Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56326
14.3.18 14:39
@Janli píše:
@smurfka tak koukám, že se tu vyprofilovaly dvě skupiny budoucích tchýní :mrgreen:. Ta první, a bohužel menšinová, ctí to, že každá má právo na svůj názor, svoje pocity a soukromí. Ta druhá skupina uznává jen názor svůj a pokud chce snacha něco jinak, je to hysterka a mávají s ní hormony. Teď už chápu proč je tolik fórů o tchýních… :mrgreen:

hele, to že mi to nepřijde jako taková tragédie neznamená, že půjdu a udělám to :mrgreen: :mrgreen:

Já ale u zakladatelky cítím, že je v tom něco víc než jen v kočáru..tchýně je pro ni cizí osoba, těhotenství oznámuje partner sám :nevim: Asi u nich bude ještě docela veselo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.3.18 14:41
@smurfka píše:
UM ti nic neříká?

ne, v životě jsem ho neviděla 8o :roll:

Budeš se divit, ale klade se na to stejný důraz jako na pohodu při těhotenství.
Já jsem se krátce po porodu dozvěděla o zdravotních komplikacích dítěte a chodili kolem doktoři po špičkách, právě abych se nestresovala. Každý nechce kvůli zblázněným hormonům zbytečně přestat kojit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 14:43

@Moise no a každý kojení nepřikládá význam téměř léku na všechno :nevim:
jen říkám že po porodu se dítě bez matky obejde..v těhotenství ne

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.3.18 14:44

@Moise veselo asi bude. Znám kolem sebe spoustu matek kterým synáček nepřivedl snachu zrovna podle jejich představ a ty jí to taky dávají pocítit. Pak se hrooozně diví, že se k nim snacha chová chladně.

• Citovat
  • Upravit
3739
14.3.18 14:50

Nečetla jsem diskusi a tak reaguji na příspěvek v úvodu. Je mi tchánů líto. Moc bych jim přála, aby si ten příspěvek přečetli a přestali se snažit, protože nevděk světem vládne, jak tady vidím. Styděla bych se jim podívat do očí. Nevím co to je za povahu, člověk, který by vzal balík peněz, ale přitom se přetvařuje a je nesnášenlivý. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.3.18 15:02
@Janli píše:
@smurfka tak koukám, že se tu vyprofilovaly dvě skupiny budoucích tchýní :mrgreen:. Ta první, a bohužel menšinová, ctí to, že každá má právo na svůj názor, svoje pocity a soukromí. Ta druhá skupina uznává jen názor svůj a pokud chce snacha něco jinak, je to hysterka a mávají s ní hormony. Teď už chápu proč je tolik fórů o tchýních… :mrgreen:

Ale blbost. Ale pohádat se s mužem a brečet kvůli tomu, že s námi jeho rodiče pojedou do obchodu, je prostě nepochybně vyhrocená reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.3.18 15:08

@smurfka Takže i kdyby měl muž nechat těhotnou ženu, poblázněnou hormony, zničit rodinné vztahy, je to jeho povinnost? I přesto, že ví, že mimo těhotenské hormonální vlny by se to nedělo? :think: Já jsem fakt vděčná svému muži, že se ke mně chová vlídně a shovívavě, ale nemá problém mi říct, že mu něco přijde jako přehnaná reakce. Tipuju, že on vyzvednutí kočárku jako žádnou romantiku neviděl, proto souhlasil. Zároveň mi připadá velmi zvláštní říct o lidech, kteří vychovali otce mého dítěte, že jsou to cizí lidé. Ato podotýkám žádné super duper vztahy s rodiči manžela nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.18 15:09
@Janli píše:

Jenže ta tchyně vůbec neví, že je takový ultra obr super problém, že chce jít do krámu s mladými :nevim:

Takže až ty bude ta super kůl tchyně, co respektuje každý snašin rozmar, tak by mě zajímalo, jak to uděláš, když se jaksi o těch jejích pocitech nedozvíš. Možná bude nejbezpečnější prostě omezit svůj kontakt se synem a jeho rodinou na posílání peněz. Internetovým bankovnictvím, dopis by mohl snachu obtěžovat, co ty víš. Finanční výpomoc je to jediné, co dělají babičky-tchyně dobře. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.3.18 15:12

@rozand možná bude rozdíl v tom že jste manželé..
tohle je přítel - kyně..a znám vztahy kde se prostě rodiny neznají i když spolu chodí pár let a dokonce znám páry, kteří seznámili rodiče až na svatbě..
hold jaký si to uděláš, takový to máš

• Citovat
  • Upravit
5502
14.3.18 15:21

@smurfka No tak když neznám pořádně rodinu, ze které vzešel někdo, s kým jsem se rozhodoa mít dítě… Tak to je další level podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.18 15:23
@Bábrdl píše:
Jenže ta tchyně vůbec neví, že je takový ultra obr super problém, že chce jít do krámu s mladými :nevim:Takže až ty bude ta super kůl tchyně, co respektuje každý snašin rozmar, tak by mě zajímalo, jak to uděláš, když se jaksi o těch jejích pocitech nedozvíš. Možná bude nejbezpečnější prostě omezit svůj kontakt se synem a jeho rodinou na posílání peněz. Internetovým bankovnictvím, dopis by mohl snachu obtěžovat, co ty víš. Finanční výpomoc je to jediné, co dělají babičky-tchyně dobře. :jazyk:

Až na to, že ona se o peníze neprosila, nechtěla je a kočárek si klidně zaplatí sama. :jazyk:
A vyhrocenou situaci už předvedla tchýně, když se urazila kvůli nedojedenýmu obědu. Co se pak dá čekat, že jí předvede nad vysněným kočárkem?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.3.18 15:25
@rozand píše:
@smurfka No tak když neznám pořádně rodinu, ze které vzešel někdo, s kým jsem se rozhodoa mít dítě… Tak to je další level podle mě.

ano…asi tak
ale hold to je asi nějaká moda nebo co.. :think:

• Citovat
  • Upravit
36556
14.3.18 15:36
@Janli píše:
Až na to, že ona se o peníze neprosila, nechtěla je a kočárek si klidně zaplatí sama. :jazyk:
A vyhrocenou situaci už předvedla tchýně, když se urazila kvůli nedojedenýmu obědu. Co se pak dá čekat, že jí předvede nad vysněným kočárkem?

Opět. Ví to tchyně? Neví!

Tchyně vůbec neví, že snachu strašně obtěžuje tím, že jim dá peníze na vysněný kočárek nebo tím, že s nimi chce jet do krámu, naopak si třeba myslí, že se všichni těší na mimčo a bude to hezký rodinný okamžik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.18 15:47
@Bábrdl píše:
Opět. Ví to tchyně? Neví!Tchyně vůbec neví, že snachu strašně obtěžuje tím, že jim dá peníze na vysněný kočárek nebo tím, že s nimi chce jet do krámu, naopak si třeba myslí, že se všichni těší na mimčo a bude to hezký rodinný okamžik.

No… Jenže rodinný okamžik to má být pro tu novou rodinu… Ne pro babičky a jiné široké příbuzenstvo. Ona třeba druhá babička by chtěla jet taky a sourozenci manžela i zakladatelky taky… To by pak mohli, na hezký rodinný okamžik, vypravit autobus, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.3.18 15:53
@smurfka píše:
@Moise no a každý kojení nepřikládá význam téměř léku na všechno :nevim:
jen říkám že po porodu se dítě bez matky obejde..v těhotenství ne

ale já nikde nepíšu, že je to lék na všechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit