Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý večer holky,
Jdu se k Vám poradit, postěžovat, podpořit a zeptat se jak to děláte vy? Mám synacka, 3 leteho, do školky již chodil, teď ve čtvrtek dostal rýmu, nic dramatického, za normálních okolností bych to neřešila, bez teplot, smrkat umí, proudy z nosu neměl, vzhledem ke Covidu jsem ho nechala doma, ale dnes už nesmrka, rýma už od včera je ta tam! Ale občas, slovy občas drazdive zakasle, ale krcne, prostě jak na v krku nudle tak si odkasle, to po rýmě Běžně mívá 2-3 dny. Ale nepredstavujte si záchvat kašle, to fakt ne, hen odkasle a jede se dal, litá, skáče, zlobí, běhá, norma… Do školky ho dát musím, nám kontrolu z Bernaku, ale bojím se reakci všech a všude, dnes si trochu odkaslal na ulici a ženská div nepreskocila plot. Jak to řešíte, budete řešit vy? Nikdy bych nedala nemocné dite fo školky, to nemám ráda, ale co teď? Jako dám ho tam, nedá se nic dělat, ale sedím tu a jsem naštvaná ba celou situaci, mám srvreny žaludek… A celkově mi z toho není dobře.
A to jste doma na Ocr? Nebo jak to mám řešit? 10 X za den zakasle a já budu doma na OCR? Jist budeme co? Hypotéku za mě taky nikdo nezaplatí… To prostě bude celou zimu doma. Nevím nedovedu si to představit.
Ve školce nemá co dělat a ani by ti ho tam vzít neměli. V případě rýmy má být deset dní doma. Vím, že je to blbý, ale teď s tím nic nenaděláš. Nejsi sama kdo s tím bojuje.
Kamaradka na rodicaku by nebyla ochotna hlidat? Nebo si najit babicku placenou.
@Janli píše:
Ve školce nemá co dělat a ani by ti ho tam vzít neměli. V případě rýmy má být deset dní doma. Vím, že je to blbý, ale teď s tím nic nenaděláš. Nejsi sama kdo s tím bojuje.
A to rikal kdo, ze v pripade ryma ma byt deset dni doma? ![]()
@Svistice píše:
A to rikal kdo, ze v pripade ryma ma byt deset dni doma?
Já jsem tuto informaci dostala ve školce taky, prý to jedné mamince řekla naše doktorka. Upřímně nedovedu si to taky představit, jak to budou dělat například samoživitelky, které nemají hlídání a budou muset být třeba 20 dní v měsíci na OCR, tohle už je finančně úplně zničí ![]()
@Tejule píše:
A to jste doma na Ocr? Nebo jak to mám řešit? 10 X za den zakasle a já budu doma na OCR? Jist budeme co? Hypotéku za mě taky nikdo nezaplatí… To prostě bude celou zimu doma. Nevím nedovedu si to představit.
Ne, jsem doma na HO a dulezita jednani pokryvame hlidanim. A ano, asi to tak bude celou zimu, to jsou holt male deti, kde rezim par dni skolka/par dni doma je normalni.
@Svistice píše:
A to rikal kdo, ze v pripade ryma ma byt deset dni doma?
Neni prvni rodic, kde jsem to zaznamenala.
Uz jsem to slysela v tydnu od rodicu. Chystam pravidelne ukoly pro marody, takze kontaktuji jejich rodice. Od 3 ze 4 jsem slysela to stejne. Maji to od detskych.
Tak jen pro. Info, již mi odpověděla ředitelka školky. Do školky jej poslat můžu pokud nejeví známky akutního respiračních onemocnění. Že 10× za den zakasle ona nepovažuje za akutni respirační onemocnění, pokud nemá záchvaty kašle, není dušny, neteče mu rýma, nemá teplotu atd. Do školky může. Píše že i sám Prymula řekl, že dítě s rýmou do školky může, ale to ona v akutni fázi nedoporučuje. Za své léta praxe pozná dítě nemocné a dítě s odeznivajicim respiracnim infektem.
Deset dni doma s rymou? Asi bych zavolala ucitelkam a nastinila situaci a uvidite jejich reakci. Dcera obcas jeste smrkne, někdy odkasle a zitra jde. S rymou nechavam prvnich par dnu, ale ke konci posilam. A je mi uplne fuk, jestli je cas Covidu nebo ne.
Nějak si nedokáži přestavit ten kašel… Pokud si takto odkašle jednou za hodinu, tak je to v pohodě, ale kdyby to bylo nějak více častější, tak těžko říci… Při nejhorším ho tam dej a učitelky ti ho když tak vrátí… Bohužel začíná podzim a těch respiračních problémů bude přibývat…
U nás taky rýma a máme být preventivně 10 dní doma… tak to té školce do března moc nedá ![]()
@Janli píše:
U nás ve školce byl minulý týden chlapeček se škaredým kašlem a rýmou a to je jeho maminka sama učitelka v jiné MŠ ![]()
@Katuskka píše:
U nás ve školce byl minulý týden chlapeček se škaredým kašlem a rýmou a to je jeho maminka sama učitelka v jiné MŠ
To samozrejmne mám rozum a nejsem kráva i bez Covidu. Jak zde někdo zmiňoval, odkasle 1× za hodinu až 2 hod.