Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Vemas Můžeš pro jistotu k atb přidat nějaké Laktobacily, posílí imunitu a pomůžou trávení, které je rozhozené. Já vím, že známá říkala, že se doktor „smál“, když mu říkala, že děti drží po píchání uší na atb doma - samozřejmě musí být dítě bez teplot. Ale je pravda, že jsme na vsi, mhd neznáme, všude si dojedeme autem.
Ale myslím, že starší ze školy donese i tak bacilů až až…
@Aries6 No a naše doktorka je toho názoru, že děcko s antibiotikama má být doma, protože je v tu chvíli oslabené a snadněji chytne něco jiného.
@vokishka Jak jsem psala, MHD je naprd, to jo. Ale třeba na procházku po vsi, když je fajn počasí, proč ne. Je pravda, že tohle počasí je na chytání bacilů nejhorší.
@vokishka u nás taky, ale to se týká kolektivu, taková procházka třeba po cyklo mezi stromy je prý nej..
Mluvím kočárkové, chodící bych nebrala, aby se mi unavil chůzí, ale takové spinkání, zabalené je nejlepší jak doma zaduchlené ![]()
@kvaček Nás zdrbala za to, že si šla dcera do vedlejší ulice pro úkoly. Stihla při tom něco chytit. Doktorka říkala, že hlavně neví, jestli tak zhoršíla její nemoc, nebo právě chytla něco dalšího.
@vokishka tak chodící bych nenechala, ale opravdu nevěřím, že třeba dkybych jela někde bokem do přírody- jak jsem psala cyklo a nebo prostě venkovní uličky, že by hned něco vletělo do kočárku..
Tak to mi ale přijde hodně přehnané u tvé doktorky, je normálně běžně že se musí i nemocný člověk nějak pohybovat- samozřejmě nebude někde pobíhat atd.. ale třeba jde na kontrolu, jde do lékarny, projde poliklinikou, takže jako jo, jestli šla někde po ulici a viděla ji…ale nevěřím, že hned někde na někoho něco skočí- spíš bych řekla, že zhoršení