Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@IlkaV píše:školkové dítě mám, do louží skáče i po nemoci, čepici nosí až když mrzne. nemocní jsou, různě si to předávají, teď ze školky si to nosí. ale nikdy mi nenapadlo to spojovat s čepicí a skákáním v louži. Prostě buď tam ten bacil letí nebo ne.
To jo, ty znáš svý děti, k víš že nejsou po nemoci atd…
Je vidět že asi nemáš ještě školkové dítě?? Ono když máš dítě měsíc nemocné, po měsíce ti nastoupí do školky - nastane třeba situace co jsem napsala - a dítě má večer 40ky horečkymáš ho 3 týdny doma, nastoupí do školky, zapomenou mu dát čepici - večer 40ky horečky, druhý den píchaný ucho… pak bys to asi řešila
já právě přesně takové peklo zažila, a když máš s tímto pracovat, není moc o co stát.
A je všeobecně známo, že se ve školkách dělávalo i schválně, otevírali se na ně okna… aby byli nemocný a měli jich tam míňkamarádka byla i svědkem takového jednoho rozhovoru
@Anonymní píše: Šaty né proto, že prý ráno s dětmi cvičí, tak jen kraťasy nebo elasťáky nebo tepláky, ani nesmí elasťáky a šatyA taky se prý nějaká holčička zachytla za šaty za prkýnko, noo
Kolegové v práci taky nechápali, když jsem jim to říkala, myslela jsem si, že to je tak všude
Dále holinky jen donést a zase odnést, nenechávat, nevím, asi neni místo, nevim proč a to jsem ani nevěděla, i když jsem na schůzky chodila.
Prý ani v zimě punčocháče nesmí, to říkali na schůzce, ostatní matky i tatínci na to mlčeli, nevím, co mají nosit?
Celkově začínám být docela „hotová“ z té „naší“ školky a nejsme ani malá vesnice, ale okraj velkého města
tak tohle mi přijde echt divný - moje kočka cvičí v šatech nebo sukni a převlíká se jen když jdou na zahradu. Punčocháče nevím no, mě zas třeba přijde, že v té naší školce je hodně teplo, dost topí, tak by se teď třeba dost pařila a potila, ale ostatní děcka už jsem taky viděla v punčoškách. Jediné co rodičům kladli na srdce, bylo, aby dětem na zahradu dávali věci, které se mohou zničit, že se jim stávalo, že si dítě nehrálo, bylo smutné a na dotaz odpovědělo, že se bojí, že by si zničilo oblečení a maminka by se zlobila. To mi přišlo dost smysluplný.
@stazinka09 píše:
tak tohle mi přijde echt divný - moje kočka cvičí v šatech nebo sukni a převlíká se jen když jdou na zahradu. Punčocháče nevím no, mě zas třeba přijde, že v té naší školce je hodně teplo, dost topí, tak by se teď třeba dost pařila a potila, ale ostatní děcka už jsem taky viděla v punčoškách. Jediné co rodičům kladli na srdce, bylo, aby dětem na zahradu dávali věci, které se mohou zničit, že se jim stávalo, že si dítě nehrálo, bylo smutné a na dotaz odpovědělo, že se bojí, že by si zničilo oblečení a maminka by se zlobila. To mi přišlo dost smysluplný.
V té naší školce je taky velký horko, to jo.To, že mají nosit „horší“ věci, to nám říkali taky. Všechno chápu, ale ty šaty nesmí
, tak mají trička s volánkama, protože jinak by tam ty naše holky, hlavně ta jedna, just nechtěla chodit ![]()
@Lama Lama píše: školkové dítě mám, do louží skáče i po nemoci, čepici nosí až když mrzne. nemocní jsou, různě si to předávají, teď ze školky si to nosí. ale nikdy mi nenapadlo to spojovat s čepicí a skákáním v louži. Prostě buď tam ten bacil letí nebo ne.
No tak jo. Tak já ve školce vždycky kontrolovala děti, aby byly pořádně oblečené, nebyly v mokrém, hlavně asi taky že jsem chtěla k tříleťákům - a tam fakt musíš každé dítě zkontrolovat - tak mě to přijde automatické a když to kelegyně nedělají, tak mě to přijde odfláknuté ![]()
ale myslím že jsem si taky už zvykla a že s malým spoustu věcí asi řešit nebudu
no nevím ![]()
Teď je předškolák, docela se o sebe umí postarat, takže strach nemám, ale o ty tříletý bojim
až to zas přijde.
Holky, učitelky, omlouvám se OT, ale už dlouhou dobu řeším, zda děti učitelkám vykají nebo tykají. Moje dcerka chodí do soukromé školky a tam učitelkám/tetám tykají a vlastně nevím o nikom komu by vykala. Jestli se vyká, jak se 3/4 letým dětem vysvětluje, tykání/vykání? Díky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.