Šílená matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1155
19.3.18 12:37

@Bábrdl jo je to Praha ale ja bych se stydela :P bydlim sama od 19ti dobrovolne, asi bych spis sla s kamaradkou do podnajmu napul nez do 40ti bydlet s rodici :think: navic ona setri tak ze chodi do kina, nakuoy atd :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
19.3.18 12:38

Chtěla bych ten příběh slyšet z pohledu rodičů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.18 12:40

@smurfka jo tak muj tchan to samé :lol: cely zivot bydli u rodicu az na rok kdy byl zenaty :lol:

• Citovat
  • Upravit
34473
19.3.18 12:41
@Tiger-lily píše: :nevim: Já jim tam nesvítím, takže nemůžu nějak posoudit situaci. Asi bych to vnímala jinak, kdyby se děcko flákalo po nocích, kašlalo na pomoc v domácnosti a na školu - tj. neváhala bych s vyhazovem, ať se stará samo o sebe. A na druhé straně, když jde občas někde s kamarády, tak aby mazala domů ještě dřív, než se všichni sejdou, tak mi to zase přijde přestřelené ze strany matky.

Taky jsme neslyšeli verzi druhé strany, možná je to všechno trochu jinak a tak úplně bezdůvodně to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
19.3.18 12:42

Jajaj, já mám dospívající dceru a je to pro mě noční můra, až moje holčička nebude v noci doma…pukne mi srdce. Zatím mám plán, že aby raděj bývala doma, řeknu jí vždycky že půjdu s ní :lol: :lol: :lol:
Jsou tady nějaké mamče, které svoje holčičky vypustili z hnízda a nepřišly o rozum?
JInak zakladatelko, radím ti najít k mamince zase cestu zpět a zkusit příměří. Samozřejmě i máma je jenom člověk a může mít různou povahu. Ale je to máma. A když se budete vyhýbat konfliktním tématům, určitě to bude lepší než zapšklé babizny co se nesnesou. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.18 12:46
@žampion píše: :think: v 19 skončil mamahotel? tvoje matka neni šílena, dle mého názoru má rozum. Mě například by hanba fackovala, v 19 letech využívat rodiče důchodce :nevim:

Tak jaktože tam může bydlet můj brácha /22/ S PRACÍ A 20 000 měsíčně, které propije :zed: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
1187
19.3.18 12:46

Myslím, že dítě by si mělo plnit své povinnosti ( škola, domácí práce… ), chodit domů " v pořádku" a pokud na tom rodiče trvají, tak dodržovat večerku. Jestli je večerka pro potomka takový problém, tak má smůlu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
19.3.18 12:48
:)

Příspěvek upraven 05.04.18 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.3.18 12:48
@Anonymní píše:
Tak jaktože tam může bydlet můj brácha /22/ S PRACÍ A 20 000 měsíčně, které propije :zed: :think: :think:

třeba doma přispívá do rodinného rozpočtu..( já taky bydlela doma a chodila do práce - ale platila jsem " nájem a služby " )…
a pokud už nestuduje, tak to je jiné..prostě se snaží když studuješ aby si taky tu školu dochodila..a jestli chodíš domů bůh ví kdy tak se asi bojí oprávněně… :think:

• Citovat
  • Upravit
41209
19.3.18 13:07
@Anonymní píše:
Tak jaktože tam může bydlet můj brácha /22/ S PRACÍ A 20 000 měsíčně, které propije :zed: :think: :think:

Protože dodržuje, na rozdíl od tebe, její pravidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
19.3.18 13:10

Zakladatelko, no je hrozně jednoduchý odsoudit mámu…když nenapíšeš podrobnosti, tak to může být tak i tak.
Může být tvoje máma mrcha, co má radši syna než dceru a proto tě při první příležitosti vyhodila, a nebo možná nejseš takové dobračisko, jak se tváříš.
Tak jak tak, jsi dospělá, ale dokud bydlíš u rodičů a oni tě živí a šatí a umožňují ti studovat, tak bych se podrobila jejich pravidlům, a pokud se ti to nelíbí a není doma možnost dohodnout kompromis, tak se prostě odstěhuj.

Pozvání na kafe mi nepřijde úplně scestné, možná s tebou chtěla promluvit, urovnat vztahy, najít třeba novou cestu ke kompromisu společného bydlení a nebo taky jen prostě slušně pozvala na kávu dceru, která už s ní nebydlí.

Já osobně si nemyslím, že dospělé děti mají nějaké výsostné právo bydlet u rodičů do alelujah, jen proto, že se jim chce… :nevim:
Ano, já bych dospělého syna samozřejmě nechala doma, dokud by studoval, fungoval, ideálně brigádničil, abych nemusela dotovat jeho mejdánky. Ale bylo by to moje rozhodnutí spíš než jeho nárok…
Já mám nevlastního bráchu 25 let a popravdě nechápu, že ještě hnije u rodičů (že ho ještě nevyslali do světa). Pak mají být mladí lidé samostatní, když se o sebe nemusí starat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
19.3.18 13:14

Nějak jsem nepobrala v čem je ta matka šílená??? :lol: :lol: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
19.3.18 14:05

Asi záleží, kolik stojí bydlení ve tvé lokalitě. Jestli tě vyhodila v Praze, je šílená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.3.18 14:28

:think: Opravdu je tak málo lidí, kterým přijde, že není v pořádku, vyhodit nezaopatřené (byť již čerstvě zletilé) dítě - studenta z domu? Asi všichni mají s potomkem tohoto věku kdejaké diskuze a rozpory v názorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.18 14:31

Zakladatelko, předkládáš příliš málo informací, než abychom mohli něco posuzovat. Říct o matce, že je šílená, protože tě vyhodila z domu, je docela síla, zvlášť, když k tomu žádné další info nedáš… Důvody mít mohla. Je celkem jedno, jestli chodíš do školy bez absencí, důležité je spíš jak studuješ. Jestli blbě, máš před maturou a chodíš domu ve tři ráno, tak se nediv, že se jí to nelíbí…

Jinak ale moc nechápu tady ty nenávistné a útočné komentáře typu „jak si to představuješ, v 19 bydlet s rodiči“. No, rodiče mají ze zákona vyživovací a zaopatřovací povinnost… Slečna stále studuje, takže nějak nevím, proč by nemohla bydlet doma (dokud se chová dle pravidel… která nejsou nesmyslná).

Já jsem studovala do 24 a u rodičů bydlela do 25. Přispívala jsem na bydlení (ubohou almužnou, rodiče ale víc nechtěli). Tak nějak jsem ani neměla moc na výběr - jelkož máma rok nebyla doma, musela jsem se starat o domácnost já a také jsem díky tomu nemohla na univerzitu jinam, než do svého rodného města. Rodiče pak ani nechtěli, abych bydlela jinde. Odstěhovala jsem se až s přítelem, současným manželem. Tím chci říct - nevíte, jaké jsou tam poměry a důvody, nemusíte hned útočit. Dle mého je naprosto normální, aby 19letý člověk bydlel u rodičů, zvlášť pokud studuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová