Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@Tiger-lily No jinak řečeno - matka byla šlapka, ne že jí vodila strejdy. Takže mravní ohrožování nezletilé.
tak předpokládám, že když si ji brala babička, tak byla malá a když chtěla zpět k matce, bylo jí nad 12 let a bylo to její rozhodnutí ![]()
@Tiger-lily píše:asi vyloučení společně posuzovaných osob, kde si matka žádala o nějaké dávky?
to se dá až po třech měsících od odstěhování, ne?
@Regina Hero píše:
to se dá až po třech měsících od odstěhování, ne?
To nevím. ale tam by asi mohla matka úředně dceru „vyloučit“. Může jí i zrušit trvalý pobyt, ne? S tím, že se vyskytuje neznámo kde. ![]()
@Tiger-lily píše:
To nevím. ale tam by asi mohla matka úředně dceru „vyloučit“. Může jí i zrušit trvalý pobyt, ne? S tím, že se vyskytuje neznámo kde.
se zrušením trvalého pobytu to tak snadné není, jednoduše to jen přepíšou, když se dotyčný nahlásí jinam… jinak je to opruz na dlouhou dobu, než někomu zruší trvalý pobyt a není to dejme tomu dané soudně…
@Regina Hero píše:
se zrušením trvalého pobytu to tak snadné není, jednoduše to jen přepíšou, když se dotyčný nahlásí jinam… jinak je to opruz na dlouhou dobu, než někomu zruší trvalý pobyt a není to dejme tomu dané soudně…
fakt? Jsou nějaké změny? tp jsem rušila jen jednou, už je to delší dobu a to bylo opravdu jednoduché, napsala jsem iniciále a že od toho a toho data se na té adrese nevyskytuje.
Tak pokud máš hotový učňák, nevím, jestli spadáš do kategorie nezaopatřené zletilé, spíš ne. Takže žádné výživné ti soud nevyměří a musíš se holt živit sama a případné studium dodělat dálkově. Takže si nejdřív najdi práci podle vzdělání a pak se zkus domluvit ve škole, zda povolí přestup na dálkové. Moc jiných možností nemáš.
@Tiger-lily píše:
fakt? Jsou nějaké změny? tp jsem rušila jen jednou, už je to delší dobu a to bylo opravdu jednoduché, napsala jsem iniciále a že od toho a toho data se na té adrese nevyskytuje.
fakt, jo? To jsi měla sakra štěstí… švagr potřeboval zrušit pobyt bývalým nájemníkům… a to byl masakr, včetně podpisů dvou svědků, kteří přišli a dosvědčili, že ti jmenovaní tam opravdu už nebydlí, nevyskytují se v bytě… je to teda tak pět šest let zpátky? Nebo tak nějak…
@Regina Hero
to je fakt zvláštní. Protože já jsem u některých lidí prostě jen uvedla zdržují se neznámo kde a že prý oni si už je budou honit, kde chtějí a kdyžtak budou mít trvalák na magistrátě. Takto osobní zkušenost, já tam na těch pobytech na ouřadě nesedím, takže momentální postup při řešení fakt neznám