Slova, která nesnášíte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
12.4.10 13:21

sifon - perlivý průhledný, limonáda - všechno sladký - ale limonádu bych nevypustila z držky - u nás jedině brča :lol: :lol: BRNO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 13:22
emocuc.polymorf píše:
Tak já jsem z KV a tady je sodovka čirá voda s bublinkama, bez příchutě, a limonáda je naopak s příchutí, takové to žluté nebo červené - bereme to jako že třeba FANTA je limonáda, perlivá MATTONKA limonáda není, to je sodovka. :mrgreen: Ale doufám teda, že to tak není jen u nás doma :wink: Nechápu, že někde jsou tuty dvě slova ekvivalent :nevim:

Díky, žes mi to potvrdila. Já jsem tomu nechtěla věřit, že to mají Češi jinak. U nás na Moravě je to opravdu jedno a to samé :) Jdeš si koupit sodovku a dostaneš to žluté nebo červené s bublinkama. Když chceš to bílé bez bublinek, řekneš, že chceš MINERÁLKU nebo SIFON (díky, Rybano, za nápovědu) :lol:
BRČA je jasná - ale ta je jen v Brně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.4.10 13:24

tady se rika sifon (pruhledny bez prichute) a sodovka vsemu sladkymu :) (breclavsko)

ale jsou s tim potize treba u mamky v liberci…tam mi daji jako sodovku sifon :mrgreen:

sulin a jeptiska je supr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 13:29
ZelvaVeruna píše:
lulje píše:
Lucci píše:
Agnu… jo presne ty pletynky. To jsou housky. :mrgreen:

8-o Cože??? Tak to celý život žiju úplně MIMO!!! Myslela jsem, že houska je prostě „počesku“ normální rohlík (ten rovný za 1,20 Kč) 8-o Tak to jsi mě dostala :think:

Jo, a když jsme u toho - holky z Čech, podělte se o zkušenost - na škole nás učili, že Češi dělají rozdíl mezi SODOVKOU a LIMONÁDOU. Nikdy jsem si to v reálu neověřila. Je to opravdu tak???? Pro nás Moraváky je to jedno a to samé, jen teda to slovo SODOVKA nepoužíváme ;)

:lol: :lol: Tak ted se tu fakt lamu smichy :wink: Lulje, to bys musela rict prece „kulatej rohlik“ :lol: :lol:

A sodovka vs. limonada je u nas vecny tema, zase Brno kontra sev.Cechy.. :lol: :lol:
U nas na severu + tady v Praze je proste sodovka takovy to bily pruhledny s bublinama, proste voda ze sodovkovace a limonada je jakakoliv slazena s bublinama, drive takovy ty cerveny nebo zluty v lahvi :mrgreen: :mrgreen:
No a pro myho brnenskyho tatu je sodovka vsechno to sladky :roll: a to pruhledny s bublinama bez chuti je pro nej SIFON :roll: :roll:
Vsak sifon je to, co mame dole pod umyvadlem neee??? :lol: :lol:

Jo, kulatý rohlík - jinak tomu neřeknu. Pro mě existuje jen rohlík, kulatý rohlík, dalamánek, pletýnka nebo loupáček. Dnes jsem prozřela a pochopila díky vám, co je to houska. :pankac:

ZelvoVeruno, tvůj brněnský táta má pravdu s tou sodovkou a sifonem. Tímto ho zdravím! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.4.10 13:38

No taky z toho byl uplne vedle, dojel 20 km na kole v Cechach do hospody a pak nam doma vypravel: „Uplne uhnanej, sednu do hospody, objednam si sodovku a ta zenska mi normalne prinesla SIFON“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
12.4.10 13:38

Chichichi…jeptiška a šulin dost dobrýýýý :mrgreen:

U nás je sifon voda s bublinkama, sodovka to ostatní (Přerov)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
12.4.10 14:15

Zase jsem se nasmála :mrgreen: :mrgreen:

Tak šulin a jeptička je úplně super :palec:

jinak u nás se taky říká vodě s bublinkama buď sifon nebo častěji minerálka a to ostatní barevný je sodovka

a debata o pečivu rohlíkách, houskách a bulkách taky parádní

jo a ještě je parádní když někdo na konci rozhovoru řekne " tož ja" a nebo „ víííš“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.4.10 17:48

Tak jeptiška + šulin mě dostala :lol: :lol: :lol:

Sodovka je pro mě taky sladká, voda je sifon. Limonádu používám pouze při formálním styku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
12.4.10 18:00
lulje píše:
emocuc.polymorf píše:
Tak já jsem z KV a tady je sodovka čirá voda s bublinkama, bez příchutě, a limonáda je naopak s příchutí, takové to žluté nebo červené - bereme to jako že třeba FANTA je limonáda, perlivá MATTONKA limonáda není, to je sodovka. :mrgreen: Ale doufám teda, že to tak není jen u nás doma :wink: Nechápu, že někde jsou tuty dvě slova ekvivalent :nevim:
Díky, žes mi to potvrdila. Já jsem tomu nechtěla věřit, že to mají Češi jinak. U nás na Moravě je to opravdu jedno a to samé :) Jdeš si koupit sodovku a dostaneš to žluté nebo červené s bublinkama. Když chceš to bílé bez bublinek, řekneš, že chceš MINERÁLKU nebo SIFON (díky, Rybano, za nápovědu) :lol:
BRČA je jasná - ale ta je jen v Brně :lol:

..ještě jen dodatek, že sodovka a sifon je tu totéž, ale za sifon bychom označili asi jen to přímo z té sifonové láhve (takový to na bombičky), to se tady moc nepoužívá. Nejvíc se používá výraz minerálka, pak sodovka nebo soda. :mrgreen: To, že není rohlík a houska v celé republice totéž (jako že ten výraz neznamená všude tu samou věc, ne, že by houska a rohlík byla totožná věc), je pro mně překvápko. Když je třeba v KAUFLANDU v KV napsáno HOUSKY 1.90 Kč, v Brně to napsáno není? To tam máte napsáno kulatý rohlík 1.90 Kč? 8-o Označení v sortimentu není jednotný?? :think:

• Citovat
  • Upravit
13943
12.4.10 18:19

Tak nad touhle debatou se fakt docela bavím :mrgreen: Jsem původem z moravy (Břeclav) a teď skoro čtyři roky žiju v Pardubicích. Ještě pořád jsou výrazy, nad kterýma se moji známí lámou v pase smíchy. Někdy taky naopak. Když poprvé manžel řekl dceři, že má podolek, tak jsem na něj hleděla jak na ufona. Pak zjistil, že my říkáme, že jsme vygajdaní a šel k zemi :mrgreen:
S podobnýma reakcema se setkávám při vyslovení liša, čupnout, lištit, zgňab, oharek atp. Je toho spousta, že si to ani nevybavuju.
A s tou houskou, to bude asi tím, že u nás na moravě se totiž snad ani neprodávájí. Setkala jsem se s nima až tady v Pcích. Doma jsme měli jen ty velké pletýnky, ale housky teda ne.
Jo a sodovku potvrzuju, je to prostě barevná limča, i když si to slovo vybavuju spíš spojené se starýma dobrýma Zonkama. Tady se říká limča, nesladkému matonka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.4.10 18:50

Za ústecko.
Sodovka - bez příchutě s bublinami - aneb minerálka..
Limonáda - s bublimkami sladký cecek ( sprite, coca cola..)
Sifon - voda z nádoby na bombičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.4.10 19:28

Lulje… jsem rada, ze jsem ti s houskou rozsirila obzory. :mrgreen: Ja zas az tady slysela KULATY ROHLIK. 8-o

SODOVKA je u nas cira bublinkata tekutina, LIMONADA je sladka, barevna limonada, s bublinkama nebo bez bublinek. SIFONEM nazyvam takovou tu sifonovou lahev na vyrobu sodovky, ale te tekutine jsme vlastne rikali SIFON. :mrgreen: A nebo je SIFON pod umyvadlem. BRČA slysim prvne. 8-o :lol:

CHVATAT znam, ale v zivote bych to nepouzila, leda v pisnicce „chvatam, chvatam, nemam chvili klid“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.4.10 19:53

jo v obchode mame napsany razenky..aspon teda v penny…a slovo kram sem uplne zapomela…te je fakt hrozny jak to nekdo muze rict :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.4.10 20:12

Nedá mi to, musím sem hodit odkaz - vzpomněla jsem si na jeden úžasnej vtip.
 Tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.4.10 20:16

Jo jeste me napadlo, ze sladke limonade s bublinkama rikava muj tatka ŽBRĎOLA. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí