Školka - učitelka nedala bonbón, ostatním ano

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3622
30.4.13 21:38

Taky bych bya ráda, když by ho nedostala. Přeci jenom jestli moc ve školce nejí, tak dávat bombóny… no. A třeba to bylo opravdu jenom těm, co ho snědli. Může to být pro ní dobrá motivace. Vysvětlila bych jí, že až se příště budou dávat bombónky a ona bude hezky papat, tak ho jistě taky dostane, jinak by ji bolelo bříško.
Ty děti se taky musí ve školce trošku přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
30.4.13 21:39
@K.Black píše:
@verča1111 zítra bych holce dala celý pytlík a ať se rozdělí jen s Pavlíkem :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684

Pokud děti měly slíbený bonbon za snědený oběd (což předpokládám, jinak by ho dcera snad dostala), musela to učitelka dodržet. Dala pravidlo, děti se podle toho zachovaly, a buď bonbon dostaly, nebo ne, nic víc bych v tom nehledala. Fajn je, že dcera ví, proč bonbon nedostala a na vás je, jí to vysvětlit… Co až napíše diktát s pěti chybami, dostane trojku, a děti, kterým se povede napsat bez chyb, budou mít jedničku? Taky si půjdeš pohovořit s učitelkou? Buď ráda, že učitelka drží slovo, a pravidla u ní platí pro všechny. Myslím, že jí také nebylo nejlépe, když dvě děti plakaly kvůli blbému bonbonu - neubylo by jí, kdyby jim je dala, ale nebyla by spravedlivá… Nevím, taky čekám kritiku, ale tak to vidím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
@eva valoi píše:
Za sebe musím fakt napsat, že se snažím děti naučit zdravě jíst a vždycky mi škube, když kamkoliv přijdeme, tak tetička, babička, učitelka, sestřička vytahují bonbón nebo lízátko. Snad jediné místo, kde ten bonbón nedostávají, je u zubaře. Asi ví, jak to končí.

Přesně tak. Mně navíc už preventivně děsí strava v naší školce, protože jsou to koláčky, buchty, koblihy, taveňák, kakao… Čas od času fajn, ale skoro denně :roll:
Naše doktorka je na mě „naštvaná“, že jako jediná matka zakazuju lízáka (při poslední návštěvě bylo klukovi 13 měsíců).

• Citovat
  • Upravit
6842

@verča1111
přřesně jak píše @Knihomyš odměňovat dítě za snězené jídlo bonbonem 8o 8o 8o 8o to je začátek obezity (hlavně, že všichni nadávají na fast foody, ale bonbony dětem cpou :roll: )

A proč netrváš na tom, že by dcera měla jíst v pravidelno dobu jídlo, neříkám, že musí sníst vše, ale že nesní NIC je taky špatně :think: To jí doma snídani a pak nic až odpoledne doma něco? Co jí o víkendu doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
30.4.13 21:41

Když se malý dožaduje doma „mňamky“ je to podmíněno snězeným jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

SOUHLASÍM NAPROSTO SE VŠEMI PŘÍSPĚVKY…UŽ JEN PRO TO, ŽE MĚ TEN DOTAZ JAKO UČITELKU V MŠ TOTÁLNĚ NADZVEDL SE ŽIDLE :! :!

• Citovat
  • Upravit
14809

@Knihomyš Tak jestli máš žravé dítě, tak by mohl dojíst oběd i za nežravou holčičku a za odměnu dostat bonbóny dva - dva snědené obědy = dva bonbóny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
@vokishka píše:
@K.Black A před obědem.

jo.

• Citovat
  • Upravit
10905

Jinak učitelky bych se na to klidně zeptala a pozorně bych si vyslechla její pohled na věc. Optimisticky předpokládám, že je to normální ženská, která ví, co dělá a proč to dělá a je profík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
30.4.13 21:42

Ja souhlasim s ucitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271

Jinak teda, souhlasím s učitelkou, dala to jako pozitivní motivaci, Tvá dcerka nesplnila, tak má hold smůlu. Spíš než řešit to, jak si důrazně promluvis s učitelkou, tak vysvětli dcerce, že příště bonbónek taky možná dostane, jen hold musí papat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
@neumisa píše:
Učitelku pro výstrahu za úsvitu zastřelit…

a předtím ji malinko ukamenovat.

• Citovat
  • Upravit
44211

Ještě bych dodala, že u nás ve školce si ty bonbony děti ukládají do skříňky a sní si je až při odchodu domů..
Pokud nedostanou bonbon všichni ve školce, když má třeba někdo narozeniny, tak si to prostě odnese na později.
Na třídních schůzkách se nás ptali, jestli nám vadí, že odměňují děti bonbony - nikdo neprotestoval, já taky nejsem proti, protože tolik tam zase toho nedostanou..

Zakladatelce ale nejde o toto. Jde jí spíš o to, že má dceru nejedlíka a praktikuje volný přístup v tomto směru - učitelka to praktikuje jinak. Takže se cítí ukřivděná, že dcera nedostala bonbon, že nesnědla oběd..A další pohled, ostatní děti dostaly, jen ona ne..Chudák holčička, musí asi trpět, že oni dostali a ona ne.
Pokud je podobný přístup i v ostatních oblastech, tak chudák dítě, aby se to jednou nevrátilo jako bumerang.
Omlouvám se za upřímné vyjádření, ale mě fakt dostalo to, že to učitelka asi přehnala :roll:, že nedala děcku bonbon 8o

Příspěvek upraven 30.04.13 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.4.13 21:44

@Billi Já se to právě snažím vůbec nekupovat a kolikrát nelituji různé podřadné pamlsky, které si zase děti vykoledují, hodit do koše. Podle mě je to vyloženě kolikrát něco na způsob jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin