Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šmoulice píše:
Jojo, oni si to určitě vymysleli.
A nejkrásnější moře?![]()
![]()
Dobrej fór
Zkus se někdy s tou svou paštikou podívat i jinam, ať získáš trošku větší rozhled.
Já už toho sjezdila a zatím mě žádné jiné moře takto nechytlo za
Ale je fajn, že spousta Čechů se tam nikdy nehodlá vydávat. Už tak je to tam předimenzované, takže nikam nejezděte, nestojí to za to. ![]()
@terinka4444 píše:
hele, my tam taky byli ped 14 dny, a jeli jsme přes Čadcu, no ty kráso, po dvou hodinách jsme taktéž zkonstatovali, že jako bože, kam jsme to vjeli. Když už tůry, zůstanu u Rakouska. Mně Slovensko stačilo na delší čas zase.
My jsme si taky říkali, že příště radši Rakousko. Sice je to o 200 km dál, ale zase za stejný čas a defakto po dálnici až na místo.
Z dálnice pak sjedeš cca 20 km před cílem a kolikrát jsou to tak krásný a široký cesty, že si jak na dálnici připadáš. ![]()
Chlap se minulej týden vrátil z Itálie z Alp. Byl nadšenej.
![]()
Příště Slovensko nebrat ![]()
@Prosimklid píše:
a čeho chcete teda docílit? Jak vidíte, existuje spousta lidí, který tohle prostě nepovažují za zábranu vycestovat? Měli jste v plánu rozhlásit mezi Čechy, aby bojkotovali sev. Afriku nebo co? My cestujeme každoročně s dítětem od jeho osmi měsíců, ne do Afriky, ale úplně jinam a je mi úplně jedno, že někdo dělá bububu, případně mi hodlá vnutit, že bezpečně je doma na zadku.
Tak ale já nesedím doma na zadku, ale do Egypta prostě nepoletím. Bezpečná Evropa by byla celkem fajn.
@Šmoulice píše:
Jojo, oni si to určitě vymysleli.
A nejkrásnější moře?![]()
![]()
Dobrej fór
Zkus se někdy s tou svou paštikou podívat i jinam, ať získáš trošku větší rozhled.
Jako hele - my jezdíme plachtit nebo na katamarány a opravdu je chorvatské moře krásné, včetně potopených lodí, podvodních útesů, majáků atd. Plus k tomu spousta zátok, ostrovů aj. Nemůžeš si představit malou pláž a tam hlavu na hlavě, případně hotel. Ale moře a lidi z malých vesniček, kde právě žádný turistický ruch není a dostanou se tam jen rybáři a lodě/katoše, tak tam bys právě tu krásu moře poznala. Plus paštikáři nejsme - na lod bereme kuchaře (jedné docela nobl restaurace), ten nakoupí suroviny a denně vaří čerstvé jídla, ryby kupujeme přímo od rybářu, včetně ovoce, zeleniny atd. Paštiky dělá leda tak domácí, je docela trapas si myslet, že do Chorvatska jezdí každý do bungalovu s Májkou v baťohu.
@krtek93 píše:
@Šmoulice A každej, komu vyhovuje dovolená v „blbým“ Chorvatsku, je „paštikář“Ach jo. Zařiďte si každej dovolenoi, jaká vám vyhovuje, ale nenavážejte se do všech, co to maj jinak, to je to tak těžký?
Ok, sorry. Tak 90% jsou paštikáři. Většina lidí co jedou do Chorvatska sebou táhnou zásoby, jako by tam měl být hladomor ![]()
@terinka4444 píše:
co 200km po D1, pak už tu dálnice nevede. Ale je v plánu, prý v roce 2072 by mohal být
2072? No, abych se toho dožila
![]()
@Stánina píše:
Tak ale já nesedím doma na zadku, ale do Egypta prostě nepoletím. Bezpečná Evropa by byla celkem fajn.
Já taky do Egypta nehodlám letět, nic tam z mého pohledu není a mentalita těch lidí (asi všeobecně Afričanů) mi nesedí, ale nehodlám někoho přesvědčovat, že by tam neměl. Však je každý svéprávný, ne? Navíc statisticky tam teď bude bezpečno. Vždy po nějakém útoku se zvýší bezpečnost dané lokality.
@Šmoulice píše:
Ok, sorry. Tak 90% jsou paštikáři. Většina lidí co jedou do Chorvatska sebou táhnou zásoby, jako by tam měl být hladomor
My s sebou táhnem kuchaře ![]()
@Gába27 píše:
Já už toho sjezdila a zatím mě žádné jiné moře takto nechytlo za![]()
Ale je fajn, že spousta Čechů se tam nikdy nehodlá vydávat. Už tak je to tam předimenzované, takže nikam nejezděte, nestojí to za to.
Já tvrdím pořád, že nejvíc by se mi líbil „hybrid“ mezi Chorvatskem a Itálií - z Itálie kulturu, jídlo, tu jejich náturu a italštinu, z Chorvatska moře a pláže s borovicema. Krásný moře je prej v jižní Itálii, ale to je zas moc daleko ![]()
@kdochcekam píše:
V životě jsem do Chorvatska nevezla jedinou paštiku. Po celou dobu pobytu (3 týdny) jíme mořské plody, ryby, domácí zeleninku, vynikající pršutek a na to lijeme úžasné domácí víno…A jezdíme 1200 km za 12 hodin a to si i dáchnem. nikdy jsme žádnou kolonu neviděli. Vyjíždíme večer a ráno jsme „doma“. Když někdo jede v dopravní špičce, tak se asi kolonám nesmí moc divit
přesně, v životě jsme nejeli jinak než na noc…
@Prosimklid píše:
Jako hele - my jezdíme plachtit nebo na katamarány a opravdu je chorvatské moře krásné, včetně potopených lodí, podvodních útesů, majáků atd. Plus k tomu spousta zátok, ostrovů aj. Nemůžeš si představit malou pláž a tam hlavu na hlavě, případně hotel. Ale moře a lidi z malých vesniček, kde právě žádný turistický ruch není a dostanou se tam jen rybáři a lodě/katoše, tak tam bys právě tu krásu moře poznala. Plus paštikáři nejsme - na lod bereme kuchaře (jedné docela nobl restaurace), ten nakoupí suroviny a denně vaří čerstvé jídla, ryby kupujeme přímo od rybářu, včetně ovoce, zeleniny atd. Paštiky dělá leda tak domácí, je docela trapas si myslet, že do Chorvatska jezdí každý do bungalovu s Májkou v baťohu.
Jste vyjímka… Moc takových není ![]()
@krtek93 píše:
No jo, ale to je právě ta chyba, to bys měla… Ono už to prostě není „tady“ (=téměř 100% bezpečí) a „tam“ (= riziko jak prase)
No v Evropě se omezovat nenechám, to je cesta do pekla a to co oni těma útokama sledujou, abychom se báli u nás doma, ve svým. Tak to ne. Ale podporovat je nebudu, takže do muslimských zemí nepojedu.
@Prosimklid píše:
Jste vyjímka. Moc takových není…
@Prosimklid píše:
My s sebou táhnem kuchaře
To je ta lepší varianta
![]()