Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@xacxa píše:Díky, jelikož já s ní souhlasím, takže mi přeješ super snachu. A já hlavně syna vychovám k tomu, aby měl svoji družku v úctě, a respektoval její přání. A já hlavně nejsem typ člověka, který si klade podmínky, když chce někomu něco koupit.
Tak bůhví, jak to bylo s tou kategorickou podmínkou. Jenže to se asi od zakladatelky nedozvíme, tak nějak tipuji, že to bude troll.
Jo, a hormony jsou omluva pro všechno
.
Já nevím, mě by to taky asi štvalo. Kor kdybych už o tom měla delší dobu nějakou představu jako zakladatelka. Ale zas je hezké, že Vám ho chtějí koupit a emoce jsou emoce… tchýně to prožívá, má radost, asi by mi to nedalo a stejně bych jí vzala sebou, i když by mě to mrzelo. Navíc vím jak tychýně (i vlastní maminky)umí vnucovat své názory. Já takhle byla vybírat jenom smoothie maker a mamka mě celou odbu nutila do jiného, že se jí zamlouvá více…
@scentini píše:
Me kdyby tchyne chtela koupit kocar, tak nevaham. Nalozim ji do auta a jedu,.
Zvykej si a obrň se trpělivostí, budeš se teď s nimi vídat častěji
. Když ti nebudou kecat do výběru a jen se zúčastní, tak je to ještě super
.Jinak myslím, že to přeháníš, to jsou hormony a věř že vím o čem mluvím, vyšiluju občas stejně jako ty
. Až se pozvou druhý den po návratu z porodnice na návštěvu a nebudou se mít k odchodu, to teprve bude zkouška tvých nervů.
@elibro píše:
@xacxa mám dva syny a fakt doufám, že něco jako jsi ty si domů nikdy nepřivedou…Mám sama proti své tchýni nejednu výhradu, ale jednou je to milující babička mých dětí, tam to všechno začíná a končí. Takže se k ní nebudu chovat jako hovado a už vůbec ne kvůli takovým nesmyslům jako cesta do krámu pro libovolné zboží (kočár není žádný magický svatý grál mateřství).
Můžu vědět, proč mě urážíte??? Vy mě znáte, že víte jaká jsem? Nebo to soudíte jen podle toho, že neřvu z davem a mám pro autorku pochopení.
A autorka se ke své ne/tchyni nechová jako hovado. Jen prostě považuje koupi kočárku jako vzácný okamžik, který chtěla sdílet s partnerem a ne celou jeho rodinou.
Ahoj Helčo, vycházím z Tvého souvětí: rodiče znám 2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé.
Takže osobně si myslím, že budoucí prarodiče to vnímají podobně a snaží se k Tobě najít cestu a lépe Tě poznat. Hlavně tedy maminka, protože nejspíš sama cítí, že ji 2× nemusíš. ![]()
Berou to pravděpodobně symbolicky. Když budou při nákupu kočárku, rodina se více stmelí. Přece jen čekáš jejich vnouče.
Zkus ukázat dobrou vůli. Buď milá, poděkuj za kočárek (přece jen platí
) a pozvěte je třeba za to na kávu. Uvidíš, že budou všichni rádi. A třeba ledy roztají a najdete společnou řeč.
Samozřejmě pokud by se prarodiče v budoucnu snažili až příliš míchat do Tvého a přítelova soukromí, tak bych ses měla zachovat rázněji. Ale v tomto případě, tzn. nákup a zaplacení kočárku, bych dala prarodičům šanci.
@radúna píše:![]()
Pro me je tohle nepochopitelne, me by kocar tchyne v zivote nekoupila. Takze zavidim
.
Jinak tohle neni intimni, intimni by bylo kdyby tchyne chtela byt u porodu
.
@scentini píše:
Jinak tohle neni intimni, intimni by bylo kdyby tchyne chtela byt u porodu.
taky si myslím, že mnohem intimnější budou návštěvy těsně po porodu, v šestinedělí.. ![]()
Chápu tě. Je to tvoje chvíle, kterou si chceš užít. Je to pro tebe něco hodně intimního a další lidi jsou tam jaksi navíc. Nechápu, proč by měli tchánovci podmiňovat dar tím, že tam nutně chtějí být. To bych radši kočár objednala přes net a zbytek výbavičky jela koupit jindy. Jasně, že se ti bouří hormony, ale co? Máš dělat věci, který jsou ti nepříjemný? Dej tomu čas, třeba si to sedne a tchýni skousneš. Já bych se poohlídla v okolí, jestli ten kočárek nemá nějaká maminka, aby sis ho mohla vyzkoušet a pak bych tam tchýni poslala samotnou. Výbavičku bych si zajela koupit jindy.
@Helča4 píše:
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, dost mě to trápí a nevím jestli jsem jen já divná nebo jestli vám to přijde taky. Čekáme s přítelem 1.miminko, jsem na začátku 2.trimestru, ale už mám vybraný kočárek asi už od samého začátkuMoc jsem se těšila na ten den až pro něj s přítelem pojedeme a taky na to, že nakoupíme ještě další věci pro miminko. Těšila jsem se, že to bude taková pěkná chvilka v těhotenství pro nás dva. Když ale řekl přítel doma rodičům, že čekáme miminko, byli velice šťastní (hlavně maminka) a přítel nelenil a ukazal jim na netu vybraný kočárek a rodiče hned začali, že nám chtějí ten kočárek koupit, což je od nich opravdu velice hezké, ale něco za něco. Maminka že se chce jet ale do prodejny s náma podívat a jelikož by se potom nevlezla do auta, pojede i přítelův tatínek, protože ona neřídí a přítel jim na to řekl, že určitě jet můžou. Pro mě je to ale šok, sice rodiče znám 2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé, moc je nevídám a navíc maminku zrovna 2× nemusím, takže to, že s nama pojedou pro kočárek je pro mě strašný, už jsem to i obrečela, prostě nechci jet pro kočár s tchýní a tchánem za zadkem. S přítelem jsem se už na toto téma stihla pohádat, protože nechápe, proč rodiče u toho nechci. A já se ptám teď vás, myslíte si, že to přeháním nebo by jste taky nechtěli kupovat s tchýní a tchánem kočárek. Děkuji za odpovědi, Helča.
Necetla jsem vsechno, ale ano, prehanis to. Tesi se na vnouce, kocar vam chteji zaplatit, tak si ho alespon chteji v obchode prohlednout, jaky je. Kdyby to byli tvoji rodice, taky by ti to tak vadilo? ![]()
@Helča4 píše:
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, dost mě to trápí a nevím jestli jsem jen já divná nebo jestli vám to přijde taky. Čekáme s přítelem 1.miminko, jsem na začátku 2.trimestru, ale už mám vybraný kočárek asi už od samého začátkuMoc jsem se těšila na ten den až pro něj s přítelem pojedeme a taky na to, že nakoupíme ještě další věci pro miminko. Těšila jsem se, že to bude taková pěkná chvilka v těhotenství pro nás dva. Když ale řekl přítel doma rodičům, že čekáme miminko, byli velice šťastní (hlavně maminka) a přítel nelenil a ukazal jim na netu vybraný kočárek a rodiče hned začali, že nám chtějí ten kočárek koupit, což je od nich opravdu velice hezké, ale něco za něco. Maminka že se chce jet ale do prodejny s náma podívat a jelikož by se potom nevlezla do auta, pojede i přítelův tatínek, protože ona neřídí a přítel jim na to řekl, že určitě jet můžou. Pro mě je to ale šok, sice rodiče znám 2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé, moc je nevídám a navíc maminku zrovna 2× nemusím, takže to, že s nama pojedou pro kočárek je pro mě strašný, už jsem to i obrečela, prostě nechci jet pro kočár s tchýní a tchánem za zadkem. S přítelem jsem se už na toto téma stihla pohádat, protože nechápe, proč rodiče u toho nechci. A já se ptám teď vás, myslíte si, že to přeháním nebo by jste taky nechtěli kupovat s tchýní a tchánem kočárek. Děkuji za odpovědi, Helča.
Ohledně některých tchýní si nedělám iluze, ale v tomto případě dle mého názoru opravdu přeháníš. Neřeknu, když by vám cpali nějaký jiný kočár, nebo vám ho bez předchozí domluvy sami koupili/a že znám takové případy/, ale toto je cekem v pohodě. Buď ráda, že se na vnouče těší, a chtějí se podílet i finančně. Co by jiné za to daly. ![]()
@Helča4 Helčo popravdě přeháníš u kočárku to začíná a po porodu se rodiče tvého přítele nebudou moc ani miminka dotknout jelikož je vaše intimní záležitost
Já bych byla v sedmém nebi že by tchýně nebo mamka byly s námi u koupě ale mám tu smůlu že obě jsou po smrti a manžela to tak nebralo tak jsem na to byla sama.
No za mě přehnaná reakce, nám na kočárek přispěla tchýně a moje mamka s manželem. Kočárek viděli na fotkách, když jsme ho vyfotili při zkoušce s manželem (musel zkusit zda na něj nebude moc nízký když má 202cm a já jen 158
) Do ničeho nám „nekecali“ a pak jsem ho jela vyzvednout s mamčiným manželem, neb můj musel být v práci. Byl v krabici zabalený u našich ve sklepě, skládala jsem ho asi týden před TP a až po návratu z porodnice mi ho naši dovezli domů ![]()
Vzala bych s sebou ale klidně i tchýni i mamku (ale s oběma mám skvělý vztah) a kor když ho chtějí zaplatit.
@Janli píše:
Chápu tě. Je to tvoje chvíle, kterou si chceš užít. Je to pro tebe něco hodně intimního a další lidi jsou tam jaksi navíc. Nechápu, proč by měli tchánovci podmiňovat dar tím, že tam nutně chtějí být. To bych radši kočár objednala přes net a zbytek výbavičky jela koupit jindy. Jasně, že se ti bouří hormony, ale co? Máš dělat věci, který jsou ti nepříjemný? Dej tomu čas, třeba si to sedne a tchýni skousneš. Já bych se poohlídla v okolí, jestli ten kočárek nemá nějaká maminka, aby sis ho mohla vyzkoušet a pak bych tam tchýni poslala samotnou. Výbavičku bych si zajela koupit jindy.
Tak je otázka, jak to „podmiňování“ ve skutečnosti vypadalo. Možná tchýně řekla, že kočárek koupí a syn sám nabídnul, aby jeli do obchodu s nimi. A taky proč ne, na tom nevidím nic intimního.