Smrt Češky v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7210
27.7.17 14:12
@boball píše:
Jižní čechy

No, to je prašť jak uhoď. :) Osm hodin je krása, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15465
27.7.17 14:12

@terinka4444

Původně jsme taky chtěli do Tatralandie, ale právě z důvodu hlava na hlavě jsme na to kašlali a zůstali jen na horách :-)
A do termálů jezdíme do Maďarska. Na Slovensku se nám nelíbí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
27.7.17 14:13
@terinka4444 píše:
měli u toho kýbl na zvracení? :mrgreen:

Nevšimla jsem si. :D Pokud ty oči někdo nejí přímo přede mnou, tak mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 14:14
@Fannta píše:
Kde do rakouska? Dej typ.
Jo, Slovensko je drahe oproti egyptu. Byli jste v tatralandii nebo v besenove?

no tak to nevím tedy, byla jsi někdy v Egyptě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:16
@Tichopredbouri píše:
Vidim velký rozdíl mezi neštěstím typu autonehoda nebo utonutí a úmyslným teroristickým činem. Pokud budeme tyto věci srovnávat, nebo dokonce řadit na stejnou úroveň - smrt jako smrt- tak těžko do budoucna s problémem terorismu pohneme.
Ano, na cestě do Chorvatska i Egypta nám hrozí stejná nebezpečí - autonehoda, nemoc, utonutí, úraz, ale Egypt má navíc chlapíka, co vyleze z vody a poboda lidi. Pokud toto budeme ignorovat a bagatelizovat, tak takových chlapíků budeme mít v Evropě brzy taky dost.

Takhle se to ale nedá brát. Autonehoda je šlené riziko a přesto jezdí stovky Čechů (nebo tisíce? ani nevím) do Chorvatska autem, i když tam při autonehodě umírají tisíce lidí. V téhle statistice jsou dvě Češky, které zabil nějaký fanatik, úplně zanedbatelné číslo.

A když uvážím, že do Chorvatska se většinou jezdí autem, zatímco do Egypta každý výhradně lítá, tak Egypt vychází jako bezpečnější dovolená.

Neříkám jít neštěstí naproti, do Somálska a Jemenu bych se nevydala. Ale klepat se strachy kvůli zmedializovanému úmrtí? Dobrý ukazatel jsou pojišťovny, protože do rizikové oblasti člověka ani nepojistí.

Příspěvek upraven 27.07.17 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 14:17
@Šmoulice píše:
@terinka4444Původně jsme taky chtěli do Tatralandie, ale právě z důvodu hlava na hlavě jsme na to kašlali a zůstali jen na horách :-)
A do termálů jezdíme do Maďarska. Na Slovensku se nám nelíbí :-(

jeden den se ochladilo, fakt zima, asi 12 stupňů a tak se všichni nahrnuli dovnitř, jenže tam jsou ty bazénky prostě malinké a do dvou teplých venku, ale ty jsou taky malinké, takže hlava na hlavě úplně pravdivě nevystihuje to makání lidí se všude. Pravda, čověk má sbírat zážitky, tohle byl nezapomenutelnázážitek :mrgreen: a nakonec mi třetí den děi řekly, že je tam nuda a půlku dne trávily v surfařském koutku, 20eur na hodinu za jedno, super to bylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
27.7.17 14:20
@Gába27 píše:
No, to je prašť jak uhoď. :) Osm hodin je krása, to je fakt.

Vloni když jsem se musela hrkat do Prahy na letiště, tam ještě čekat, pak z letiště jet tam ještě autobusem, tak jsem usoudila, že auto bude letos jasná volba.Zase pro někoho kdo to má na letiště kousek je to letadlo výhodnější. My bydlíme téměř na hranicích z Rakouskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:21

Nechci být za snoba, ale dovolená na Slovensku nebo v Čechách pro mě není dovolená :nevim: U nás doma totiž dovolená = jedeme někam pryč, daleko, k moři, do hor. Po Čechách se tomu říkalo výlet, i když to byl klidně prodloužený víkend. Navíc s tím nevyzpytatelným počasím se může snadno stát, že má člověk 13 stupňů a lije týden v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 14:22
@Imamother píše:
Nechci být za snoba, ale dovolená na Slovensku nebo v Čechách pro mě není dovolená :nevim: U nás doma totiž dovolená = jedeme někam pryč, daleko, k moři, do hor. Po Čechách se tomu říkalo výlet, i když to byl klidně prodloužený víkend. Navíc s tím nevyzpytatelným počasím se může snadno stát, že má člověk 13 stupňů a lije týden v kuse.

no právě, to počasí. Nic se nedá naplánovat dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:23

@boball My to máme na letiště asi půl hodiny, jezdíme abychom byli hodinu před odletem na letišti. Takže k běžnému letu si připočítám i s vyzvednutím kufrů a dojezdem někam max. 3 hodiny. V Chorvatsku by byl člověk asi za čtyři hodiny celkem a to docela jde. Známá jela nedávno 15 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
27.7.17 14:27

@Imamother No,právě, záleží kde bydlíš. Vloni jsme tedy letěli do Španělska, ale příde mi to s tím Chorvatskem úplně srovnatelné a letadlem jsme se dostali na místo o dvě hodiny déle než tím autem a to ještě v jednu v noci, kdy jsem nesla dva kufry a mrtvolu, které neustále padaly brýle :lol: syn. Letos jsme vyrazili kolem čtvrté ráno a na oběd už pojídali v restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 14:43
@terinka4444 píše:
jistěže

Protože dost lidí právě neopustí ani ten rezort. Tak pak jim to nepřijde tolik riskantní. Když jsem byla v Maroku, tak většina lidí neopustila hotelový bazén a komplex. My dost poznávali a chodili na veřejnou pláž, ale byla jsem si vědoma většího rizika než třeba v evropských destinacích. Ale s tím se musí počítat, když tam člověk jede a ne tvrdit, že je to stejné jako v Čechách nebo po Evropě. Není. Jiná mentalita lidí, jiné náboženství, zvyklosti. Na veřejné pláži to nebylo nic moc koupání kvůli pohledům zdejších obyvatel, a to jsem tam byla s manželem, takže si nedovolí. Ale jít tam třeba dvě nezahalené ženy, to by byl hodně velký risk. Pořád všude něco nabízeli i drogy atd. Za vše chtěli platit, děti se nechávali za peníze fotografovat, i dospělí atd.. Hygienické standardy prodeje na vesnicích, přes které jsme projížděli, jsou jako úplně někde jinde, to byly zážitky. ;) Je to krásná země, ale je to rizikovější i z hlediska třeba střevních problémů, které odezněly až 14 dní po návratu. A to jsme na tom nebyli tak špatně jako ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148330
27.7.17 14:46
@Imamother píše:

Tahle diskuze je celá jaksi snobská, takže za snoba nebudeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.17 14:48
@Šmoulice píše:
Slovensko je drahota??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Evidentne ano, ziju u hranic Sl. a Rakouska, bezne oboji si sem jezdi na velky nakup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:51

@Anna766 Proč je diskuze snobská?

@terinka4444 Zapomněla jsem napsat, že na dost místech je navíc ta dovolená levnější jak v Česku. Zejména, když jede člověk na delší dobu. Protože popravdě mě tedy přestává úplně bavit dávat jen za oběd ve dvou každý den (v ČR) 600 korun. A upřímně, abych si na dovolené vařila, to pro mě fakt dovolená není. Ráda jezdím někam, kde se člověk DOBŘE nají za 30-100 korun :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová