Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U nas v krame rict, ze chci sest pletynek, tak na me budou koukat jak tele na novy vrata. ![]()
BO ale pouzivam taky, bo je to kratsi. ![]()
Šmarjá už tu ludru nechte být, mě to rve uši i napsaný
. Vadí mě to proto, že babča si ráda přihne a jak dojde na ludru je jasný že už má opičku. Já nesnáším když se lidi ožírají
.
Zcela jsem opoměla z těch zpráv jejich žoviální vítání sportáků - jejich rádoby vtipné narážky a vyzvídání sportovních událostí, hysterické záchvaty smíchu co to dávají po zpravodajství za skvělou americkou krejzy komedii, nepřipravené rozhovory ala dobíraní se a škádlení - vrchol mého studu.. ![]()
Jinak v práci jsme mluvily sprostě strašně moc, protože z nahromaděného stresu se tak člověk snadno odreagoval - a nakonec jsme to spíš i parodovaly a doháněly do krajností.
Běžně jsme tedy říkali pičítač, pindělí - to bylo tak zažíté, že jsem byla schopná to plácnout i mimo, kde se to hodně nehodilo..
Příbuzní pužívali na přirození - pindiánka - což je docela roztomilé.
Pipet píše:
Houska je divná! Bulka je to přece, případně pletýnka, někdy zaregistruju i raženku.
Tak u nas je houska takove to pletene pecivo (takze to bude asi ta pletynka
) a bulka je proste to hladke, jen takova boulicka, jako byste meli nerozrizlou tu bulku od McDonalda, co ji davaji jako hamburger nebo cheeseb.
![]()
U nas doma se vedou spory o ctvrtku/vykres (ten bily tvrdy papir, na ktery se maluje
). U nas na severu a v Praze se rika „ctvrtka“ a tata Brnak rika „vykres“. Nedokaze pochopit, ze u nas je „vykres“ neco, co uz je na te ctvrtce namalovane
![]()
Tak pozor, ted Vas vzdelam, hledala jsem jen obrazek a nasla jsem toto:http://images.google.com/imgres?…
Lizbeth píše:
Zcela jsem opoměla z těch zpráv jejich žoviální vítání sportáků - jejich rádoby vtipné narážky a vyzvídání sportovních událostí, hysterické záchvaty smíchu co to dávají po zpravodajství za skvělou americkou krejzy komedii, nepřipravené rozhovory ala dobíraní se a škádlení - vrchol mého studu..![]()
Jinak v práci jsme mluvily sprostě strašně moc, protože z nahromaděného stresu se tak člověk snadno odreagoval - a nakonec jsme to spíš i parodovaly a doháněly do krajností.
Příbuzní pužívali na přirození - pindiánka - což je docela roztomilé.
Běžně jsme tedy říkali pičítač, pindělí - to bylo tak zažíté, že jsem byla schopná to plácnout i mimo, kde se to hodně nehodilo..
jako ta pindiánka? nebo ten pindiánek? ![]()
tak teda my mame to dlouhy rohliky a to kulaty razenky… ![]()
a bulku bych teda nejedla ja..to mam spojeny s vadama na tele
![]()
Tak housku my teda nejíme
, my jíme buď rohlík nebo kulatej rohlík (kdosi kdesi to nazývá houskou
), občas si dáme i bulku. ![]()
ZelvaVeruna píše:U nas doma se vedou spory o ctvrtku/vykres (ten bily tvrdy papir, na ktery se maluje). U nas na severu a v Praze se rika „ctvrtka“ a tata Brnak rika „vykres“. Nedokaze pochopit, ze u nas je „vykres“ neco, co uz je na te ctvrtce namalovane
![]()
U nás je to tvrdý papír a hotovo…čtvrtka je štaprdle (plná) ![]()
Je to TA PINDIÁNKA, ale musím uznat, že pindiánek nezní špatně ![]()
A já pečivo nazývám dle přiložené pekárny od Zelvyveruny ![]()
A kdyby mi někdo chtěl dát výkres tak se do krve pohádám, že chci čistou čtvrtku ![]()
Lizbeth píše:
Je to TA PINDIÁNKA, ale musím uznat, že pindiánek nezní špatně
A já pečivo nazývám dle přiložené pekárny od Zelvyveruny
A kdyby mi někdo chtěl dát výkres tak se do krve pohádám, že chci čistou čtvrtku
Tak to já chci tu čtvrtku radši PLNOU ![]()
ZelvaVeruna píše:
A zde je bulka![]()
http://pl.wiktionary.org/wiki/bu%C5%82ka
jj a ještě bulka se sýrem-mňam, mňam
Diskuze o slovech se zvrhava v diskuzi o jidle
![]()
Bulku se syrem miluju ![]()
Laducho
to mu reknu, ze ctvrtka je nejlepsi plna ![]()