodiče znám
2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé, moc je nevídám a navíc
maminku zrovna 2× nemusím, takže to, že s nama pojedou pro kočárek je pro
mě strašný, už jsem to i obrečela, prostě nechci jet pro kočár
s tchýní a tchánem za zadkem. S přítelem jsem se už na toto téma stihla
pohádat, protože nechápe, proč rodiče u toho nechci. A já se ptám teď
vás, myslíte si, že to přeháním nebo by jste taky nechtěli kupovat
s tchýní a tchánem kočárek. Děkuji za odpovědi, Helča.
Kupování kočárku s tchýní
Ano přeháníš, jsou to hormony, oni vám nedělají nic intimního klídek.. navíc, nepokouší se ti vnutit jiný
kočár, takže si dej nohy nahoru a jako hezkou chvilku s mužem jděte koupit
třeba dudlík, vždyť je to jedno
Ahoj Helčo, nešla bych do toho, nenech do toho mluvit tchýni, bude to
vaše dítě, váš kočárek. Narovinu jim řekni, že s tím nesouhlasíš!
Jo slyšela jsem pověru, že když tchýně šahá před narozením na kočár,
přináší to těžký porod.
Prehanis. Pro tebe jsou cizi, ale pro pritele jsou to rodice! Na nakup dalsich miminovskych veci muzete jet sami s pritelem. Doprej jim tu radost. Dojedete tam, vyzkousite, oni zaplati, nalozite a jedete. Nedramatizuj to.
Pokud ti nenuti jiny kocar, tal prehanis. Pro tebe cizi lidi, ale pro pritele rodice a prarodice vaseho potomka.
@Helča4 píše:
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, dost mě to trápí a nevím jestli jsem jen já divná nebo jestli vám to přijde taky. Čekáme s přítelem 1.miminko, jsem na začátku 2.trimestru, ale už mám vybraný kočárek asi už od samého začátkuMoc jsem se těšila na ten den až pro něj s přítelem pojedeme a taky na to, že nakoupíme ještě další věci pro miminko. Těšila jsem se, že to bude taková pěkná chvilka v těhotenství pro nás dva. Když ale řekl přítel doma rodičům, že čekáme miminko, byli velice šťastní (hlavně maminka) a přítel nelenil a ukazal jim na netu vybraný kočárek a rodiče hned začali, že nám chtějí ten kočárek koupit, což je od nich opravdu velice hezké, ale něco za něco. Maminka že se chce jet ale do prodejny s náma podívat a jelikož by se potom nevlezla do auta, pojede i přítelův tatínek, protože ona neřídí a přítel jim na to řekl, že určitě jet můžou. Pro mě je to ale šok, sice rodiče znám 2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé, moc je nevídám a navíc maminku zrovna 2× nemusím, takže to, že s nama pojedou pro kočárek je pro mě strašný, už jsem to i obrečela, prostě nechci jet pro kočár s tchýní a tchánem za zadkem. S přítelem jsem se už na toto téma stihla pohádat, protože nechápe, proč rodiče u toho nechci. A já se ptám teď vás, myslíte si, že to přeháním nebo by jste taky nechtěli kupovat s tchýní a tchánem kočárek. Děkuji za odpovědi, Helča.
Nu, já být tvůj přítel, tak se s tebou pohádám taky Pokud by se můj manžel rozbrečel, že
chtějí jet moji rodiče koupit kočárek, který taky zaplatí (a dokonce
i kdyby ho neplatili), asi bych si myslela, že se zbláznil.
Já už jsem starší, a tak i moji rodiče jsou starší lidé. A dobře
si uvědomuju, že tu nebudou navždy. To si uvědom i ty.
V břiše nosíš vnouče těch cizích lidí.
@Helča4 Hormony, to za
pár let přejde Nešil a buď ráda, že vám ten
kočárek chtějí koupit a že vůbec mají zájem. Jestli chceš mermomocí
kupovat něco jenom s přítelem, kupte teď jen kočár a zbytek potom sami
dva. Žádný stres
edit: nesmyslný překlep
Příspěvek upraven 13.03.18 v 17:11
Přeháníš.
Kdyby vám chtěla koupit kočárek tvoje máma a jet se s vámi na něj do obchodu podívat, tak by ti to taky tak vadilo? Přišlo by ti v pohodě, kdyby s tím partner rezolutně nesouhlasil? Uvědom si, že to dítě není jenom tvoje, ale i partnera, takže tchyni se budeš muset naučit snášet, protože bude chtít vídat své vnouče.
@Helča4 Mě teda přijde, že fakt prehanis. Nebo pokud ti to tak hrozne vadí, tak si ho kup za svý. Upřímně- nechápu te.
Hele tchýni musíš od dítěte odříznout co nejdřív, ona je přece cizí a nemá do toho co kecat! (ironie)
Fakt to přeháníš
@Marcam píše:
Ahoj Helčo, nešla bych do toho, nenech do toho mluvit tchýni, bude to vaše dítě, váš kočárek. Narovinu jim řekni, že s tím nesouhlasíš! Jo slyšela jsem pověru, že když tchýně šahá před narozením na kočár, přináší to těžký porod.
A v čem jí „do toho mluví“? Zakladatelka si vybrala kočár,
budoucí dědeček s babičkou řekli, že ho zaplatí. Ten její
vybraný.
Z pohledu matky více dětí, prehanis, toto je prkotina. Ale svým zpusobem
Te chápu, taky jsem kdysi cekala a měla první dítě.
Vzala bych s sebou babicku a dědu a kočárek nechala ulozit u nich na
půdě, protože podle pověry doma být nemá
Ne, ze bych nutně byla poverciva, ale ani racionálně založení lidé v mem okolí nakupují kocarek tak brzy.
A proč, když už máš vybráno, je nenecháš jet pro něj samotné? nebudeš mít nikoho za zadkem a oni si to darování užijou se vším všudy. samozřejmě pouze za předpokladu, že skutečně přivezou to, co vy chcete
Přeháníš. Kočárek je užitková věc ne fetiš a navíc jen jedou
s vámi, vybíráš Ty. Nijak intimní mi to nepřijde. U mě zas tchýně
měla cuky v čem „musí“ jet malá z porodnice. . No byl to model, ale tak co doma jsem si ji
převlíkla.
@navy blue píše:
A proč, když už máš vybráno, je nenecháš jet pro něj samotné? nebudeš mít nikoho za zadkem a oni si to darování užijou se vším všudy. samozřejmě pouze za předpokladu, že skutečně přivezou to, co vy chcete
To mi připadá zbytečné.
Chce si užít kupovaní kočárku s přítelem… To tam fakt tak strašně
vadí jeho rodiče? Tím, že tam jen jsou?
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.