Silné akné v 16 letech

18
2.10.17 17:54

Silné akné v 16ti

Dobrý den, je mi 16 let a mám šílený akné, začalo to v květnu, předtim jsem měla třeba 1,2,3 pupínky a z těch jsem se klasicky hroutila, no začlo se to stupňovat a během dvou mesicu neskutecny akne na tvářích, na cele, no proste všude, je to hnusný, bolavý, 3 hodiny po umyti pleti už bych z ní mohla ždímat mastnotu, štítím se sama sebe. Vyzkoušela už jsem snad všechno, vyřadit laktózu, cukr nejím, nezdravě také ne. Kafe nepiju, nic takového. Dělám bikini fitness (nejlehčí kulturistika) tim pádem mam nejak nastavenou stravu - 2g bilkovin na Kg tělesné váhy tudit 120g bilkovin, 150g sacharidu a 40g tuku.. je neceho moc nebo naopak malo? Co by tělu chybělo a proto mi rasilo akne? Jim prevazne ryzi, kureci maso, vejce, ořechy, protein (mlecna syrovatka a umele sladidlo), tunaky z konzervy, zeleninu a tot vse..
Začala jsem používat zinek v tabletach a b6, zatim vysledky nevidim.. Pleť samozrejme cistim 2-3× denne. Vsechny přípravky bez alkoholu. Napadá vas jeste nejaky vnější vliv? Nebo si delam hlavu uplne zbytecne a je to vse jen kvuli veku a casem to prejde? Nikdo ze spoluzacek nema to co ja, maji 2 pupinky a stěžují si, když to slysim a vidim sebe, chce se mi brecet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
2.10.17 18:30

V tomle veku je celkem normalni ze se plet meni, muze to byt hormonalne. Mozna bych zvazila navstevu kozniho nebo dermatologa, verim ze to neni moc prijemne a drzim palce at se to brzy zlepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.10.17 18:32

@Kriss Tina
U detmatolozky uz jsem několikrát byla, ta mi okamzite navrhla antikoncepci, tu jsem odmitla, nechci do sebe dávat takove svinstvo za cenu zlepšení pleti.. kazdopadne moc dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
2.10.17 18:36

Nejíš čokoládu? Po čokoládě se většinou akné ještě horší :). Zkus si od Havlíka koupit sadu Krásná slečna, je to na problematickou pleť a akné, třeba ti to pomůže, je to přírodní. A neboj, než se vdáš, bude to pryč :mrgreen: Jinak chválím, že jsi odmítla antikoncepci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
2.10.17 18:39

Dobře, že jsi odmítla antikoncepci. Ta nadělá v těle větší paseku než nějaké akné. Doporučila bych Ti umývat se BIO sprchovým gelem, u mě to hodně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
2.10.17 18:39

Mě docela pomohlo když jsem si uvařila logrové kafe a tím lógrem jsem si čistila pleť a mohu říci že mi to vždy pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.10.17 19:24

Vypadá, že se vám rozhodily hormony a to ve prospěch androgenů-

zadjěte na endokrinologii na hormonální profil a na gynekologii vyšetření jestli někde nemáte nějaké cysty.

nenechte si napsat hormonální antikoncepci, než budete vědět příčinu, toho co se vám děje.

A tedy v podezření je i možná zátěž při tréningu - jak jste na tom s podkožním tukem? Pokud na soutěže rýsujete, tak to je něco, co dělá v ženském hormonálním systému velký bordel, natož v nedospělém hormonálním systému. Aby vám systém dobře fungoval - a tedy abyste neměla akné jaké popisujete - tak je potřeba mít dostatek podkožního tuku. Alespoň 17% celkového objemu těla. Nejde jen o akné - pokud máte tuku méně - a ještě k tomu máte vyšší zátěž při tréninku, tak si ve svém věku taky můžete dost závažně poškodit celý reprodukční systém.

Stejně tak jestli berete nějaké „přírodní“ doplňky na zlepšení výkonu, tak ty často děljí hokej v hormonálních hladinách - ony jsou navíc většinou určeny pro muže, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.10.17 20:17

@Ou
Podkožní tuk mám momentalne přes 20%, nejsem v zavodnim obdobi ani diete. A ohledně doplňků, užívám pouze protein který je složený ze syrovatky a sladidla, tudiz bezna susenka ma v sobě 20× více skodlivin.. dále bcaa (aminokyseliny) které jsou pouze pro regeneraci, takze opet zadne vedlejsi ucinky ani vliv. Urcite si ve svych letech nepicham do stehna testostosteron :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
2.10.17 20:21

No já jsem všemi deseti pro přírodní léčbu a všechno, ale když se mi jednou zbláznily hormony tak mi pomohla jedině dermatoložka, ráno Skinoren, večer Duac gel a ještě nějaká vodička co si nepamatuju. Během par měsíců se to srovnalo a nikdy neopakovalo. Zkusila bych jinou doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.10.17 20:25

@sladke-mameni
Duac gel jsem pouzivala take, ten mi moc nepomohl, ale priznam se ze jsem ho pouzivala asi 14 dni a pak ho někde zahodila, tak mozna proto. Ale asi mate pravdu, mozna by bylo lepsi najit doktora který hned nepodstrkuje prasky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.10.17 20:27

@Martina1991
Nene jak vyse uvadim, cokoladu ani podobne veci nejim, jim,,zdrave" jen teda maso ve větším mnozstvi nez je obvykle. :D a dekuju za doporuceni, kouknu na to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.10.17 20:28

@Petruna21
To jsem jeste neslysela, ale vyzkousim, dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
2.10.17 20:41

@AnetN01 Zkus on jak je drsný tak to vyhladí úplně pleť a mě to tedy pomohlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
2.10.17 20:50
@AnetN01 píše:
@sladke-mameni
Duac gel jsem pouzivala take, ten mi moc nepomohl, ale priznam se ze jsem ho pouzivala asi 14 dni a pak ho někde zahodila, tak mozna proto. Ale asi mate pravdu, mozna by bylo lepsi najit doktora který hned nepodstrkuje prasky. :lol:

To chce prostě důsledně a dlouhodobě, jinak to nepomůže no. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.17 09:23
@AnetN01 píše:
@Ou
Podkožní tuk mám momentalne přes 20%, nejsem v zavodnim obdobi ani diete. A ohledně doplňků, užívám pouze protein který je složený ze syrovatky a sladidla, tudiz bezna susenka ma v sobě 20× více skodlivin.. dále bcaa (aminokyseliny) které jsou pouze pro regeneraci, takze opet zadne vedlejsi ucinky ani vliv. Urcite si ve svych letech nepicham do stehna testostosteron :-)

V tom okamžiku zajděte na endokrinologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková