Smrt Češky v Egyptě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15080
27.7.17 14:20
@Gába27 píše:
No, to je prašť jak uhoď. :) Osm hodin je krása, to je fakt.

Vloni když jsem se musela hrkat do Prahy na letiště, tam ještě čekat, pak z letiště jet tam ještě autobusem, tak jsem usoudila, že auto bude letos jasná volba.Zase pro někoho kdo to má na letiště kousek je to letadlo výhodnější. My bydlíme téměř na hranicích z Rakouskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:21

Nechci být za snoba, ale dovolená na Slovensku nebo v Čechách pro mě není dovolená :nevim: U nás doma totiž dovolená = jedeme někam pryč, daleko, k moři, do hor. Po Čechách se tomu říkalo výlet, i když to byl klidně prodloužený víkend. Navíc s tím nevyzpytatelným počasím se může snadno stát, že má člověk 13 stupňů a lije týden v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 14:22
@Imamother píše:
Nechci být za snoba, ale dovolená na Slovensku nebo v Čechách pro mě není dovolená :nevim: U nás doma totiž dovolená = jedeme někam pryč, daleko, k moři, do hor. Po Čechách se tomu říkalo výlet, i když to byl klidně prodloužený víkend. Navíc s tím nevyzpytatelným počasím se může snadno stát, že má člověk 13 stupňů a lije týden v kuse.

no právě, to počasí. Nic se nedá naplánovat dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:23

@boball My to máme na letiště asi půl hodiny, jezdíme abychom byli hodinu před odletem na letišti. Takže k běžnému letu si připočítám i s vyzvednutím kufrů a dojezdem někam max. 3 hodiny. V Chorvatsku by byl člověk asi za čtyři hodiny celkem a to docela jde. Známá jela nedávno 15 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15080
27.7.17 14:27

@Imamother No,právě, záleží kde bydlíš. Vloni jsme tedy letěli do Španělska, ale příde mi to s tím Chorvatskem úplně srovnatelné a letadlem jsme se dostali na místo o dvě hodiny déle než tím autem a to ještě v jednu v noci, kdy jsem nesla dva kufry a mrtvolu, které neustále padaly brýle :lol: syn. Letos jsme vyrazili kolem čtvrté ráno a na oběd už pojídali v restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29579
27.7.17 14:43
@terinka4444 píše:
jistěže

Protože dost lidí právě neopustí ani ten rezort. Tak pak jim to nepřijde tolik riskantní. Když jsem byla v Maroku, tak většina lidí neopustila hotelový bazén a komplex. My dost poznávali a chodili na veřejnou pláž, ale byla jsem si vědoma většího rizika než třeba v evropských destinacích. Ale s tím se musí počítat, když tam člověk jede a ne tvrdit, že je to stejné jako v Čechách nebo po Evropě. Není. Jiná mentalita lidí, jiné náboženství, zvyklosti. Na veřejné pláži to nebylo nic moc koupání kvůli pohledům zdejších obyvatel, a to jsem tam byla s manželem, takže si nedovolí. Ale jít tam třeba dvě nezahalené ženy, to by byl hodně velký risk. Pořád všude něco nabízeli i drogy atd. Za vše chtěli platit, děti se nechávali za peníze fotografovat, i dospělí atd.. Hygienické standardy prodeje na vesnicích, přes které jsme projížděli, jsou jako úplně někde jinde, to byly zážitky. ;) Je to krásná země, ale je to rizikovější i z hlediska třeba střevních problémů, které odezněly až 14 dní po návratu. A to jsme na tom nebyli tak špatně jako ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148442
27.7.17 14:46
@Imamother píše:

Tahle diskuze je celá jaksi snobská, takže za snoba nebudeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.17 14:48
@Šmoulice píše:
Slovensko je drahota??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Evidentne ano, ziju u hranic Sl. a Rakouska, bezne oboji si sem jezdi na velky nakup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:51

@Anna766 Proč je diskuze snobská?

@terinka4444 Zapomněla jsem napsat, že na dost místech je navíc ta dovolená levnější jak v Česku. Zejména, když jede člověk na delší dobu. Protože popravdě mě tedy přestává úplně bavit dávat jen za oběd ve dvou každý den (v ČR) 600 korun. A upřímně, abych si na dovolené vařila, to pro mě fakt dovolená není. Ráda jezdím někam, kde se člověk DOBŘE nají za 30-100 korun :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15080
27.7.17 14:55

@Imamother No, mě vyšla ta dovolená se synem v tom Chorvatsku úplně stejně jako manžela který s ním jede tady v Čechách na vypůjčenou chalupu na ryby.

Příspěvek upraven 27.07.17 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.17 14:56
@Šmoulice píše:
Takže Itálii též vynechat. Tam zemětřesení řádilo taky.

Nepovidej, mam tam zrovna muze, jezdi tam pracovat, je tam aktualne klid.
Ovsem ta slimaci fanaticka hlava se muze objevit kdekoli, to by clovek nemohl nikam. Potkas 100 slimaku a jeden jediny co jde nima muze byt ta svine co neco udela, to predem odhadnout nejde, ktery se o neco pokusi nebo jestli vubec.
Proste se stane, ze clovek je ve spatnou chvili na spatnem miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 14:59

@boball Já se vůbec nedivím. My jsme byli nedávno u Brna, hezký pobyt, ale nic speciálního ani luxusního. A na ty ceny jsem koukala, myslela jsem, že to je „problém“ jen Prahy :lol: Ale beru, že někdo pronajme chatu a pro větší rodinu to vlastně vyjde na pakatel. Vaří si, to asi vyjde levněji. Jenže tu chatu si pronajmu i v tom Chorvatsku a vařit si tam můžu taky, tak snad ta cesta je o něco dražší, ale autem taky žádná drahota.

Akorát bacha, v českých hospodách se střílej lidi! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29579
27.7.17 15:02

@kdochcekam to je na jednu stranu pravda, ale potom je to prostě riskantnější i v tom rezortu, když je na to takový náhled. Takže potom je dobré říct, že je to riziko do takové země jet a koupat se tam v plavkách, ať je to rezort či nikoli. Majitelům jde o zisk, takže to povolí atd., ale místním obyvatelům to vadí a nikdy se s tím neztotožní. Ale tady je to líčeno, že je to jedno, zda Egypt nebo Evropa. Třeba v tom Maroku takový zákaz neplatí. My také nejsme na žádné vylehávání na pláži, takže buď jen v moři a potom hned pryč. Jako jet k moři a ležet tam u bazénu, tak to tam nemusím jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 15:02
@marin píše:
Protože dost lidí právě neopustí ani ten rezort. Tak pak jim to nepřijde tolik riskantní. Když jsem byla v Maroku, tak většina lidí neopustila hotelový bazén a komplex. My dost poznávali a chodili na veřejnou pláž, ale byla jsem si vědoma většího rizika než třeba v evropských destinacích. Ale s tím se musí počítat, když tam člověk jede a ne tvrdit, že je to stejné jako v Čechách nebo po Evropě. Není. Jiná mentalita lidí, jiné náboženství, zvyklosti. Na veřejné pláži to nebylo nic moc koupání kvůli pohledům zdejších obyvatel, a to jsem tam byla s manželem, takže si nedovolí. Ale jít tam třeba dvě nezahalené ženy, to by byl hodně velký risk. Pořád všude něco nabízeli i drogy atd. Za vše chtěli platit, děti se nechávali za peníze fotografovat, i dospělí atd.. Hygienické standardy prodeje na vesnicích, přes které jsme projížděli, jsou jako úplně někde jinde, to byly zážitky. ;) Je to krásná země, ale je to rizikovější i z hlediska třeba střevních problémů, které odezněly až 14 dní po návratu. A to jsme na tom nebyli tak špatně jako ostatní.

Ale rizika co ty píšeš, to nejsou rozika terorismu, ale kultury a náboženství té země. Já tedy pravda nemám potřebu chodit na veřejnou pláž, ani nevím, jestli tam nějaká taková je, nemám potřebu projíždět v tom vedru nějaké vesnice a poznávat kulturu mimo turistický ruch, já tam jezdím za podmořským světem, ne za tím vesnickým. A jezdím do okolí Marsy Alam, klidně tam sednu do taxíku a někam jedu, manžel si vezmeme čtyřkolku a jedeme přes poušť na divoký kousek útesu. A moře jako tam tady prostě v rozumný doletový vzdálenosti není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 15:06

@marin Promiň a tobě připadá normální jít na veřejnou muslimskou pláž a koupat se tam v bikinách? 8o 8o To jako vážně? Docela těžká urážka. Neříkám, že si kvůli tomu zasloužíš bodnout nožem, to fakt ne, ale mě by to fakt nikdy nenapadlo 8o Když jsme čšli jednou na veřejnou pláž v podobné zemi, tak zásadně tričko a legíny a koupala jsem se v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová