Slovní napadení cizím dítětem, bránit to své nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
25.6.15 12:01

Zastala, ale ne asi u této situace, toto mi spíš přijde, že holčička něco někde slyšela, tak to řekla, možná ani to nemyslela, tak zle..
Mě se stalo, že na hřišti na kluka jeho vrstevník volal ty debile jeden, debile pojď sem.. tak to jsem zakorčila teda, to se přiznám… Jsem klukovi řekla, že takto oslovat našeho nebude.. Jejim 6 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
25.6.15 12:37

@softee, nereagovala bych nijak - matka holčičky zasáhla a věc vyřešila, tj. nevidím důvod se do toho plést. Se svým dítětem bych o tom pak promluvila v soukromí, ale s holčičkou ani maminkou bych to neřešila.

@tronelka píše:
Ahoj, ja myslim, ze to vyresila maminka holcicky dostatecne. Kdyby nereagovala, rekla bych synovi, ze to bylo od holcicky oskliveta ze je nevychovana, tak aby to jeji mati slysela. Samotne cizi dite bych nijak nekarala, to je bohuzel vec jejich rodicu.

Tohle jsou nesmyslné, hloupé a zbytečně jedovaté reakce - přesně jak píší holky, zbabělé přesouvání problému na děti. Tímhle neřešíš problém s dítětem - tímhle rádoby-napomínáš jeho matku, jenomže nemáš odvahu to udělat přímo… tak to hodíš na dítě, které za to nemůže.

Buď chci okamžitě a efektivně vyřešit věc - a pak komunikuju pouze s dítětem - nebo to chci řešit s matkou - ale pak také mluvím přímo s matkou, ne přes dítě.

Pokud si to chci vyřešit rovnou s dítětem, tak je nesmysl říkat cizímu tříletému dítěti jedovatě, že je nevychované. Není nevychované - udělalo jednu konkrétní špatnou věc… to je dost zásadní rozdíl.

Pokud nějakou situaci chci řešit s matkou, tak prostě jdu k ní a řeknu jí, co se mi nelíbí a požádám jí, ať si své dítě usměrní. Pointa je v jednání na rovinu a s tím, s kým chci jednat - ne zprostředkovaně pomocí takovýchto trapných jedovatostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
25.6.15 12:56
@BohunkaP píše:
@softee, nereagovala bych nijak - matka holčičky zasáhla a věc vyřešila, tj. nevidím důvod se do toho plést. Se svým dítětem bych o tom pak promluvila v soukromí, ale s holčičkou ani maminkou bych to neřešila.

Tohle jsou nesmyslné, hloupé a zbytečně jedovaté reakce - přesně jak píší holky, zbabělé přesouvání problému na děti. Tímhle neřešíš problém s dítětem - tímhle rádoby-napomínáš jeho matku, jenomže nemáš odvahu to udělat přímo… tak to hodíš na dítě, které za to nemůže.

Buď chci okamžitě a efektivně vyřešit věc - a pak komunikuju pouze s dítětem - nebo to chci řešit s matkou - ale pak také mluvím přímo s matkou, ne přes dítě.

Pokud si to chci vyřešit rovnou s dítětem, tak je nesmysl říkat cizímu tříletému dítěti jedovatě, že je nevychované. Není nevychované - udělalo jednu konkrétní špatnou věc… to je dost zásadní rozdíl.

Pokud nějakou situaci chci řešit s matkou, tak prostě jdu k ní a řeknu jí, co se mi nelíbí a požádám jí, ať si své dítě usměrní. Pointa je v jednání na rovinu a s tím, s kým chci jednat - ne zprostředkovaně pomocí takovýchto trapných jedovatostí.

Dik za rozbor, me by zas prislo zbytecny, za dotycnou maminkou chodit a domlouvat ji jako diteti, jak si prcka usmernit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.6.15 13:13

Holčičce bych řekla: A ty jsi hodná a krásná :D :D :D!

• Citovat
  • Upravit
brko
25.6.15 13:14
@BohunkaP píše:

:potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
brko
25.6.15 13:15
@zolycka píše:
Ale ona ta holčička vůbec nemusela být „nevychovaná“, asi opakovala větu z nějakého animáku nebo to, co slyší doma, ve školce…a zkouší a čeká na reakci..a nebo se jí ten prcek fakt nelíbil ;) 8) takhle malé dítě fakt ještě nemusí vědět, „co se říká a co se neříká“…navíc nepoužila žádné sprosté slovo, že je někdo ošklivý a zlý děti běžně slýchají bud o jiném dítěti nebo sami o sobě :nevim:Příspěvek upraven 24.06.15 v 20:28

přesně :palec:

• Citovat
  • Upravit
2691
26.6.15 13:47

Neřešila bych..je to smutný, ale v životě toho uslyší ještě hodně od jiných dětí i dospělých :nevim: jen bych mu řekla, že holčička měla zřejmě špatnou náladu, že se tohle neříká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí