Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem byla jako vychovatelka na ŠvP, akorát na prvním stupni a v květnu nebo červnu, už nevím. Dopoledne měly děti učení s ucitelkama a my vychovatelky jsme připravovaly program (masky, faborky v lese, výzdoba místnosti…). Po obědě měly ucitelky více méně volno a děti byly s námi, dělali jsme ten připravený lrogram. Neldy byl program i dopoledne, nekdy s eprogramu ucastnily učitelky, ale vetsinou jen koukaly, nebo, kdyz to bylo treba v lese, tak s námi ani nebyly. Na oblečení jsem měla sportovní kalhoty, ale většinou jsem stejně byla v nějakém kostýmu (což pro ty starší děti ale asi dělat nebudes).
@chaela
děkuju za radu, ale to víceméně vím, že dopoledne mají výuku (a já „volno“) a odpoledne zábavu a to bych měla obstarat já
Zjisti si zajimavosti v okolí a alespoň dvakrát v tom týdnu je vezmi na nějakou delší - celoodpoledni túru / vycházku s nějakým cílem, kde třeba i dáte rozchod, decka si poblbnou, třeba i něco nakoupi (to je pro ne vždycky nejzásadnější 😊) a půjdete zase zpátky. Jinak co se týče oblečení, chod v čem se cítíš dobře, to fakt nikdo řešit nebude.
Deti z druheho stupne a co te ceka? Pokud je vazne nenadchnes, tak budou mit reci, ze je to trapne a nudne. Urcite budou chtit diskoteku. Venku se da s detma byt i v breznu. Chce to vymyslet alespon 1 vetsi vylet do okoli. Co se tyce obleceni, tak teplaky bych nenosila. Zvlast, pokud na te skole ucis. Volila bych radeji sportovni pohodlne kalhoty.
Čeká tě hlavně kotel zodpovědnosti za ty děti, řešení stesku po maminkach, pokud to jsou 5 a 6 úklidu, kontrola, jestli něco jí. A u druhého stupně už bych u osmáků a devataku byla na pozoru před alkoholem, cigarety aj.
Telocvikari nosi normalne teplaky a pohodlne sportovni obleceni. Nevidim problem.
Ale je fakt, ze jsem u deti prvniho stupne.
U nas jede pouze prvni stupen na skolu v prirode.
Napln prace vychovatelky je vymyslet zabavu, hry, dela doprovod na vylety, dohled atd.
Dopoledne se uci, takze si dopoledne organizuji uc., pak je obed a odpoledne je v rezii vychovatelek. Nebo je vylet na cely den po okoli.
@pecora
díky za tip, nejbližší obchod je podle mapy cca 3 km; to je s davem dětí na hodinu cesty pěšky jeden směr; tím bych určitě zabila celý čas od poledního klidu až do večeře
@luci.no
učím tam jen 4 hodiny týdně a na prvním stupni; mám mnoho zkušeností s dětmi (tak 6-10 let); takže ti puberťáci to bude výzva; asi si koupím nějaké kalhoty, vhodné na takovou akci
@Kelsey na jak dlouho jezdí, že se dopoledne učí? U nás jezdí na pět dní a rozhodně se dopoledne neučí. Učilo se jen při pobytu na 12 dní a to jen dvě hodiny.
@vokishka píše:
@Kelsey na jak dlouho jezdí, že se dopoledne učí? U nás jezdí na pět dní a rozhodně se dopoledne neučí. Učilo se jen při pobytu na 12 dní a to jen dvě hodiny.
Pet dni. Berou si prac. sesity. Takze dopoledne chvilku pracuji. A zbytek dne hry. Jeden den vychazi delsi tura po okoli.
@P4ja
zodpovědnosti se nebojím, oslovila mě škola i proto, že ví, že mám mnoho zkušeností s dětmi, ale vždy mladšími; teď to bude druhý stupeň, takže asi fakt hrozí cigarety a alkohol, to mě ani nenapadlo
@Kelsey
děkuju, tohle vím; mě spíš zajímá ze zkušenosti co mě může potkat a předem mě to ještě nenapadlo
@Anonymní píše:
@P4ja
zodpovědnosti se nebojím, oslovila mě škola i proto, že ví, že mám mnoho zkušeností s dětmi, ale vždy mladšími; teď to bude druhý stupeň, takže asi fakt hrozí cigarety a alkohol, to mě ani nenapadlo@Kelsey
děkuju, tohle vím; mě spíš zajímá ze zkušenosti co mě může potkat a předem mě to ještě nenapadlo
No, možná šikana. Budou viset pořád na mobilu. Večerní návštěvy na pokojích. Diskotéka. Klidně bych s nima šla delší trasu.
No a bordel na pokojích. Co mám zkušenosti.
@P4ja
mobily mají zakázané, nesmí je mít s sebou (ani ve škole je nesmí mít, mají to ve školním řádu);
večerní návštěvy na pokojích mě napadaly, ale večer bych měla být jako dozor po večerním programu, v rámci času na hygienu a přípravu na večerku; po 10 večer přebírá službu a zodpovědnost noční hlídání;
@Anonymní píše:
@P4ja
mobily mají zakázané, nesmí je mít s sebou (ani ve škole je nesmí mít, mají to ve školním řádu);
večerní návštěvy na pokojích mě napadaly, ale večer bych měla být jako dozor po večerním programu, v rámci času na hygienu a přípravu na večerku; po 10 večer přebírá službu a zodpovědnost noční hlídání;
To jsem se chtela zeptat, jak to maji, kdyz jde o mobily. U nas nejsou vylozene zakazane, ale bylo doporuceno, at je neberou vubec.
Vychovatelky posbiraji ve druzine spolec. hry (je jich spousta, ktere se hodi i pro starsi mladez) nebo i vyrobi. Tak neco takoveho vzit. My mame v tomhle skvele vedeni, kdyby nic vhodneho nebylo, tak pusti koruny, ze smime nakoupit.
@Anonymní píše:
@P4ja
zodpovědnosti se nebojím, oslovila mě škola i proto, že ví, že mám mnoho zkušeností s dětmi, ale vždy mladšími; teď to bude druhý stupeň, takže asi fakt hrozí cigarety a alkohol, to mě ani nenapadlo@Kelsey
A nezapomeň na sex.
Stává se, zvlášť pokud s vámi jedou i v téhle oblasto aktivnější holky.
Z mých zkušeností - nutno utahat, zničit a nedopustit anarchii. Tepláky můžeš, ale spíš jen na noční dozor nebo na sportovní aktivitu, jinak doporučuji sportovní kalhoty, tričko a lepší mikinu. Když jim dopřeješ delší výlet, vždy jim umožni koupit nějaké pochutiny, na to puboši slyší.
Dobrý je večerní film, děcka to ocení.
Učitelky, vychovatelky prosím o radu.
Učím externě na jedné škole (anonym, nechci to profláknout) a bylo mi nabídnuto, ať jedu na školu v přírodě jako vychovatelka.
Zhruba mi bylo řečeno, co budu dělat, ale stejně, pokud mi můžete poradit co mě čeká, tak budu ráda. Děti budou z 2. stupně. Bude to v březnu, takže asi nečekám, že je zabavím venku fotbalem.
A ještě jeden dotaz, co si mám vzít na oblečení? Doma nosím tepláky. Můžu tam po budově nosit něco pohodlného, nebo musím pořád rifle nebo tak něco?
Děkuju za všechny rady