Kupování kočárku s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26583
13.3.18 17:41
@xacxa píše:
Nesouhlasím. V břiše nosí své a přítelovo dítě. Ano budou to prarodiče, ale pokud autorka nemá tchýni ráda, tak ji naprosto chápu. Taky bych nechtěla aby semnou jela tchyně pro kočárek, od toho je maminka. A až přítel bude 9 měsíců tahat břichoa pak několik hodin rodit, ať si pozve svoji maminku.

Tak pokud to bere takhle, no proc ne, ale pak by meli ty penize odmitnout. Od cizich lidi se penize jen tak za nic neberou, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.3.18 17:41

Podle mě nepřeháníš. Pokud tchyni znáš (nikdo tady ji neznáme) a víš, že ti do toho bude kecat, tak se ti vůbec nedivím. Možná to je podníceno hormony, ale chápu, že si chceš tu chvilku užít jako rodina ty a přítel, ne tchyně, tchán, přítel a nakonec teda ty.
A ono samotné nabídnutí zaplacení kočárku pod podmínkou je dost humus. Buďto vám ho chtějí zaplatit, nebo ne, ale klást si podmínky je dost mimo.
Vím, že se říká darovanému koni na zuby nehleď, ale ne vždy se to prostě dá. Mně osobně by to naštvalo, kdyby se mi tchyně vyloženě vnutila do koupě první věci pro miminko. Moje tchyně naštěstí pro našeho syna zatím koupila jen jedny dupačky, a kupodivu vkusné a nové (nekamenujte mě, znám její vkus a styl a nákupy pouze v akci a sekáčích vše za 10 Kč). A vzhledem k tomu, že kočárek nekoupili ani na své první vnouče pro vlastní dceru, tak jsme se jim ani nezmiňovali. Pokud se na to necítíš a je ti to nepříjemné, tak klidně milému příteli řekni, jestli tam chce tebe nebo svojimatku, pro koho ten kočár teda vlastně je.
Podle mě pokud si tchyně potřebuje ošahat kočárek, tak to nebude jen tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.3.18 17:42
@Bábrdl píše: Člověka, který přijde na tenhle svět sice z její frndy, ale nebude to její vlastnictví. Bude to úplně nový človíček, který okolo sebe bude mít svou vlastní síť vztahů. Ona bude jeho matka, přítel bude jeho otec, tchyně bude jeho babička, bude mít zřejmě i strýce, tety..

I před zákonem má dítě právo na své prarodiče :nevim: Úplně stejné na ty, jejichž dcera ho nosila, i na ty, jejichž syn dodal jen sperma.

Dítě není výrobek, nedá se ukládat „za zásluhy“, je to nový člověk.

Pokud chce něco, co může vlastnit

Frnda a vlastnictví mne taky rozsekalo :mrgreen: jinak do puntiku souhlasim :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
13.3.18 17:43
@Lenka_Hal píše:
Tak pokud to bere takhle, no proc ne, ale pak by meli ty penize odmitnout. Od cizich lidi se penize jen tak za nic neberou, ne? ;)
:palec: :potlesk: :think:
  • Citovat
  • Upravit
26583
@Bábrdl píše:
Ona nevyrábí žádnou hračku na kterou by měla přednostní právo, nebude to dítě vlastnit, porodí novou lidskou bytost. Člověka, který přijde na tenhle svět sice z její frndy, ale nebude to její vlastnictví. Bude to úplně nový človíček, který okolo sebe bude mít svou vlastní síť vztahů. Ona bude jeho matka, přítel bude jeho otec, tchyně bude jeho babička, bude mít zřejmě i strýce, tety..

I před zákonem má dítě právo na své prarodiče :nevim: Úplně stejné na ty, jejichž dcera ho nosila, i na ty, jejichž syn dodal jen sperma.

Dítě není výrobek, nedá se ukládat „za zásluhy“, je to nový člověk.

Pokud chce něco, co může vlastnit
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@xacxa píše:
Podle mě nepřeháníš. Pokud tchyni znáš (nikdo tady ji neznáme) a víš, že ti do toho bude kecat, tak se ti vůbec nedivím. Možná to je podníceno hormony, ale chápu, že si chceš tu chvilku užít jako rodina ty a přítel, ne tchyně, tchán, přítel a nakonec teda ty.
A ono samotné nabídnutí zaplacení kočárku pod podmínkou je dost humus. Buďto vám ho chtějí zaplatit, nebo ne, ale klást si podmínky je dost mimo.
Vím, že se říká darovanému koni na zuby nehleď, ale ne vždy se to prostě dá. Mně osobně by to naštvalo, kdyby se mi tchyně vyloženě vnutila do koupě první věci pro miminko. Moje tchyně naštěstí pro našeho syna zatím koupila jen jedny dupačky, a kupodivu vkusné a nové (nekamenujte mě, znám její vkus a styl a nákupy pouze v akci a sekáčích vše za 10 Kč). A vzhledem k tomu, že kočárek nekoupili ani na své první vnouče pro vlastní dceru, tak jsme se jim ani nezmiňovali. Pokud se na to necítíš a je ti to nepříjemné, tak klidně milému příteli řekni, jestli tam chce tebe nebo svojimatku, pro koho ten kočár teda vlastně je.
Podle mě pokud si tchyně potřebuje ošahat kočárek, tak to nebude jen tak :lol:

Pro vašeho SYNA? V tom pripade ti preju at si za dvacet třicet let dotahne domu něco podobného jako je zakladatelka :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
817
13.3.18 17:44
@Lenka_Hal píše:
Tak pokud to bere takhle, no proc ne, ale pak by meli ty penize odmitnout. Od cizich lidi se penize jen tak za nic neberou, ne? ;)

Stejně tak se dá říct, že od kdy se dary podmiňují ;) Buďto chtějí dát peníze na kočárek, nebo koupit kočárek, a to je sakra rozdíl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
13.3.18 17:44
@xacxa píše:
Podle mě pokud si tchyně potřebuje ošahat kočárek, tak to nebude jen tak :lol:

hele, dramatizuješ to úplně zbytečně. Tchýně jim chce zakoupit kočár, který si ONI SAMI UŽ VYBRALI. Tudíž je do ničeho nenutí. Jen se chce jet na něj podívat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
13.3.18 17:46
@Hanka1 píše:
Pro vašeho SYNA? V tom pripade ti preju at si za dvacet třicet let dotahne domu něco podobného jako je zakladatelka :mrgreen: :mavam:

buďme přející, že? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.3.18 17:46
@Hanka1 píše:
Pro vašeho SYNA? V tom pripade ti preju at si za dvacet třicet let dotahne domu něco podobného jako je zakladatelka :mrgreen: :mavam:
:* Díky, jelikož já s ní souhlasím, takže mi přeješ super snachu. A já hlavně syna vychovám k tomu, aby měl svoji družku v úctě, a respektoval její přání. A já hlavně nejsem typ člověka, který si klade podmínky, když chce někomu něco koupit. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
13.3.18 17:49

@Helča4 Doufám, že jsi jen vypečený troll. :cert:
V opačném případě, chudák tchýně a všichni okolo. 8o :roll: :zed:

• Citovat
  • Upravit
817
13.3.18 17:49
@Moise píše:
hele, dramatizuješ to úplně zbytečně. Tchýně jim chce zakoupit kočár, který si ONI SAMI UŽ VYBRALI. Tudíž je do ničeho nenutí. Jen se chce jet na něj podívat :roll:

No tak opět komentáře k mému názoru, okej…někdo prostěě nesnese jiný pohled na věc..
Zajímalo by mě, jak by se ti líbilo, kdyby tě někdo nutil do pro tebe velice nepříjemné situace, nebo kdyby otec tvého dítěte upřednostňoval potřeby jeho matky v období, kdy s každou ženskou mlátí hormony. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
13.3.18 17:50

Me kdyby tchyne chtela koupit kocar, tak nevaham. Nalozim ji do auta a jedu,. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
13.3.18 17:51
@xacxa píše:
No tak opět komentáře k mému názoru, okej…někdo prostěě nesnese jiný pohled na věc..
Zajímalo by mě, jak by se ti líbilo, kdyby tě někdo nutil do pro tebe velice nepříjemné situace, nebo kdyby otec tvého dítěte upřednostňoval potřeby jeho matky v období, kdy s každou ženskou mlátí hormony. ;)

Mě osobně by taková prkotina nestála za zbytečné dělání zla v rodině :nevim: :nevim:

edit - kdyby krafala do značky nebo kritizovala výběr, tak bych neřekla ani půl slova proti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
13.3.18 17:53
@Helča4 píše:
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz, dost mě to trápí a nevím jestli jsem jen já divná nebo jestli vám to přijde taky. Čekáme s přítelem 1.miminko, jsem na začátku 2.trimestru, ale už mám vybraný kočárek asi už od samého začátku :) Moc jsem se těšila na ten den až pro něj s přítelem pojedeme a taky na to, že nakoupíme ještě další věci pro miminko. Těšila jsem se, že to bude taková pěkná chvilka v těhotenství pro nás dva. Když ale řekl přítel doma rodičům, že čekáme miminko, byli velice šťastní (hlavně maminka) a přítel nelenil a ukazal jim na netu vybraný kočárek a rodiče hned začali, že nám chtějí ten kočárek koupit, což je od nich opravdu velice hezké, ale něco za něco. Maminka že se chce jet ale do prodejny s náma podívat a jelikož by se potom nevlezla do auta, pojede i přítelův tatínek, protože ona neřídí a přítel jim na to řekl, že určitě jet můžou. Pro mě je to ale šok, sice rodiče znám 2 roky, ale pro mě jsou to v podstatě cizí lidé, moc je nevídám a navíc maminku zrovna 2× nemusím, takže to, že s nama pojedou pro kočárek je pro mě strašný, už jsem to i obrečela, prostě nechci jet pro kočár s tchýní a tchánem za zadkem. S přítelem jsem se už na toto téma stihla pohádat, protože nechápe, proč rodiče u toho nechci. A já se ptám teď vás, myslíte si, že to přeháním nebo by jste taky nechtěli kupovat s tchýní a tchánem kočárek. Děkuji za odpovědi, Helča.

Trošku to fakt přeháníš. Pokud jsi ráda, že oni platí tak je nechej, aby jeli s vámi. Je to něco za něco, jak píšeš.

Na druhou stranu, pokud nechceš mít tchyni u všeho, tak jí to prostě řekni. Slušně, v klidu, bez emocí.
Prvorodičky jsou většinou takové majetnické, žárlivé. Časem to přejde, uvidíš :kytka:.
Já mám tchyni fajn babu, ale někdy to přeháněla taky a když se schylovalo k hádce, tak jsem jí řekla něco takového: „Mamko, vy jste ale taky neposlouchala svou tchyni ani svou maminku, že?“ Ono to sice trošku zarazilo, ale bylo to účinné. Obvykle ty babičky rychle zapomínají, že u svých malých miminek to měly stejně.
Ona to totiž ta moje uznala, že nechtěla maminku nebo tchány mít u všeho a že si to svoje mimino chtěla vychutnat v určitých okamžicích jen a jen sama.

Buď moudrá žena a s přítelem se nikdy nesnaž hádat na téma jeho rodiče a zkoušet ho obracet proti jeho rodině. Šeredně se ti to nevyplatí.
Ber to jako radu od zkušené :lol:.
Musíš diplomaticky a pomalu. ;)

Ale kočárek, který platí rodiče - tam bych se uklidnila a nechala to být. Taky si kočárek můžeš koupit jen ty sama a tím pádem si pro něj jet taky sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová