Slova, která nesnášíte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5093
12.4.10 22:24

Machalko, ta houska může bejt (pardon být) pletená nebo ražená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.10 22:31

My se třeba s mužem děsně hádáme u karet, co je která za barvu. My máme kule, srdce, kříže a piky, oni mají kule, červený, zelený a žaludy. A mají pocit, že piky vypadají zeleně a že kříže jsou podobný žaludům. A taky kluk a dáma jsou jéčko a kvéčko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
12.4.10 22:39

Ladu, no třeba ve Sparu se to jmenuje tuším zbojnický rohlík, ale je stejnej jako anglickej - aspoň mně to tak připadá :think:
Helusa, aha :-D Takže u vás se nepoužívá pletýnka nebo raženka, ale prostě jen houska?
Petite, u nás se ještě místo srdce říká herce a kulím se taky říká káry :wink: A klukovi jsme tuším říkali Janek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.10 22:48

machalko, takhle kartám říkáme taky, ale tady v čechách se mi za tyhle obdoby smějou :-)

Příspěvek upraven 12.04.10 v 22:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
12.4.10 22:50
PetiteFillette píše:
My se třeba s mužem děsně hádáme u karet, co je která za barvu. My máme kule, srdce, kříže a piky, oni mají kule, červený, zelený a žaludy. A mají pocit, že piky vypadají zeleně a že kříže jsou podobný žaludům. A taky kluk a dáma jsou jéčko a kvéčko :think:

To přece záleží, jestli jsou to mariášky nebo žolíkovky!! Mariášky mají červený, kule, zelený a žaludy a žolíkovky mají srdce, káry, piky a kříže. Jsem starej karbaník a v tomhle nekompromisní!! :cert: Nebudu říkat snad káry (i když je to jakoby paralela v mariáškách kulí) když je to kulatý a jsou to jasný kule a nevím, co je na pikách zelenýho!! To fakt ne! :cert: :wink:

• Citovat
  • Upravit
13943
12.4.10 22:53

nj, my taky normálně hrajem s mariášovýma, ale když nejsou, vezmem zavděk žolikovkám. Ale pojmenovávají je furt stejně, i když kule nejsou kulatý, žaludy nevypadají jako žaludy, piky nejsou zelený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.4.10 23:00

Ladu, anglickej rohlik znam taky :lol: a vim, ze kamoska v Pardubicich taky (a taky je za odmenu :mrgreen: )

Karty…ted premyslim… znam oboje nazvoslovi, ale spis bych rekla, ze jsme pouzivali cerveny, zeleny, zaludy a kule jak na mariasovky tak na zolikovky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
12.4.10 23:03

Karty - souhlasím s Emocuc. Jednohlavý mariášky mají červený, zelený, kule, žaludy. Někdy jsem slyšela i srdce a listy (místo červený a zelený), ale to u mariáše fakt velice zřídka. A žolíkovky (na kanastu, na pasiáns, atd.) mají srdce, káry, piky, kříže. Piky vypadají jako listy, takže proto tomu může někdo říkat zelený (ale je to divný). Ale míchat kříže a žaludy, to fakt ne :nevim:.

Machalko, jojo, kupujeme buď housky nebo rohlíky :lol:, podle chuti a nálady :mrgreen: nebo potřeby. Z housek třeba jednohubky neudělám, že? :lol:

Ale co je zbojnickej nebo anglickej rohlík? To je s nějakou přísadou?

A ty rohlíky mě ještě přivedly ke KRÁMU. Já teda říkám, že jdu DO KRÁMU, a používám i frázi, že MÁM KRÁMY, a nijak se mi to neplete :lol:. KRÁM jako obchod používám asi jen v jednotném čísle. Nikdy bych neřekla, že jdu do krámŮ. Buď jen do krámu, nebo na nákupy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
12.4.10 23:06

Holky, k těm kartám - to se chci zeptat - to třeba hrajete mariáš se žolíkovkama?? 8O Že to nazýváte stejně…

Mě teď jen tak napadlo, že u těch žolíkovejch bych třeba nepoužila spojení „červená dáma“, ale jedině „srdcová dáma“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
12.4.10 23:10

Helusa, jo tak to chápu :lol: U nás se chodí do obchodu nebo podle názvu (do Kaufu, Hypru, Billy apod.) jen pro rohlíky :lol: Krám používám jen jako označení pro nějakou nepotřebnou nebo zprasenou věc :-D A krámy stejně.
Jo ten anglickej rohlík je rohlík zapečenej s anglií a sýrem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
12.4.10 23:14

Machalko, krámy jako starý věci, to používám taky. Hmm, a anglickou já nejím, takže možná proto jsem si nikdy anglickýho rohlíku nevšimla :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.4.10 23:42
Helusa píše:
Holky, k těm kartám - to se chci zeptat - to třeba hrajete mariáš se žolíkovkama?? 8O Že to nazýváte stejně…Mě teď jen tak napadlo, že u těch žolíkovejch bych třeba nepoužila spojení „červená dáma“, ale jedině „srdcová dáma“.

Ja hraju pouze Prsi :oops: :oops: takze cerveny, zeleny… :lol: :lol: Zoliky i Kanastu jsem hravala hodne, asi jsme i ty srdce rikali :lol: ale nejak se mi to pletlo, hlavne ty obrazky, takze jsem mozna rikala i cerveny :mrgreen: :mrgreen:

Jo a ted zpet ke slovu „ju?“, v jedne diskuzi to ted nekdo pouzil na konci vety, tak se ji muzeme zeptat odkud je, ze to pouziva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
12.4.10 23:56

to ve mě by se krve nedořezal, když švagrová s oblibou říká, že se malej POŘÁŤ VZTĚKÁ :zed: :zed:

a ještě - jedny krámy zatím nemám, další krámy se nám válí po dvoře a jinak máme obchod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 00:46

Že je houska vlastně obyčejný kulatý rohlík, jsem už pochopila, ale ty karty… to už je na mě moc!!! Vsadila bych boty, že v žádném superhyper v Brně HOUSKU napsanou neuvidím, ale třeba se jen pletu. Možná je to ale tím, že my moc kulaté rohlíky nekupujem. :think:

Jo, a ještě jsem si vzpomněla - holky z Čech - potvrdily jste mi, že náš přednášející na VŠ nelhal s tou sodovkou, že u vás to není brča, ale vlastně sifon, ale napadá mě ještě jedna věc, o které se zmiňoval - jak říkáte SOLNIČCE?
(Sakryš, asi vytahnu přednášky a mrknu, co nám ještě tehdy vykládal, že se v Čechách používá, a my jsme mu nevěřili ;) Teď bych se mu za tu nevěru měla jít omluvit :lol: )

Jo, a „špunt od piva“ jsem tady slyšela poprvé. TO je přece „víčko“ nebo „vršek od piva“. Špunty se dávají na víno. To přece musím vědět, když jsem z JM, ne? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.4.10 07:39

Teda špunt od piva je pěkná blbost :lol: :lol:

Špunt je leda tak na šampusu nebo vínu né? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...