Sladkosti venku přes noc?

2589
17.4.22 18:47

sladkosti venku přes noc?

Jsem s dcerou sama a ona se rozhodla, že letos prostě nachytá velikonočního zajíčka při práci. Hodlá vyrazit na zahradu ráno ještě v pyžamu a hledat sladkosti. Nechci jí kazit radost, ale jak to mám udělat? Ráno to asi nestihnu a nikdo ze sousedů kvůli mně před sedmou vstávat nebude.. :-) kdybych ty sladkosti poschovávala večer, stane se jim něco? Osliznou je slimáci, sežerou myši..? Nemáte někdo zkušenost? Jak byl covid, udělaly jsme si tuhle tradici, když se nemohlo ven a nechci ji rušit. Posadila jsem jí ráno k telce a času jsem měla dost. Jenže letos mě asi přechytračila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
17.4.22 18:52
@mokkk píše:
Jsem s dcerou sama a ona se rozhodla, že letos prostě nachytá velikonočního zajíčka při práci. Hodlá vyrazit na zahradu ráno ještě v pyžamu a hledat sladkosti. Nechci jí kazit radost, ale jak to mám udělat? Ráno to asi nestihnu a nikdo ze sousedů kvůli mně před sedmou vstávat nebude.. :-) kdybych ty sladkosti poschovávala večer, stane se jim něco? Osliznou je slimáci, sežerou myši..? Nemáte někdo zkušenost? Jak byl covid, udělaly jsme si tuhle tradici, když se nemohlo ven a nechci ji rušit. Posadila jsem jí ráno k telce a času jsem měla dost. Jenže letos mě asi přechytračila.

Přivstaň si a sladkosti tam dej než se dcera probudí. Dělám to tak každý rok i když děti už jsou velké a vědí, že velikonoční zajíček jsem já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.4.22 18:55

Zajíček je velmi plachý a nesmí být rušen, jinak uteče. Chodí také až v určitou dobu (která se ti hodí) a nikdo nesmí koukat z okna, jinak bude kouzlo pryč?

• Citovat
  • Upravit
74217
17.4.22 18:55

Prý má mrznout a pršet. To druhé u nás teda nevypadá. Taky jsem nad tím uvažovala, ale my teď nemáme část plotů. Takže si tady může přijít neomezeně různá zvěř (od drůbeže, psů, koček, ptáků a všeho i lidí). Takže to nechci pokoušet, že to budou mít děti ráno ohlodané :mrgreen:.
Doma jim to taky nemůžu schovat, protože máme domácí 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ 🐈‍⬛. Zvědavé. To by taky bylo ohlodané. Tak jedině nad ránem vyběhnout. Tak kolem 5h. ráno :nevim:. Nebo to dám do tašky každému a tu dám do jiného kouta zahrady. Tak to dělám na Mikuláše. Že každý to má třeba ve třech malých taškách a za něčím na zahradě schované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.4.22 18:57
@Kelsey píše:
Prý má mrznout a pršet. To druhé u nás teda nevypadá. Taky jsem nad tím uvažovala, ale my teď nemáme část plotů. Takže si tady může přijít neomezeně různá zvěř (od drůbeže, psů, koček, ptáků a všeho i lidí). Takže to nechci pokoušet, že to budou mít děti ráno ohlodané :mrgreen:.
Doma jim to taky nemůžu schovat, protože máme domácí 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ 🐈‍⬛. Zvědavé. To by taky bylo ohlodané. Tak jedině nad ránem vyběhnout. Tak kolem 5h. ráno :nevim:. Nebo to dám do tašky každému a tu dám do jiného kouta zahrady. Tak to dělám na Mikuláše. Že každý to má třeba ve třech malých taškách a za něčím na zahradě schované.

