Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vydržet - ztráta bolí i když to v širším měřítku může přinášet úlevu. Časem to přejde.
A mezi tím se něčím zabavit, aby člověk neměl moc času se v tom hnípat. Ideálně se zabavit něčím, co ti bude připadat smysluplné a případně to bude pomáhat i něčemu dalšímu, než jen tobě.
Zvykla sis na nej, to ti chybi, ne on… to brzy prejde. Ber to jak to je. Bylo by zvlastni, kdybys tim rozchodem o nic neprisla. Ale udelali jste dobre a bud rada, ze to rozsekl. Protoze spoustu lidi jsou radeji v jakemkoliv vztahu, nez bez partnera. A pritom netusi, ze jim zivot protika mezi prsty s nespravnym clovekem.
Ahoj. S přítelem jsme se rozešli po třech letech. (Našel si jinou.) I přes to,že jsem s nim už nějakou dobu nebyla šťastná,tak mi stejně chyběl. Říkala jsem si,že to nikdy nepřestane. Ale bylo to spíše opravdu jen o tom zvyku.
Za chvilku to přešlo. Teď jsem zasnoubená a šťastná s někým jiný a už si na něj ani nevzpomenu.
![]()
Rozešel se se mnou přítel po 4 letech. Já byla 2 roky ve vztahu nespokojená - něco bylo fajn, ale něco se nedalo překonat. A když jsem si „vybrala“ to, co mně vyhovovalo, tak to zas bylo málo pro něj. Měla jsem i nějaké trable, tak jsem na něj neměla moc čas a on mi začal vyčítat, že jsem víc než předtím třeba se svými kamarády. Máslo na hlavě vůči sobě máme oba, i když on si některé věci vysvětlil, jako že to není jeho vina a je to v pořádku - prolezl mi třeba za mými zády telefon, což mi teda nebylo příjemné. Ukončil to on. Je to měsíc. Na jednu stranu jsem tak nějak i ráda, že to vyřešil, na druhou stranu je mi to líto, protože některé aktivity mě s ním bavily. Co s tím?