Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem s dcerou sama a ona se rozhodla, že letos prostě nachytá velikonočního zajíčka při práci. Hodlá vyrazit na zahradu ráno ještě v pyžamu a hledat sladkosti. Nechci jí kazit radost, ale jak to mám udělat? Ráno to asi nestihnu a nikdo ze sousedů kvůli mně před sedmou vstávat nebude..
kdybych ty sladkosti poschovávala večer, stane se jim něco? Osliznou je slimáci, sežerou myši..? Nemáte někdo zkušenost? Jak byl covid, udělaly jsme si tuhle tradici, když se nemohlo ven a nechci ji rušit. Posadila jsem jí ráno k telce a času jsem měla dost. Jenže letos mě asi přechytračila.
@mokkk píše:
Jsem s dcerou sama a ona se rozhodla, že letos prostě nachytá velikonočního zajíčka při práci. Hodlá vyrazit na zahradu ráno ještě v pyžamu a hledat sladkosti. Nechci jí kazit radost, ale jak to mám udělat? Ráno to asi nestihnu a nikdo ze sousedů kvůli mně před sedmou vstávat nebude..kdybych ty sladkosti poschovávala večer, stane se jim něco? Osliznou je slimáci, sežerou myši..? Nemáte někdo zkušenost? Jak byl covid, udělaly jsme si tuhle tradici, když se nemohlo ven a nechci ji rušit. Posadila jsem jí ráno k telce a času jsem měla dost. Jenže letos mě asi přechytračila.
Přivstaň si a sladkosti tam dej než se dcera probudí. Dělám to tak každý rok i když děti už jsou velké a vědí, že velikonoční zajíček jsem já ![]()
Zajíček je velmi plachý a nesmí být rušen, jinak uteče. Chodí také až v určitou dobu (která se ti hodí) a nikdo nesmí koukat z okna, jinak bude kouzlo pryč?
Prý má mrznout a pršet. To druhé u nás teda nevypadá. Taky jsem nad tím uvažovala, ale my teď nemáme část plotů. Takže si tady může přijít neomezeně různá zvěř (od drůbeže, psů, koček, ptáků a všeho i lidí). Takže to nechci pokoušet, že to budou mít děti ráno ohlodané
.
Doma jim to taky nemůžu schovat, protože máme domácí 🐈⬛ 🐈⬛ 🐈⬛. Zvědavé. To by taky bylo ohlodané. Tak jedině nad ránem vyběhnout. Tak kolem 5h. ráno
. Nebo to dám do tašky každému a tu dám do jiného kouta zahrady. Tak to dělám na Mikuláše. Že každý to má třeba ve třech malých taškách a za něčím na zahradě schované.
@Kelsey píše:
Prý má mrznout a pršet. To druhé u nás teda nevypadá. Taky jsem nad tím uvažovala, ale my teď nemáme část plotů. Takže si tady může přijít neomezeně různá zvěř (od drůbeže, psů, koček, ptáků a všeho i lidí). Takže to nechci pokoušet, že to budou mít děti ráno ohlodané.
Doma jim to taky nemůžu schovat, protože máme domácí 🐈⬛ 🐈⬛ 🐈⬛. Zvědavé. To by taky bylo ohlodané. Tak jedině nad ránem vyběhnout. Tak kolem 5h. ráno. Nebo to dám do tašky každému a tu dám do jiného kouta zahrady. Tak to dělám na Mikuláše. Že každý to má třeba ve třech malých taškách a za něčím na zahradě schované.
Nebo je dát třeba do šroubovacích zavařovacích lahví, plastových krabiček, igelitových sáčků…
Příspěvek upraven 17.04.22 v 19:52
@Stará známá
Sklenice nemám. Šla jsem si dneska dopoledne půjčit 5 sklenic k sousedce (od okurků). Ať můžeme s děckama obarvit vajíčka. My trdla ty sklenice vždycky vyhodíme. Není na ně prostor v garáži. Pro další nejdu k sousedce.
Díky za typy, rozhodně mě pobavilo, že v tom nejsem sama
Já se právě bojím, že když si dám budíka na pátou, tak ji vzbudím taky (má lehké spaní). No asi to budu muset risknout. Nebo zkusím 4:30 a pak ještě usnout.
Ja na tohle s detmi nikdy nehrala. A koukam, ze jsem si tim usetrila starosti
deti prijdou casem o spoustu iluzi, o Jeziska, velikonocniho zajicka, zoubkovou vilu… porad nejaka ztrata ![]()
Ja bych to zabalila do celofanu s mašlí a schovala už ted večer, uplně klidně. nejlip tak, aby to v případě deště nějak moc nezmoklo.
@Kelsey píše:
@Stará známá
Sklenice nemám. Šla jsem si dneska dopoledne půjčit 5 sklenic k sousedce (od okurků). Ať můžeme s děckama obarvit vajíčka. My trdla ty sklenice vždycky vyhodíme. Není na ně prostor v garáži. Pro další nejdu k sousedce.
igelitové sáčky máš určitě i zakladatelka, to má doma snad každý,
kromě ekobio lesan, ale ty určitě takovou tradici se sladkostmi nevedou
@stinga píše:
igelitové sáčky máš určitě i zakladatelka, to má doma snad každý,
kromě ekobio lesan, ale ty určitě takovou tradici se sladkostmi nevedou
Mám sáčky. Ale přivstanu si. Nějak se automaticky brzo a bez budíku budím. A děcka si umí přispat. Takže času ráno. My máme moc otevřenou tu zahradu. Se sáčkem by si pes hravě poradil. Vzhledem k tomu, že pes čokolády nesmí a mám tam čokolády. Tak raději nee. Ať pro naši hru někomu neúmyslně neublížíme
.
@Stará známá píše:
Ja na tohle s detmi nikdy nehrala. A koukam, ze jsem si tim usetrila starostideti prijdou casem o spoustu iluzi, o Jeziska, velikonocniho zajicka, zoubkovou vilu… porad nejaka ztrata
Ja teda taky ne a jsem ráda.. Děti si prostě vzaly pomlazku a košíček, řekly hody, hody a dostaly sladkosti
stačí mi ten Ježíšek, ještě potají schovávat sladkosti na zahradě ty jo ![]()
Tak naše děti také hledají na zahradě, ale zajíčka jsme do toho nemotali. Jeden rodič to dopoledne schová, druhý to s nimi hledá. Dcery bych se zeptala, proč ho tak chce nachytat a že vůbec nemusí přijít. Buď chce věřit a nechá mu klid, nebo o to kouzlo přijde.
@Kelsey píše:
Mám sáčky. Ale přivstanu si. Nějak se automaticky brzo a bez budíku budím. A děcka si umí přispat. Takže času ráno. My máme moc otevřenou tu zahradu. Se sáčkem by si pes hravě poradil. Vzhledem k tomu, že pes čokolády nesmí a mám tam čokolády. Tak raději nee. Ať pro naši hru někomu neúmyslně neublížíme.
A jak to teda uděláš, kdyz si pes se sackem poradi a čokoládu nesmí? Tak jako tak tam ta čokoláda chvíli ležet bude ne? Myslim, ze psovi stačí minuta aby ji nasel
@Cuddy píše:
Tak naše děti také hledají na zahradě, ale zajíčka jsme do toho nemotali. Jeden rodič to dopoledne schová, druhý to s nimi hledá. Dcery bych se zeptala, proč ho tak chce nachytat a že vůbec nemusí přijít. Buď chce věřit a nechá mu klid, nebo o to kouzlo přijde.
Jo, taky přišel syn ze skolky s hledáním sladkostí, klidně mu je schováme, at hledá.. Ale bez zajicka, no ![]()