Škola v přírodě - dotaz na učitelky

Anonymní
23.2.20 09:56

škola v přírodě - dotaz na učitelky

Učitelky, vychovatelky prosím o radu.

Učím externě na jedné škole (anonym, nechci to profláknout) a bylo mi nabídnuto, ať jedu na školu v přírodě jako vychovatelka.
Zhruba mi bylo řečeno, co budu dělat, ale stejně, pokud mi můžete poradit co mě čeká, tak budu ráda. Děti budou z 2. stupně. Bude to v březnu, takže asi nečekám, že je zabavím venku fotbalem.

A ještě jeden dotaz, co si mám vzít na oblečení? Doma nosím tepláky. Můžu tam po budově nosit něco pohodlného, nebo musím pořád rifle nebo tak něco?

Děkuju za všechny rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
23.2.20 10:06

Já jsem byla jako vychovatelka na ŠvP, akorát na prvním stupni a v květnu nebo červnu, už nevím. Dopoledne měly děti učení s ucitelkama a my vychovatelky jsme připravovaly program (masky, faborky v lese, výzdoba místnosti…). Po obědě měly ucitelky více méně volno a děti byly s námi, dělali jsme ten připravený lrogram. Neldy byl program i dopoledne, nekdy s eprogramu ucastnily učitelky, ale vetsinou jen koukaly, nebo, kdyz to bylo treba v lese, tak s námi ani nebyly. Na oblečení jsem měla sportovní kalhoty, ale většinou jsem stejně byla v nějakém kostýmu (což pro ty starší děti ale asi dělat nebudes).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 10:14

@chaela
děkuju za radu, ale to víceméně vím, že dopoledne mají výuku (a já „volno“) a odpoledne zábavu a to bych měla obstarat já

• Citovat
  • Upravit
758
23.2.20 10:21

Zjisti si zajimavosti v okolí a alespoň dvakrát v tom týdnu je vezmi na nějakou delší - celoodpoledni túru / vycházku s nějakým cílem, kde třeba i dáte rozchod, decka si poblbnou, třeba i něco nakoupi (to je pro ne vždycky nejzásadnější 😊) a půjdete zase zpátky. Jinak co se týče oblečení, chod v čem se cítíš dobře, to fakt nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
23.2.20 10:22

Deti z druheho stupne a co te ceka? Pokud je vazne nenadchnes, tak budou mit reci, ze je to trapne a nudne. Urcite budou chtit diskoteku. Venku se da s detma byt i v breznu. Chce to vymyslet alespon 1 vetsi vylet do okoli. Co se tyce obleceni, tak teplaky bych nenosila. Zvlast, pokud na te skole ucis. Volila bych radeji sportovni pohodlne kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
23.2.20 10:24

Čeká tě hlavně kotel zodpovědnosti za ty děti, řešení stesku po maminkach, pokud to jsou 5 a 6 úklidu, kontrola, jestli něco jí. A u druhého stupně už bych u osmáků a devataku byla na pozoru před alkoholem, cigarety aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.20 10:36

Telocvikari nosi normalne teplaky a pohodlne sportovni obleceni. Nevidim problem.
Ale je fakt, ze jsem u deti prvniho stupne.
U nas jede pouze prvni stupen na skolu v prirode.
Napln prace vychovatelky je vymyslet zabavu, hry, dela doprovod na vylety, dohled atd.
Dopoledne se uci, takze si dopoledne organizuji uc., pak je obed a odpoledne je v rezii vychovatelek. Nebo je vylet na cely den po okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 10:39

@pecora
díky za tip, nejbližší obchod je podle mapy cca 3 km; to je s davem dětí na hodinu cesty pěšky jeden směr; tím bych určitě zabila celý čas od poledního klidu až do večeře

@luci.no
učím tam jen 4 hodiny týdně a na prvním stupni; mám mnoho zkušeností s dětmi (tak 6-10 let); takže ti puberťáci to bude výzva; asi si koupím nějaké kalhoty, vhodné na takovou akci

• Citovat
  • Upravit
65282
23.2.20 10:40

@Kelsey na jak dlouho jezdí, že se dopoledne učí? U nás jezdí na pět dní a rozhodně se dopoledne neučí. Učilo se jen při pobytu na 12 dní a to jen dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.2.20 10:44
@vokishka píše:
@Kelsey na jak dlouho jezdí, že se dopoledne učí? U nás jezdí na pět dní a rozhodně se dopoledne neučí. Učilo se jen při pobytu na 12 dní a to jen dvě hodiny.

Pet dni. Berou si prac. sesity. Takze dopoledne chvilku pracuji. A zbytek dne hry. Jeden den vychazi delsi tura po okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 10:45

@P4ja
zodpovědnosti se nebojím, oslovila mě škola i proto, že ví, že mám mnoho zkušeností s dětmi, ale vždy mladšími; teď to bude druhý stupeň, takže asi fakt hrozí cigarety a alkohol, to mě ani nenapadlo

@Kelsey
děkuju, tohle vím; mě spíš zajímá ze zkušenosti co mě může potkat a předem mě to ještě nenapadlo

• Citovat
  • Upravit
21091
23.2.20 12:11
@Anonymní píše:
@P4ja
zodpovědnosti se nebojím, oslovila mě škola i proto, že ví, že mám mnoho zkušeností s dětmi, ale vždy mladšími; teď to bude druhý stupeň, takže asi fakt hrozí cigarety a alkohol, to mě ani nenapadlo@Kelsey
děkuju, tohle vím; mě spíš zajímá ze zkušenosti co mě může potkat a předem mě to ještě nenapadlo

No, možná šikana. Budou viset pořád na mobilu. Večerní návštěvy na pokojích. Diskotéka. Klidně bych s nima šla delší trasu.

No a bordel na pokojích. Co mám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 12:22

@P4ja
mobily mají zakázané, nesmí je mít s sebou (ani ve škole je nesmí mít, mají to ve školním řádu);
večerní návštěvy na pokojích mě napadaly, ale večer bych měla být jako dozor po večerním programu, v rámci času na hygienu a přípravu na večerku; po 10 večer přebírá službu a zodpovědnost noční hlídání;

• Citovat
  • Upravit
74217
23.2.20 13:17
@Anonymní píše:
@P4ja
mobily mají zakázané, nesmí je mít s sebou (ani ve škole je nesmí mít, mají to ve školním řádu);
večerní návštěvy na pokojích mě napadaly, ale večer bych měla být jako dozor po večerním programu, v rámci času na hygienu a přípravu na večerku; po 10 večer přebírá službu a zodpovědnost noční hlídání;

To jsem se chtela zeptat, jak to maji, kdyz jde o mobily. U nas nejsou vylozene zakazane, ale bylo doporuceno, at je neberou vubec.
Vychovatelky posbiraji ve druzine spolec. hry (je jich spousta, ktere se hodi i pro starsi mladez) nebo i vyrobi. Tak neco takoveho vzit. My mame v tomhle skvele vedeni, kdyby nic vhodneho nebylo, tak pusti koruny, ze smime nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.2.20 14:32
@Anonymní píše:
@P4ja
zodpovědnosti se nebojím, oslovila mě škola i proto, že ví, že mám mnoho zkušeností s dětmi, ale vždy mladšími; teď to bude druhý stupeň, takže asi fakt hrozí cigarety a alkohol, to mě ani nenapadlo@Kelsey

A nezapomeň na sex. ;) Stává se, zvlášť pokud s vámi jedou i v téhle oblasto aktivnější holky.

Z mých zkušeností - nutno utahat, zničit a nedopustit anarchii. Tepláky můžeš, ale spíš jen na noční dozor nebo na sportovní aktivitu, jinak doporučuji sportovní kalhoty, tričko a lepší mikinu. Když jim dopřeješ delší výlet, vždy jim umožni koupit nějaké pochutiny, na to puboši slyší.
Dobrý je večerní film, děcka to ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová