Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Iustitia omnibus
U nás v Ternu mají i ty Zonky, ale jsou hnusné, opět bohužel… ![]()
Ještě se mi teď úplně náhodně vybavily bonbony Ledovky, nevíte o nich někdo něco?
Taková malá sušenka v čokoládě, VANDA se to snad jmenovalo? Chodil jsem pro ní do pojízdné prodejny v jedné vísce u babičky…
Jinak bych si někdy dal typickou žlutou a červenou limonádu, v takových těch baňatých lahvích.
Hele, jak píšete o těch Pedro žvýkách, ty se přeci pořád sehnat dají.
Nedaj se sehnat ty Sfynx - byly s modrým sněhulákem. Je, to bych si taky dal.
@Prosimklid Mňam ty preclíky v čokoládě se jmenovaly Flipz, nebo tak nějak. Mléčná čokoláda modrý pytlík a hořká červený pytlík
@hehehe píše:
@Iustitia omnibus
U nás v Ternu mají i ty Zonky, ale jsou hnusné, opět bohužel…Ještě se mi teď úplně náhodně vybavily bonbony Ledovky, nevíte o nich někdo něco?
Bohužel jen vím, že začínám mít hlad.. Pokud tyhlety, tak podobné jsou bonbony Slavia -kakao obalene nějakým mátovým čímsi nebo tak.. ![]()
@hehehe Ty jsem myslím taky viděla. Stejně jako sněhulky. Ale na co se mi podařilo narazit po strašně dlouhé době je takový ten opravdu tvrdý turecký med, který vždycky vytahoval plomby. Snad na všech poutích mají takové drobivé, které vydávají za tvrdý turecký med, ale ani chutí ani konzistencí se mu to nepřibližuje. Čím to je? To přece nedělají koncerny.
@Premek_Orac píše:
Hele, jak píšete o těch Pedro žvýkách, ty se přeci pořád sehnat dají.
Nedaj se sehnat ty Sfynx - byly s modrým sněhulákem. Je, to bych si taky dal.
Pedro mají u nás v Erku, fialky bonbony taky. I takový ty želé maliny a ostružiny, jak bylo uprostřed želé a obaleno v takových kuličkách
A ty s tím sněhulákem jsem někde viděla myslím ![]()
@Premek_Orac A nebyla to fidela? To byla celá sušenka a pak byly dvě sušenky takové malé v jednom obalu. Obal byl červenej a na něm byla černá silueta holky s culíkem a taky na F si myslím. A za boha se nevzpomenu na název
@Zdendula82 píše:
@hehehe Ty jsem myslím taky viděla. Stejně jako sněhulky. Ale na co se mi podařilo narazit po strašně dlouhé době je takový ten opravdu tvrdý turecký med, který vždycky vytahoval plomby. Snad na všech poutích mají takové drobivé, které vydávají za tvrdý turecký med, ale ani chutí ani konzistencí se mu to nepřibližuje. Čím to je? To přece nedělají koncerny.
Týjó ten jsem milovala a je pravda, že už stolet neměla.
@Zdendula82 píše:
Tak ten turecký med mají u nás pokaždé na vánočních trzích. Je tam chlápek s medovinou a tureckým medem a je to opravdu ten dobrý tvrdý, vždy usekne, kolik si člověk řekne ![]()
Mě spíš vadí ty nové receptury.. třeba Fidorka je úplně jinde. To už si radši koupím Koletku v Lidlu, přijde mi podobnější.
@Premek_Orac Už vím Dalila a Fidela
To já jen jak si zmínil malé sušenky
U nás ho dřív prodával na historickém jarmarku chlapík s fezem, ale poslední dva roky už tam není a na všech poutích mají ten hnusný drobivý. Sice je tvrdší než ten jejich měkký, ale je hnusný.
Fidela a Dalida, obě byly výborné.
Spousta věcí, o kterých se tu píše, se dá koupit v běžných potravinách (ne supermarketech), třeba v síti Enapo. Mají karamelová lízátja, kulatá roksová, duhové tyčky (ted nevím název), Nugátovou pochoutku, Arizonky, Sněhulky,…
Příspěvek upraven 10.08.17 v 14:04
@Sabcac píše:
Bohužel jen vím, že začínám mít hlad.. Pokud tyhlety, tak podobné jsou bonbony Slavia -kakao obalene nějakým mátovým čímsi nebo tak..
Na obal si nevzpomínám, ale ty bonbony přesně takto vypadaly, o Slaviích vím, ale to není ono. ![]()