Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
14.3.18 07:58
@Marcam píše:
@smurfka já bych si to jako tchýně nikdy nedovolila

právě..mi to připadá padlé na hlavu..já teda ani našim ani tchýni neříkala kdy jdu koupit to a to..takže to snad ani nevěděla a přidat se nemohli:-))
ale i kdyby to snad věděli, tak by je nenapadlo se přidat aby se mohli podívat..bože, vždyt ho pak uvidí, může si ho očuchat, ošahat, a dokonce pak snad i vozit..ale tohle :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.3.18 08:01
@lucenka píše:
tohle má asi opravdu každý jinak. Pro mě to byl nákup jako jakýkoliv jiný

ano proto by ti to asi nevadilo..
pro mě to byl taky nákup jako každý jiný..proto jsem ho koupila přes net a nechala dovést domů..
pro ně to je něco vyjímečného ( teda nevím jak její chlap, ale ona to tak asi cítí ), proto měl být chlap ohleduplný k jejím pocitům a říct rodičům že tohle je věc kterou si chtějí užít sami jako rodiče..
pokud by to byl pro ně nákup jako každý jiný, tak ho objednají z netu a mají klid že..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.3.18 08:17
@smurfka píše:
ano proto by ti to asi nevadilo..
pro mě to byl taky nákup jako každý jiný..proto jsem ho koupila přes net a nechala dovést domů..
pro ně to je něco vyjímečného ( teda nevím jak její chlap, ale ona to tak asi cítí ), proto měl být chlap ohleduplný k jejím pocitům a říct rodičům že tohle je věc kterou si chtějí užít sami jako rodiče..
pokud by to byl pro ně nákup jako každý jiný, tak ho objednají z netu a mají klid že..

a co když je to pro chlapa taky důležitý a on tam u toho své rodiče chce mít?

• Citovat
  • Upravit
4622
14.3.18 08:19

Jezismarja, jeste ze budu mit dve holky, ty se snad nenastvou kdyz jim budu chtit koupit kocarek pro miminko :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
14.3.18 08:24
@radúna píše:
No, ta moje tchyně by mi dala peníze téměř na cokoliv, ale pod podmínkou, že to bude tajné. Nesměl by to vědět její muž (tchán) a vlastně ani její syn (můj muž).
8o :D
Tohle bych nikdy nedovolila - tajnosti do vztahu nepatří.
A navíc by mi to stejně bylo hodně trapné - sosat rodiče, takže takové nákupy fakt sami za své s mužem.

Chapu, ja jsem po druhy tehotna a zatim mi tchyne nedala nic, stejne jak u prvni. Nepotrebuju veledary, ale i ponozky by mi udelaly radost :nevim:. Ona se me ani nezepta, jak mi je atd. Nejdriv byla nadsena, ze jsem tehotna, ale jak se dozvedela, ze to bude druha holcicka, tak je ji to fuk. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
14.3.18 08:25
@Moise píše:
taky si myslím, že mnohem intimnější budou návštěvy těsně po porodu, v šestinedělí.. :nevim:

Presne, to budou teprve nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 08:28
@lucenka píše:
a co když je to pro chlapa taky důležitý a on tam u toho své rodiče chce mít?

je mi líto..chlap má samozřejmě právo na své dítě stejné jako matka..ALE, v době těhotenství by měl dávat na pocity své ženy..on není ( bohužel ) ten kdo to dítě nosí, není ten komu je blbě, kdo má nálady, kdo se cítí jak hroch..měl by udělat to co je příjemné pro jeho ženu, ona ho bude rodit, ona se má cítit během těhu fajn a spokojená..
navíc a to je jen můj pocit samozřejmě - pokud je pro chlapa důležité mít při nákupu kočárku u sebe své rodiče, tak asi ještě nedospěl.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1187
14.3.18 08:47
@xacxa píše:
Nesouhlasím. V břiše nosí své a přítelovo dítě. Ano budou to prarodiče, ale pokud autorka nemá tchýni ráda, tak ji naprosto chápu. Taky bych nechtěla aby semnou jela tchyně pro kočárek, od toho je maminka. A až přítel bude 9 měsíců tahat břichoa pak několik hodin rodit, ať si pozve svoji maminku.

Tak doufám, že si můj syn jednou domů nepřivede takovouhle nánu… :zed:. Zatímco tobě přeju alespoň tři snachy, které ti řeknou : " Já jsem porodila a proto u všeho chci svoji maminku a ne nějakou tchýni".Na těhotenství ani na porodu nevidím nic hezkýho a pokud bych se tomu mohla vyhnout a hodit to na manžela, tak to udělám, ale bohužel to nejde.
Svoji tchýni nemusím ( je to oboustranné), ale vycházíme spolu a chováme se k sobě slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.18 08:52

Je to jsou problémy :D :D :D Já u prvního syna porodila o deset dní dříve a nestihla jsem si díky tomu kočárek sama nejen koupit, ale ani vybrat a byla jsem úplně ráda, že tchán s tchýni to vzali do vlastních rukou. Tchýně mi jen zavolala, že mi zajedou koupit kočárek a já to schválila. Věděla jake se mi asi líbí a co je pro mě na kočárku důležité a do porodnice pro mě přijeli s kočárkem v autě. :) :) U nás je to ale asi jiné, vzala bych si tchýni klidně k porodu kdyby na to přišlo :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 08:53
@smurfka píše:
je mi líto..chlap má samozřejmě právo na své dítě stejné jako matka..ALE, v době těhotenství by měl dávat na pocity své ženy..on není ( bohužel ) ten kdo to dítě nosí, není ten komu je blbě, kdo má nálady, kdo se cítí jak hroch..měl by udělat to co je příjemné pro jeho ženu, ona ho bude rodit, ona se má cítit během těhu fajn a spokojená..
navíc a to je jen můj pocit samozřejmě - pokud je pro chlapa důležité mít při nákupu kočárku u sebe své rodiče, tak asi ještě nedospěl.. :roll:

Souhlas. Můj manžel měl taky donedávna všude rodiče s sebou. Teď už kritizuje svého bratra, že se kvůli tomu s ním rozešla přítelkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 09:12

@Helča4 Řešila jsem to samé!! :mavam: : Já jsem se taky těšila, že pojedeme pro kočárek, u prvního dítěte. Měli jsme vybrané dva a chtěla jsem se podívat, jak vypadají ve skutečnosti. Taky s námi jelo druhé auto s tchánem a tchýní. Taky jsem nebyla ráda, ale říkala jem si Nebudu blbnout :zed:,cloumají se mnou hormony, tak se prostě podívají do obchodu. I manžel mi říkal, ať to neřeším. Že pojedou vlastním autem a budou se i koukat sami.

Ale neměla jsem to dělat. Tchýně mi oba kočárky asi nechtěně(fakt myslím, že si to neuvědomila) zkritizovala. To bylo pořád „Pro holčičku zelený? Musí být červený""Takhle vysoký, ten se MI 8o :cert: špatně poveze, tady nejde sundat madlo…“
Kočárek taky nakonec zaplatili, ale nevím, jestli to stálo za to. Když mi ho pak sousedi chválili, přidala ještě tchýně „ten mají od nás“ a byla pochválená za dobrý vkus. :? :roll: I když teda venku jela jen po zadních kolech, protože neuměla sundat madlo a byl tak vysoký. :cert:

Dneska už to máme s manželem jako veselou historku, ale já jsem jako těhotná brečela až po tom nákupu!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
14.3.18 09:12

Je potřeba si nastavit hranice, slušně se domluvit, ale nenechat se do ničeho tlačit. O tom něco vím, tchýně koupila naší dceři náušnice - velký, kombinace žlutého a červeného zlata - brrrrr.
Poděkovala jsem a dceři dala náušnice po mně. Ke druhým narozeninám jí chtěla koupit kočárek pro panenky. Vybraly jsme spolu v katalogu malej, hezkej, červenej kočárek s tím, že ona ho koupí. No, koupila křiklavě růžovej kočárek, velikostně tak pro šestiletý dítě… :zed:. Prodala jsem ho a jedeme dál :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 09:23

@sissi001 jj u nás to je stejné..někteří respektují přání a domluvu což je fajn a koupí na čem se domluvíme a jiní ne ( těch je ale naštěstí jen minimum - snad jen jeden děda ( tchánovci rozvedení )..no tak co..koupí, pokud to je třeba oblečení, tak to jednou obleču, pro dědu vyfotím a prodám dál. případně to dávám dětem jen na návštěvu k dědovi..nevhodné hračky prodávám dál ihned - naštěstí nemá potřebu se ptát co děti jestli si s tím hrají atd.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1062
14.3.18 09:25
@sissi001 píše:
Je potřeba si nastavit hranice, slušně se domluvit, ale nenechat se do ničeho tlačit. O tom něco vím, tchýně koupila naší dceři náušnice - velký, kombinace žlutého a červeného zlata - brrrrr.
Poděkovala jsem a dceři dala náušnice po mně. Ke druhým narozeninám jí chtěla koupit kočárek pro panenky. Vybraly jsme spolu v katalogu malej, hezkej, červenej kočárek s tím, že ona ho koupí. No, koupila křiklavě růžovej kočárek, velikostně tak pro šestiletý dítě… :zed:. Prodala jsem ho a jedeme dál :mrgreen:.

Tchýně taky koupí vždy podle svého. Babička mého manžela (prababička dcery) jí taky chtěla koupit první náušnice, tak jsem se trochu bála, jak s dědou vyberou a oni pak přišli, že nevěděli jaké vybrat, tak jí koupili zlatý řetízek s přívěskem a že ho může nosit i jako větší a bude mít památku :palec: Takhle by se to podle mě mělo řešit, byla jsem překvapená příjemně, dceři jsme ho na chvíli dali(byla miminko) a pak dali do krabičky. Má ho te´d od prababičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 09:31
@Maminkasvychdeti píše:
Je to jsou problémy :D :D :D Já u prvního syna porodila o deset dní dříve a nestihla jsem si díky tomu kočárek sama nejen koupit, ale ani vybrat a byla jsem úplně ráda, že tchán s tchýni to vzali do vlastních rukou. Tchýně mi jen zavolala, že mi zajedou koupit kočárek a já to schválila. Věděla jake se mi asi líbí a co je pro mě na kočárku důležité a do porodnice pro mě přijeli s kočárkem v autě. :) :) U nás je to ale asi jiné, vzala bych si tchýni klidně k porodu kdyby na to přišlo :D :D :D :D

Jo když ví, co se ti líbí a je pro tebe důležité, tak to jo :mavam: Já si také s tchýní tykám a povídám, ale ona má prostě úplně jiný vkus, pro mě takový ten barevný zdobený přeplácaný(pro mě) a že má někdo jiný neumí pochopit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová