Školka - učitelka nedala bonbón, ostatním ano

19
30.4.13 21:25

Školka - učitelka nedala bonbón, ostatním ano...

Ahoj, ráda bych se podělila o dnešní zkušenost a prosím o radu, jestli byste to řešily. já to ve čtvrtek řešit chci a zeptat se osobně té učitelky.
Dneska naše dcerka přišla ze školky, že prý nedostala od učitelky bonbón (ona a ještě jeden chlapeček). Prý za to, že nesnědli oběd. Když nám to říkala doma, tak začala natahovat na pláč a řekla, že prý je naštvaná.
Ještě zmíním, že ve školce nic nejí. Sotva kdy si kousne do housky, občas srkne trošku vývaru. Prostě nejí, už od té doby, co do školky chodí. Přes zimu byla doma, začala chodit až nyní. Navíc je velmi stydlivá, zvláště, když má ráno vejít do herny mezi ostatní děti.

Příspěvek upraven 30.04.13 v 22:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
30.4.13 21:31

Paní učitelka má asi nastavené podmínky tak, že dá bonbón, když dítě sní nejdříve normální jídlo. Asi nechce dětem zkazit žaludek. Dceři bych vysvětlila, že prostě to v životě tak občas chodí, že si paní učitelka mlže halt svůj bonbón dát komu chce. Život není peříčko. :)
Já bych byla dokonce ráda, kdyby mé děti bonbóny od nikoho nedostávaly, protože jim to nic nedá, akorát zubní kaz a tlusté zadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
30.4.13 21:31

A co kdyz slibila bonbon detem, ktery sni obed… hele, ja bych zase male tak neustupovala- mimochodem, kdyby ten bonbon dostala, nebyla bys nastvana, ze ji sladky a pritom nesnedla obed??? Ja treba s ucitelkou souhlasim, I kdyz se asi na me strhne lavina protestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.4.13 21:33

@verča1111 pokud bylo nastavené, že bude bonbon, když sní děti oběd, tak se s tím musíte smířit. Pokud by to bylo tak, že jí ho nedala kvůli nesympatii, tak bych se vztekala. Takto to vidím jako správné. Učitelka to vzala jako pozitivní motivaci a nedala to dětem, co nesplnily pravidla. Holčičce bych vysvětlila, že to bylo tak a tak. Prostě první setkání s tvrdou realitou…
Osobně bych byla šťastná, že ho syn nedostal…

• Citovat
  • Upravit
10905
30.4.13 21:33

Mně spíš přijde dementní dávat bonbón za snězené jídlo. Jako dítěti, co blbě jí a musí se motivovat, aby nezemřelo hlady, jo. Ale sama mám dítě žravé a jestli ho ve školce bude paní učitelka ještě cpát bonbonama za to, že zblajzne skoro cokoliv, tak potěš pámbu. Asi tam budu muset poslat strýčka (svého bratra), aby viděli, kde to končí (ca 130 kg/180 cm) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 21:34

Ač bych asi souhlasila s učitelkou sama bych toto nikdy neudělala, neměla bych to srdce, to bych ten bonbon radši nedala nikomu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
30.4.13 21:34

Ta pani ucitelka ji preci nepotrestala, pouze ji neodmenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.4.13 21:35

@verča1111 zítra bych holce dala celý pytlík a ať se rozdělí jen s Pavlíkem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14809
30.4.13 21:36

Za sebe musím fakt napsat, že se snažím děti naučit zdravě jíst a vždycky mi škube, když kamkoliv přijdeme, tak tetička, babička, učitelka, sestřička vytahují bonbón nebo lízátko. Snad jediné místo, kde ten bonbón nedostávají, je u zubaře. Asi ví, jak to končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.4.13 21:36

@verča1111 souhlasím s učitelkou. pokud je pravidlo, že dítě musí sníst oběd aby dostalo bonbon tak pokud tvoje holčička nejí, bonbon nemá.
osobně také souhlasím s tím, že pokud syn nesní oběd tak nedostává sušenky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
30.4.13 21:37

@K.Black A před obědem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208

Promiň, spíš mi přijde, že jsi z těch matek, které by svoje děti ochraňovaly nejraději až do dospělosti..
A běda, jak zlatíčku někdo skřiví vlásek.

U nás ve školce, děti, které nesní oběd, nedostanou bonbon..Bonbon navíc dostanou děti za nějakou mimořádnou pomoc - úklid hraček, zlobivci taky nedostanou nic.
A ve škole, kdo nesní oběd, toho družinářka nepustí do školního bufetu ani do automatu koupit si sladkosti.

Spíš než toto řešit s učitelkou, tak bych si to srovnala v hlavě a neomlouvala dceru, že nejí. Nepřijde mi správný Tvůj přístup - doma ji nenutíme, vaříme to, co má ráda a vůbec ji netrestáme.

Taky mám jedno ze tří dětí nejedlíka, spíš jí to, co mu chutná..Nevím, kde k tomu přišel. My vaříme a jíme téměř všechno. Jen díky našemu přísnějšímu přístupu v tomto směru nemá problém ve škole jíst. O totéž jsme požádali i vychovatelku, aby na něj trochu dohlédla, aby nevyhazoval jídlo, které platíme a doma se nedojídal tím, co mu vyloženě chutná. Rozhodně to na něm žádné následky nezanechalo - kromě toho, že jí i to, co si myslel, že mu nechutná
:D

Nechuť ke školce vzniká z úplně jiného důvodu, než že rozmazlená holčička nedostane bonbon. Život není peříčko a v budoucnu se bude muset vyrovnat s mnohem větším nespravedlnostmi(vyvození důsledků), než s tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
@K.Black píše:
@verča1111 zítra bych holce dala celý pytlík a ať se rozdělí jen s Pavlíkem :mrgreen:

Hezký :-)), :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

Učitelku pro výstrahu za úsvitu zastřelit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.13 21:38

Ahoj, je to dobré řešení…můžeš mi říci, jak má chudák učitelka motivovat děti alespoň k něčemu?? bonbón má být za odměnu, jestli všechny děti věděly, že ho mají za alespoň trochu snězený oběd, jaká by to byla spravedlnost pro ostatní děti…vy maminy si ani neumíte představit, jaká je to těžká práce namotivovat 30 mrňavých dětí, které mají své zvyky z domu, aby ve školce alespoň trochu funfovaly..vy svému dítěti dáváte odměny jan tak? za nic? jaká nechuť chodit do školky?- když budete své dítě ještě podporovat v tom, že paní učitelka udělala chybu a že vy jako maminka to půjdete vyřešit, tak dítě už moc dobře ví, že je na koni a nebude chtít dělat nic…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin