Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Limi123 píše:
Hmmm…to by mě fakt zajímalo, kde přesně se nachází
Mi to nejde do hlavy
![]()
![]()
Jako že fakt, kdybych se teď rozhodla jít na placené hřiště, tak mě v celé republice kromě zábavních parků a zoo nenapadá ani jedno… Natož tam chodit/dojíždět denně.
Jakoze proměňují to za název zábavný park ildyz je to hřiště ![]()
@Limi123
Já jsem z Českých Budějovic a s dětmi občas chodíme na placené hřiště sem.
https://bosonoha.cz/, https://www.centrum-madlenka.cz/
No, ono vsechno ocad pocad, i slusny kluk by mel umet rict „sklapni, zmetku“, pripadne se v pripade utoku uspesne poprat
.
@Lucie_Sx píše:
No, ono vsechno ocad pocad, i slusny kluk by mel umet rict „sklapni, zmetku“, pripadne se v pripade utoku uspesne poprat.
Přesně tak, občas nechápu, co vše řeší rodiče za svoje děti. Za sedmiletého bych problém s pětiletým teda vážně neřešila. Popravdě já bych ho ani nezaznamenala, protože sedmiletému bych tedy ocas na hřišti ve vnitrobloku rozhodně nedělala. Zakladatelko, reš hlavně odolnost svého syna, ne ostatní spraťoury, protože bydlíš, tam, kde bydlíš. On se dříve, či později, s nimi bude muset popasovat sám a věř, že na klukovi, kterej se hroutí z toho, že ho někdo špatně oslovil, na tom si smlsnou nejvíc…
@Limi123 píše:
Ty vedeš své dítě, babička to svoje.Pokud ti vadí, jak jiné dítě mluví, tak můžeš vzít syna pryč. Ne křičet na cizí dítě.
No kricet nemela, ale jako vyklizet pole, kdyz se nekdo chova nevhodne? To je fakt mimo. Pokud je dite sproste na ostatni, meli by odejit oni, ne ti co se chovaji slusne. Co to da diteti za vzor, chovej se slusne k ostatnim, budes za to potrestan. ![]()
@PAN66 píše:
No kricet nemela, ale jako vyklizet pole, kdyz se nekdo chova nevhodne? To je fakt mimo. Pokud je dite sproste na ostatni, meli by odejit oni, ne ti co se chovaji slusne. Co to da diteti za vzor, chovej se slusne k ostatnim, budes za to potrestan.
To máte sice pravdu, ale chtěla bych vidět vaši statečnost tváří v tvář nejmenované menšině. Já se paní nedivím, že raději odešla a že tam teď nechce chodit. ![]()
@lucad77 ale kluka servala.
A souhlasím s tím, že by měla učit dítě se bránit. Slovně i fyzicky.
@g.sandova píše:
@lucad77 ale kluka servala.
A souhlasím s tím, že by měla učit dítě se bránit. Slovně i fyzicky.
Však to taky byla statečná, to jí neberu. A ano, děti by se měly umět bránit, ale někdy je podle mě prostě lepší vyklidit pole, než si dělat zbytečné problémy. Vyrostla jsem na Karvinsku, tak o tom něco vím.
@Anonymní píše:
Popíšu dnešní situaci u nás na hřišti a poprosím o váš pohled na situaci.Se svými dvěma dětmi a kamarádkou a jejím synem, jsme byli na hřišti za barákem ( sídliště, hřiště uprostřed, obklopeno dalšími paneláky).. děti si hráli fotbal s dalšíma dětma, co přišli (více tmavších obyvatel). Děti ve věku 4-8let. Mého syna postavili do branky a když nechytil míč, 2× ho tmavší mladší dítě titulovalo slovem, že je deb.il.. syn má 7let a to dítě, co mu tak nadávalo, mělo asi 5… když jsem to oslovení slyšela jednou, přimhouřila jsem oči.. když to řekl podruhé, tak jsem se neovládla a tak jsem toho kluka sjela, že pokud chce mít kamarády, tak jim nemůže takhle říkat apod.. bohužel jsem to neřekla klidně jelikož vedu deti k tomu, že takhle se prostě nemluví. Takže když jsem bouchla, opravdu jsem na to dítě dost ječela, že už takove slova na syna nechci slyšet.. hlídala babička a ta jak mě slyšela, spustila pěknou slovní štěkanici.. nechtěla mě absolutně nechat domluvit a vůbec ji bylo jedno, jak její vnouče mluví.. Samozřejmě ja uznávám svou chybu, že jsem mohla jednat v klidu a rict mu to klidně ( teoreticky to dítě nemůže za to, v čem je vychováváno) Teď to už nenapravím. Jen nějakou dobu nebudu chodit na hřiště
Zajímá mně, zda jste někdy zažili na hřišti podobný incident nebo zda byste se zachovali jinak. Syn je dost hodný, rozumný. Vedu ho k tomu, ať otevře dveře, podrží je, když někdo jde, zvedne nekomu něco co spadne apod.. jsou to maličkosti, ale mam z dneška špatný pocit.. i ze sebe.. nemám takové incidenty ráda.. ještě mezi dětmi. Opravdu ten, kdo je slušný mnohdy nezapadá?
@PAN66 píše:
No kricet nemela, ale jako vyklizet pole, kdyz se nekdo chova nevhodne? To je fakt mimo. Pokud je dite sproste na ostatni, meli by odejit oni, ne ti co se chovaji slusne. Co to da diteti za vzor, chovej se slusne k ostatnim, budes za to potrestan.
když hřiště okupuje tmavá skupina, tak vyklízí pole každý rozumný rodič
@Cuddy píše:
Zapalování vlasů a nádrže auta není to samé, jako když mu někdo řekne, že je de.bil při nechycenem míči. To první bych samozřejmě také usměrňovala, tam jde o zdraví. V tom druhém případě, ač se na to rodiči nekouká dobře, bych mlčela. To si uz musi vyřídit dítě.
také bych při popisované situaci nereagovala vůbec nijak, kdyby klukovi nějak fyzicky ubližovali, to bych zasáhla,
ale nadávka de-bil jako není to zrovna správné
, ale ty děti znají i horší
@Kunikula Strhana píše:
Přesně tak, občas nechápu, co vše řeší rodiče za svoje děti. Za sedmiletého bych problém s pětiletým teda vážně neřešila. Popravdě já bych ho ani nezaznamenala, protože sedmiletému bych tedy ocas na hřišti ve vnitrobloku rozhodně nedělala. Zakladatelko, reš hlavně odolnost svého syna, ne ostatní spraťoury, protože bydlíš, tam, kde bydlíš. On se dříve, či později, s nimi bude muset popasovat sám a věř, že na klukovi, kterej se hroutí z toho, že ho někdo špatně oslovil, na tom si smlsnou nejvíc…
no přesně, chlapec má 7, jde do školy - to bude maminka zakladatelka s ním trávit čas i o přestávkách nebo v družině, aby seřvala každého, kdo by jejímu synkovi, řekl hrubé slovo?
@lucad77 píše:
To máte sice pravdu, ale chtěla bych vidět vaši statečnost tváří v tvář nejmenované menšině. Já se paní nedivím, že raději odešla a že tam teď nechce chodit.
Když byl syn malý, sebrala jsem malému ci. áněti naše odrážedlo, zpod zadku. ![]()
Jako hrdinka se necítím, ani jsem nad tím neuvažovala. Dva tisíce jsou dva tisíce.😂 😂 😂
Bylo to hřiště u městského stadionu, nebydlíme v ghettu, na severu Čech ani v Přerově.
A ještě jedna historka.
Syn chtěl do pardubického Aquacentra, na letní pláž, kdo to tam zná. Nesnáším mokré plavky, tak jsem se převlékla a dala je sušit na lavičku. Šla jsem pro něco k snědku…
Přicházím a na naší lavičce se rozvaluje obří, morbidně tlustý cik. n, úplná améba křížená s obří housenkou. ![]()
Kolem něj naše věci, ručníky, batoh, pod lavičkou boty. Vtrhla jsem tam, kosmickou rychlostí popadla všechny naše věci, než se vzpamatoval, až na náhradní plavkové kalhotky jsem všechno zachránila, ty mu zůstaly pod rukou.😂 ![]()
Hmmm…
to by mě fakt zajímalo, kde přesně se nachází
Mi to nejde do hlavy
Jako že fakt, kdybych se teď rozhodla jít na placené hřiště, tak mě v celé republice kromě zábavních parků a zoo nenapadá ani jedno… Natož tam chodit/dojíždět denně.