Nebo je dát třeba do šroubovacích zavařovacích lahví, plastových krabiček, igelitových sáčků…

Příspěvek upraven 17.04.22 v 19:52

• Citovat
  • Upravit
74217
17.4.22 19:00

@Stará známá
Sklenice nemám. Šla jsem si dneska dopoledne půjčit 5 sklenic k sousedce (od okurků). Ať můžeme s děckama obarvit vajíčka. My trdla ty sklenice vždycky vyhodíme. Není na ně prostor v garáži. Pro další nejdu k sousedce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
17.4.22 19:07

Díky za typy, rozhodně mě pobavilo, že v tom nejsem sama :-) Já se právě bojím, že když si dám budíka na pátou, tak ji vzbudím taky (má lehké spaní). No asi to budu muset risknout. Nebo zkusím 4:30 a pak ještě usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.4.22 19:38

Ja na tohle s detmi nikdy nehrala. A koukam, ze jsem si tim usetrila starosti :) deti prijdou casem o spoustu iluzi, o Jeziska, velikonocniho zajicka, zoubkovou vilu… porad nejaka ztrata :)

• Citovat
  • Upravit
24993
17.4.22 19:43

Ja bych to zabalila do celofanu s mašlí a schovala už ted večer, uplně klidně. nejlip tak, aby to v případě deště nějak moc nezmoklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76895
17.4.22 19:44
@Kelsey píše:
@Stará známá
Sklenice nemám. Šla jsem si dneska dopoledne půjčit 5 sklenic k sousedce (od okurků). Ať můžeme s děckama obarvit vajíčka. My trdla ty sklenice vždycky vyhodíme. Není na ně prostor v garáži. Pro další nejdu k sousedce.

igelitové sáčky máš určitě i zakladatelka, to má doma snad každý,
kromě ekobio lesan, ale ty určitě takovou tradici se sladkostmi nevedou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.22 20:02
@stinga píše:
igelitové sáčky máš určitě i zakladatelka, to má doma snad každý,
kromě ekobio lesan, ale ty určitě takovou tradici se sladkostmi nevedou

Mám sáčky. Ale přivstanu si. Nějak se automaticky brzo a bez budíku budím. A děcka si umí přispat. Takže času ráno. My máme moc otevřenou tu zahradu. Se sáčkem by si pes hravě poradil. Vzhledem k tomu, že pes čokolády nesmí a mám tam čokolády. Tak raději nee. Ať pro naši hru někomu neúmyslně neublížíme :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
17.4.22 20:20
@Stará známá píše:
Ja na tohle s detmi nikdy nehrala. A koukam, ze jsem si tim usetrila starosti :) deti prijdou casem o spoustu iluzi, o Jeziska, velikonocniho zajicka, zoubkovou vilu… porad nejaka ztrata :)

Ja teda taky ne a jsem ráda.. Děti si prostě vzaly pomlazku a košíček, řekly hody, hody a dostaly sladkosti :nevim: stačí mi ten Ježíšek, ještě potají schovávat sladkosti na zahradě ty jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
17.4.22 20:23

Tak naše děti také hledají na zahradě, ale zajíčka jsme do toho nemotali. Jeden rodič to dopoledne schová, druhý to s nimi hledá. Dcery bych se zeptala, proč ho tak chce nachytat a že vůbec nemusí přijít. Buď chce věřit a nechá mu klid, nebo o to kouzlo přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
17.4.22 20:24
@Kelsey píše:
Mám sáčky. Ale přivstanu si. Nějak se automaticky brzo a bez budíku budím. A děcka si umí přispat. Takže času ráno. My máme moc otevřenou tu zahradu. Se sáčkem by si pes hravě poradil. Vzhledem k tomu, že pes čokolády nesmí a mám tam čokolády. Tak raději nee. Ať pro naši hru někomu neúmyslně neublížíme :kytka:.

A jak to teda uděláš, kdyz si pes se sackem poradi a čokoládu nesmí? Tak jako tak tam ta čokoláda chvíli ležet bude ne? Myslim, ze psovi stačí minuta aby ji nasel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
17.4.22 20:26
@Cuddy píše:
Tak naše děti také hledají na zahradě, ale zajíčka jsme do toho nemotali. Jeden rodič to dopoledne schová, druhý to s nimi hledá. Dcery bych se zeptala, proč ho tak chce nachytat a že vůbec nemusí přijít. Buď chce věřit a nechá mu klid, nebo o to kouzlo přijde.

Jo, taky přišel syn ze skolky s hledáním sladkostí, klidně mu je schováme, at hledá.. Ale bez zajicka, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová