Situace na dětském hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.7.22 23:10
@_.Emilyyy píše:
Za me jsou lepsi placené hřiště.
Tam se ti tmavší obyvatele nevyskytují :nevim:

Placené hřiště?

• Citovat
  • Upravit
19388
15.7.22 23:12
@Limi123 píše:
Ty vedeš své dítě, babička to svoje.Pokud ti vadí, jak jiné dítě mluví, tak můžeš vzít syna pryč. Ne křičet na cizí dítě.

Na druhou stranu, když ho to doma nenaučí musí někde narazit. Proč ustupovat? Proč? I kdyby ho prosila, bude ta špatná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.7.22 23:15
@Anonymní píše:
Máš pravdu, nezvládla jsem to. A proto mě to tak štve. Ale omluvit se nemůžu. Vím jistě, že jsem chtěla zakročit, protože vím, že syn se neobhájí ( asi by se možná i rozbrečel) ale taky vím, že jsem reakci určitě přehnala. Po cestě domů jsem synovi říkala, že mě štve, jak jsem reagovala a že takhle by to dopadnout nemělo. Ale na druhou stranu si stojím za tím, že když syn po jednom oslovení řekl tomu klukovi, ať mu tak neříká, mohl ten kluk přestat.. na hřiště chodit nebudeme chvíli hlavně z toho důvodu, že rodina bydlí hned ve vedlejším baráku a jak to bývá u těchto lidí, sedí tam ve skupinách a i když si stojím za svým, že to nebylo od kluka slušné, bála bych se, že na mě snad skočí..

Komu by ses jako měla omlouvat? Pokud se syn neumí bránit, tak jsi tam ty, matka. No tak jsi na to dítě vyjela no. Každej má jen jedny nervy. Mně by teda taky vadilo, kdyby mi někdo křičel na díte deb… hlavně kdybych veděla, že se nedokáže bránit. Nějaký děti jsou prostě nevychovanci nebo to jednoduše odposlouchají ve školce od někoho a pak to používaj kde můžou. Zaměř se na sebekontrolu, abys příště tak nevyjela. Bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.22 23:16
@g.sandova píše:
Na druhou stranu, když ho to doma nenaučí musí někde narazit. Proč ustupovat? Proč? I kdyby ho prosila, bude ta špatná

No to nevím. Kdyby někdo něco řekl mému dítěti, že se nějak nemá chovat, tak asi ok. Kdyby na něj křičel… :cert:

Nevěřím, že by takhle rovnou křičela na dítě z majority. Chápu, že jich má už třeba dost, ale tohle prostě bylo přes čáru…

Navíc jejímu dítěti se nic hrozného nedělo.

Taky mohla jít slušně za babičkou a poprosit ji, ať mu něco řekne. A když by to nešlo, tak holt můžou vždycky jít jinam.

Neřeknu, kdyby mu ten druhý kluk skákal po hlavě nebo něco jiného nebezpečného… To bych se asi taky neudržela a šla k rychlému řešení. Já si tedy nikde netroufla řvát po cizích dětech (a to jsem už nějakého toho debi.la taky slyšela).

• Citovat
  • Upravit
159
15.7.22 23:19

@Limi123 Jo, a takhle přesně pak vyklízejí slušní lidé pole těm „nevychovancum“. A to ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
15.7.22 23:32

@Limi123 ona uznala svojí chybu, jen nechápu, proč by měla jít jinam a ustupovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
15.7.22 23:33
@g.sandova píše:
@Limi123 ona uznala svojí chybu, jen nechápu, proč by měla jít jinam a ustupovat

Protože nad jejich “férovkou” vyhrát nelze. Já bych se tam taky bála vrátit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.22 23:34
@obycmamca píše:
@Limi123 Jo, a takhle přesně pak vyklízejí slušní lidé pole těm „nevychovancum“. A to ani náhodou.

A varianta, že křičí na cizí dítě bez toho, aby předem slušně komunikovala, je tedy správná?

Ona nemusela nic vyklízet. Měla možnost:

1. zkusit se slušně domluvit s dítětem nebo jeho babičkou
  2. vysvětlit synovi situaci (ne všechny děti mají to štěstí, že je rodiče naučí chovat se slušně. V některých rodinách takhle mluví normálně - i rodiče, podívej, jak je to ošklivé. Ty máš to štěstí, že jsi z rodiny, kde se takhle nemluví.) Protože tak to přesně je - to dítě tak mluví, protože nic jiného nezná.
  3. přestat s dítětem hrát fotbal, pokud to synovi nebo jí vadí.

Já taky neřvu na lidi, co chodí na přechodu na červenou jen proto, že děti učím, že se to nedělá. Dětem vysvětlím, že někdo to dělá, proč je to špatně a proč my to dělat nebudeme.

Ona místo 3 možností rovnou přešla do útoku.

Bylo to správné? Nebylo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.7.22 23:37
@g.sandova píše:

Nemusela jít jinam. Mohla je prostě ignorovat a vysvětlit svému dítěti, proč to chování není správné. Stejně jako když jiní lidé chodí na přechodu na červenou. Oni to dělají, my to dělat nebudeme, protože XY.

• Citovat
  • Upravit
14107
15.7.22 23:41
@Limi123 píše:
Placené hřiště?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.22 23:43
@_.Emilyyy píše:
Ano

Myslíš jako Mirakulum atp.? Vždyť to není na to jít tam denně, pokud ho nemáš přímo za domem (a to málokdo má). Nebo jak to myslíš?

• Citovat
  • Upravit
14107
15.7.22 23:45
@Limi123 píše:
Myslíš jako Mirakulum atp.? Vždyť to není na to jít tam denně, pokud ho nemáš přímo za domem (a to málokdo má). Nebo jak to myslíš?

No tak ze se na hřišti vybírá vstup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.22 23:52
@_.Emilyyy píše:
No tak ze se na hřišti vybírá vstup :nevim:

Ty jo já žiju v Praze a fakt jsem se s něčím takovým nesetkala. Nikdy. Když nepočítám zábavní parky.

To jako že normální, malé hřiště (ne zábavní park) a vybírá se tam vstup? Nebo myslíš vnitřní herny? Nebo jsou taková speciální hřiště v problémových lokalitách? Nerýpu, jen se ptám, v životě jsem o něčem takovém neslyšela.

• Citovat
  • Upravit
1113
15.7.22 23:53
@Limi123 píše:
Ty jo já žiju v Praze a fakt jsem se s něčím takovým nesetkala. Nikdy. Když nepočítám zábavní parky.To jako že normální, malé hřiště (ne zábavní park) a vybírá se tam vstup? Nebo myslíš vnitřní herny? Nebo jsou taková speciální hřiště v problémových lokalitách? Nerýpu, jen se ptám, v životě jsem o něčem takovém neslyšela.

My jsme ze Slezska a teda taky tady nic takového nemáme…aspoň o tom nevím. Nepočítám různé herny atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
15.7.22 23:54
@Limi123 píše:
Ty jo já žiju v Praze a fakt jsem se s něčím takovým nesetkala. Nikdy. Když nepočítám zábavní parky.To jako že normální, malé hřiště (ne zábavní park) a vybírá se tam vstup? Nebo myslíš vnitřní herny? Nebo jsou taková speciální hřiště v problémových lokalitách? Nerýpu, jen se ptám, v životě jsem o něčem takovém neslyšela.

Ano myslim normální klasické hřiště.
Jaké jsou v problémových lokalitách netuším, tam asi jen tak nekdo na hřiště nejde
Takové hřiště jsou i normalne, ale teda kde se ted presne nachází ti neřeknu, na hřiště uz x let nechodím :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí