Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.3.18 09:41

@sarusa4 A to my si zase netykame, ani nevím proč a to už se známe jedenáct let, ale nějak mi to nevadí, pokecáme o všem i tak. To ona má taky jiný vkus, ale umí vybrat věci i podle jiného vkusu. Ráda chodí třeba po sekáčích a nakupuje mi, mému synovi a jejímu druhému synovi (18) věci a můžu říct, že se vždycky trefí a nosí fakt hezké věci až někdy koukám. Akorát můj kluk (9) si začal teď vybírat v oblečení a někdy se mu nelíbí co mu dá, tak už chodí s ním, ale teď jsme zjistili, že bude u nás nový přírůstek, tak má radost, že bude kupovat zas na miminko, které jí to nehodí na hlavu. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
14.3.18 09:50

@Helča4
přeháníš a vytváříš problémy tam, kde nejsou. Doufám, že si přecitlivělá z hormonů, protože považovat nákup kočárku za intimní záležitost, kterou si chcete s přítelem prožít, je pro mě něco naprosto ulítlého :lol:. Tchánovci vám chtějí kočárek koupit, skákala bych radostí a mile ráda bych je s sebou vzala. Však máš vybráno, nenutí ti kupovat něco, co chtějí oni. Nehledě na to, že to jsou rodiče tvého přítele, prarodiče vašeho dítěte, nikdo cizí. Vlastně je to od nich milé. Jako fakt tě nechápu…Pak se mají mít snachy s tchýněmi rády. Mám 2 malé syny, pokud si přivedou takové pipky, co tu někdy čtu, tak potěš koště teda. Radši se zahrabat pod zem a dělat, že neexistuju, než toto řešit, ach jo, nevděk vládne světem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.18 10:24

@Adinka_2012 no tak zrovna ty budeš tchýně jak z partesu :mrgreen:. Absolutně netolerantní k pocitům druhých, se svou vlastní jedinou správnou pravdou. On vztah tchýně a snachy vytváří obě strany. A tady už tchýně ukázala, že se umí urazit kvůli takové prkotině, jako je nedojedený oběd. Jo holka, jestli chceš, aby jednou snachy respektovaly tebe, musíš respektovat i ty je. A to koukám z tvojí strany nebude.

• Citovat
  • Upravit
1062
14.3.18 10:38

@Adinka_2012 Vím, že ta reakce nebyla pro mě, ale jak jsem tu psala, já jsem tchýni s sebou vzala a litovala jsem. Byl to dost nepříjemný den. Nejde o to, jestli je to intimní žáležitost, prostě se těší a fakt to jde zkazit. To pak záleží, jestli se chce člověk „obětovat a přežít to“ s tím, že ostatní budou mít radost. Nebo si užít, co chci. Někdy jde obojí, záleží na lidech. Já jsem radostí neskákala, ty peníze zaplacené za kočárek byly to poslední. I když i o těch jsem od nich několikrát slyšela, že byl ten kočárek drahý a platili ho. I se snažili ovlivnit na levnější. :cert: Pro mě by bylo v pohodě, kdyby řekli, že zaplatí polovinu, když už to nadhodili před cestou nebo by vybrali něco jiného levnějšího a kočárek bychom zaplatili my. Aspoň, že mě nechali vybrat, i když jak říkám, kritia byla dlouho, že tam byly lepší a levnější.
Zakladatelce docela rozumím, já jsem to v těhotenství brala jako výlet, jinak bydlíme ve stejné ulici jako tchán s tchýní a celé těhotenství jsem chodila do práce, tak jsem se prostě těšila a že jsem je přibrala bylo nakonec nic moc, pak se nám „nacpali“ ještě na oběd, kde rozebírali nákup. Víkend jedna radost :cert: Oni si to vůbec neuvědomují, dodnes je musím brzdit(teď už i manžel), pokračují stejně ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 10:45

Doplním, že tchýni a tchánovi návštěvy vnoučat přeju, ale oni jsou nebržděný rozjetý buldozer :roll: :D zvlášť tchýně. A hlavně chce, aby všichni okolo věděli, že je dobrá babička a to až tak, že u toho kolikrát děti přijdou k újmě a to já nechápu., Mě jde o děti víc. I když já jsem hodně přecitlivělá máma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
14.3.18 10:52
@Janli píše:
@Adinka_2012 no tak zrovna ty budeš tchýně jak z partesu :mrgreen:. Absolutně netolerantní k pocitům druhých, se svou vlastní jedinou správnou pravdou. On vztah tchýně a snachy vytváří obě strany. A tady už tchýně ukázala, že se umí urazit kvůli takové prkotině, jako je nedojedený oběd. Jo holka, jestli chceš, aby jednou snachy respektovaly tebe, musíš respektovat i ty je. A to koukám z tvojí strany nebude.

tys mě teda prokoukla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:…neboj, pokud se ke mě lidé chovají slušně, mile ráda se chovám slušně já k nim a navíc není můj styl se vnucovat. Ale to ti může být jedno, páč ty moje snacha s největší pravděpodobností nebudeš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.18 11:04

Já ti asi rozumím a nemyslím si, že přeháníš. Je to poslední kapka spousty věcí předtím předpokládám… Včetně toho, že se nějak běžně nezajímá, ale divadlo pro venek zahraje dokonalé. Ve výsledku vám ten kočár milionkrát omlátí o hlavu…
Taky mám takového člena rodiny.. Neumí stárnout, vnoučata nechce ani omylem, ale když jsme oznámili těhotenství, tato osoba sehrála takový divadlení výkon, že by zasloužila Oscara… Jekot, skákání, objímání (dodnes si pamatuju, jak je mi 5, chci se přitulit a ta osoba mne ze sebe shazuje se slovy „nelez po mně!“).
Takže když potom sděluje tu radostnou novinu všem okolo dřív, než to stihneme říct celé rodině my a pokud by se třeba snažila cpát se do nákupů pro miminko… Cítila bych se naprosto přesně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 11:24
@Maminkasvychdeti píše:
@sarusa4 A to my si zase netykame, ani nevím proč a to už se známe jedenáct let, ale nějak mi to nevadí, pokecáme o všem i tak. To ona má taky jiný vkus, ale umí vybrat věci i podle jiného vkusu. Ráda chodí třeba po sekáčích a nakupuje mi, mému synovi a jejímu druhému synovi (18) věci a můžu říct, že se vždycky trefí a nosí fakt hezké věci až někdy koukám. Akorát můj kluk (9) si začal teď vybírat v oblečení a někdy se mu nelíbí co mu dá, tak už chodí s ním, ale teď jsme zjistili, že bude u nás nový přírůstek, tak má radost, že bude kupovat zas na miminko, které jí to nehodí na hlavu. :D :D :D

Tak když umí koupit i tak, aby se to líbilo obdarovenému, tak to jde. I když oblečení je fakt něco jiného, to když nesedí, tak to nevadí, vezmou jen na návštěvu nebo když to úplně nejde, tak se nenosí - na hlavu nic nehážu. Někdy mám dost problém, když děkuju zá dárak. Jednou jsem poprosila o výměnu za větší velikost- fakt drahé oblečení, ale velikost tak na roční(pro dvouleté). i když to byl evidentní rozdíl, stejně se netvářili.

A keramické obrazy na zeď do pokojíčku byly problém- to jsme říkali, že asi nemáme na ně místo, atd. a tak do dneška nevisí :lol: Ještě, kdyby si je vybraly přímo děti, ale babička :cert:

Ale kočárek by fakt měl vybrat ten, co ho bude nejvíc používat-rodiče. Když se tchýně opravdu jede jen podívat a třeba zvládne do toho nemluvit a prohlížet si jiné věci, tak to je ok. Což u nás ale nejde a zkusila jsem to několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.18 11:30

@sarusa4 Jo já to chápu. Slyším občas i od kamarádek jaké mají tchýně a ziram. Zase když by mi furt do něčeho kafrala, tak by mě to taky štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.3.18 12:03

Přispěla bych jim doma a ostatní nechala na nich, je to jejich věc. A né se tam cpát. Mě to přijde příšerně drzé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
14.3.18 12:10
@Marcam píše:
Přispěla bych jim doma a ostatní nechala na nich, je to jejich věc. A né se tam cpát. Mě to přijde příšerně drzé.

Otázkou je, jak se tam „cpali“. Možná nabídli zaplacení kočárku a syn sám jim nabídnul, ať jedou rodiče na nákup s nimi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 12:13
@Marcam píše:
Přispěla bych jim doma a ostatní nechala na nich, je to jejich věc. A né se tam cpát. Mě to přijde příšerně drzé.

Je to drzé. Ale zase když si vezmu, že bych třeba byla starší a děti mě takhle nechtěli vzít někam, kde bych o to stála(na nákup kočárku bych se teda necpala, ale třeba jina). Mě právě přišlo i nezdvořilé, když řeknou, že kočárek zaplatí, ale až pojedem, že by rádi jeli taky, říct, tak peníze ano, s námi ne :roll: A manžel ten vyloženě vyletěl, když jsem řekla, že bych radši jela sama, že jsem nevěděla, jak to říct. To bude asi pro zakladatelku těžké říct, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.3.18 12:17

Se mnou šla tchýně například do oblečení a radila mi co si mám koupit, obě prodavačky otáčeli oči v sloup a jedna mi šeptla, kupte si co se vám líbí. Ale to je jen jedna z milionů otřesných vzpomínek. Vyvrcholilo to větou, že jsme jí nemohli dát krásnější dárek pod stromeček-potratila jsem.Od té doby se nestýkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
14.3.18 12:17
@renduli píše:
Otázkou je, jak se tam „cpali“. Možná nabídli zaplacení kočárku a syn sám jim nabídnul, ať jedou rodiče na nákup s nimi. :nevim:

Pochopila jsem, že to chtěla tchýně, kdyby to nabídnul on, tak blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.3.18 12:19
@sarusa4 píše:
Pochopila jsem, že to chtěla tchýně, kdyby to nabídnul on, tak blbý.

já mám asi trochu averzi, způsobenou vlastní zkušeností ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová