Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@trpaslinka
Není to s tebou vůbec zlé
My se to museli učit až na VŠ, dřív jsem se s tím taky nesetkala.
@robínek
V první chvíli jsem chtěla, ale stačilo, že jsem jim musela vysvětlovat incest
bála jsem se, že se to nebude rodičům líbit ![]()
@Danitschka
To jako na 1. stupni vysvětluješ incest?
I ten 2. stupeň je masakr…
@Danitschka píše:
@asha
A to si vezmi, máš ještě další rodyještě tam byl někde husita a sluha, ale už asi radši vypadly
Stejně mám nejradši psaní velkých písmen, tam si nejsou jistý ani akademici
Jo, no, ja vedela, kdy zabrzdit a do ty cestiny zas tak moc nerejpat ![]()
Jinak mne tohle docela bavi, ale vubec nejlepsi je, kdyz nejaky expert pak napise ucebnici ![]()
@robínek Četli jsme o Habsburkách a incest tam byl zmíněný v souvislosti se sňatky ve stejném rodě. Bylo to v předmětu Člověk a jeho svět - učební materiály pro 4. třídu. Děti zvyklé, že se zeptají na slova, která neznají…
Ono od té 5. třídy, kdy se učí sexuální výchova, jsou děti hodně zběhlé. Až mi to bylo někdy líto, protože mi přijde, že se doba dětství rok od roku zkracuje a zkracuje. Třeťačky mi chodily do školy zmalovaný, páťačky kouřily trávu…
@Danitschka píše:
@robínek Četli jsme o Habsburkách a incest tam byl zmíněný v souvislosti se sňatky ve stejném rodě. Bylo to v předmětu Člověk a jeho svět - učební materiály pro 4. třídu. Děti zvyklé, že se zeptají na slova, která neznají…Ono od té 5. třídy, kdy se učí sexuální výchova, jsou děti hodně zběhlé. Až mi to bylo někdy líto, protože mi přijde, že se doba dětství rok od roku zkracuje a zkracuje. Třeťačky mi chodily do školy zmalovaný, páťačky kouřily trávu…
Hm, tak to budu muset podat nejaky informace k tematu, sexualni vychovu mame za sebou, na incest se neptal…takze ve 4.? Habsburkove se nas celkem tykaji sakra ![]()
@Danitschka píše:
@trpaslinka
Máš pravdu. Ale kéž by ty vzory byly jen tyhle, jsou ještě i podvzory student, syn, voják, cizinec, rodič, rikša, Jiří a les
Jezisi, to jsme se jako kdysi taky ucili
Zabte me, ja si to nepamatuji
Ale co se divim, ja mam chaos i ve „me“ „mne“ „mne s hackem nad e“…Tohle bych zrusila zcela a dala bych jen me s hackem nad e a fertig ![]()
Já bych se té představě zpodstatnělých přídavných jmen zas tak nebránila… Hranice podle mě není ostrá.
@Haku píše:
Jezisi, to jsme se jako kdysi taky uciliZabte me, ja si to nepamatuji
Ale co se divim, ja mam chaos i ve „me“ „mne“ „mne s hackem nad e“…Tohle bych zrusila zcela a dala bych jen me s hackem nad e a fertig
Pises bez diakritiky, pis furt mne a mas to ![]()
@Haku s mě, mně a mne to není tak strašné. Dosaď si tam tě, tobě, tebe. Jestli si toto dobré pamatuji.
@asha píše:
Pises bez diakritiky, pis furt mne a mas to
To je dobryyy, diky
![]()
@Danitschka píše:
@trpaslinka
Máš pravdu. Ale kéž by ty vzory byly jen tyhle, jsou ještě i podvzory student, syn, voják, cizinec, rodič, rikša, Jiří a les
Co prosiiiiiiim
?Si ze me delate uz pr. delku
???Co to je jako
?Chapu, jsem uz dlouho ze skoly-tedy zakladky i stredni, na vejsce se toto opravdu neresi, ditko teprve pujde v zari do prvni, ale toto unika me realite
…Se bojim ![]()
@trpaslinka píše:
@Haku s mě, mně a mne to není tak strašné. Dosaď si tam tě, tobě, tebe. Jestli si toto dobré pamatuji.
Aha
Jako te-me, tobe-mne s hackem nad e a tebe-mne
Chapu to dobre ![]()
@wildcherry se neboj, nejsi v tom sama
Budme se bat spolu, ju ![]()