Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@a12 Tak u nás to funguje až tak třetí den (třeba o prázdninách, když jdou spát o hoďku dvě později, než v pracovním týdnu, tak první dva dny vstávají stejně, jako do školy-síla zvyku. Když ale jdou takhle už třetí večer, tak si ráno i přispí).
@unuděná píše:
@a12 Tak u nás to funguje až tak třetí den (třeba o prázdninách, když jdou spát o hoďku dvě později, než v pracovním týdnu, tak první dva dny vstávají stejně, jako do školy-síla zvyku. Když ale jdou takhle už třetí večer, tak si ráno i přispí).
No starsi ten si rad prispi kazdej den co nemusi vstavat
spis jsem překvapena kdyz vstava dobrovolne pred 7 ![]()
@a12 píše:
No starsi ten si rad prispi kazdej den co nemusi vstavatspis jsem překvapena kdyz vstava dobrovolne pred 7
Jasný no, ono s věkem si v té posteli víc a víc lebedí, když můžou ![]()
Podle mne je to, ze chodi spat v 10 pekne pozde, neprijde mi to normalni
@Anonymní píše:
Anonymní hrdinka, co si přišla kopnout a absolutně neporadí?? ![]()
Tak posunuje buzení každý den třeba o půl hodiny a pak to posunuj i večer. Já myslela, že mám sovu, ale ta usíná kolem půl desáté ale je ji skoro 6. Ve všední den vstává nejpozději v 8, o víkendu spí samozřejmě dýl. Ale až půjde do školy, tak se bude vstávat o hodinu minimálně dřív a doufám, že bude i dřív chodit spát.
V jejím věku byla tuhá kolem osmé.
@Anonymní píše:
Ja starsiho mela taky takhle „blbe“ naucenyho..
Mladší se narodil kdyz starší nastupoval do skolky a hned od narozeni chodil v 8 a chodi dodnes..
Ale co vidim v okoli tak kdyz je hezky tak se stejne staryma detma jsou lidi jeste v 9 venku, kdyz moje deti uz spi ![]()
Starsi teda v lete o prázdninách se mnou klidne taky v devet beha po zahradě kdyz zalejvam a tak..
Ale mladsi proste v 8 spal..
Tim chci říct, ze co vidim v okoli, tak cim mensi dite, tim dyl chodí spat
a vetsinou az se skolkou se to nejak srovna..
Příspěvek upraven 15.03.19 v 09:19
@pikola U nás škola způsobila, že syn odpadá v půl osmé a čtyřletá dcera nám straší minimálně do devíti, protože je ze školky vyspinkaná
Je to naprd.
@unuděná píše:
@pikola U nás škola způsobila, že syn odpadá v půl osmé a čtyřletá dcera nám straší minimálně do devíti, protože je ze školky vyspinkanáJe to naprd.
Kéž by, člověk má najednou večer takovýho času že neví co s ním
naše ve školce nespí už dlouho.
@pikola A to já bych věděla!
Ještě celý loňský rok mi chodili oba v půl osmé, to bylo labůžo
Ale já chodím spát taky poměrně brzy, kolem 22, takže zas až takového času to nebylo. Teď většinou jdu hned po dceři, o nějakém čtení knížky nebo televizi si nechávám zdát ![]()
@Kateřina107 píše:
@pikola
V lekarne jich je hned nekolik.
Pro takhle male deti? ![]()
Pokud mate rozhozeny rezim po nemocnici, tak vytrvat, klidne se muze srovnavat I nekolik tydnu.
@Heivka píše:
@Kateřina107 Zkuste do místnosti, třeba na kapesníček kápnout levandulovou esenci, dávám to synovi když je přetažený a budí se s pláčem. Jenom nezapomeňte na den tu vůni dát pryč.
Muzete mi poradit nejakou konkretni esenci? Nasla jsem jen oleje na telo a nevim jestlj jd to to same?
nikdy jsem takove veci neřešila, tak vam budu vdecna za radu
![]()
@Kateřina107 Zkuste v DM mají tam přímo jejich privátní značku
https://www.dm.cz/…5298744.html