Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Imamother píše:
@marin Jestli myslíš, že je vyšší riziko v Egyptě než třeba v Chorvatsku, tak není. Statisticky jedna mrtvá Češka nic neznamená, naopak tam mají zase jiná rizika vyšší.Vyšší v muslimských zemích, to asi taky ne. Ale souhlasím, že je vysoké, když si člověk nepohlídá místní zvyklosti nebo je není ochotný dodržet.
A kdo z Evropanů v těch resortech dodržuje místní zvyklosti? Takže to riziko tam je vyšší.
@marin Místní zvyklosti v hotelech neplatí
Ty myslíš, že by sis mohla koupit třeba alkohol kdekoliv jinde? ![]()
@Imamother píše:
@marin Místní zvyklosti v hotelech neplatíTy myslíš, že by sis mohla koupit třeba alkohol kdekoliv jinde?
Právě proto to může některým vadit, že si tam turisti dělají také své „ostrůvky“ svých pravidel. ![]()
@marin Prosím tě a komu a kdo? V těch zemích je spousta cizinců a doma si taky dělají co chtějí
To ti někdo z místních jako říkal?
@Imamother píše:
@marin Prosím tě a komu a kdo? V těch zemích je spousta cizinců a doma si taky dělají co chtějíTo ti někdo z místních jako říkal?
Doma ne. Ale ženy v plavkách na venkovní pláži, i když u hotelu, jim vadí. Berou to tak, že jsou to cizinky - lehčí ženy. A některé muslimy to uráží. To byl asi i případ tohoto útočníka.
Jestli je bikiny a kraťasy a sukně uráží, to nevím, ale pamatuju si, jak jsem asi v 15 letech byla na ozdravném pobytu pro alergiky v Tunisku a byli jsme s ostatníma dětma na výletě ve městě, já na sobě kraťasy a nějaký Tunisan mi srtkal prsty do díry na kaťasech někde na úrovni stehen a boků a hrozně se tomu smál, když jsme zděšeně začala uhýbat. Nic tak hnusnýho oplzlýho jsem do té doby nezažila. Byla jsem ještě dítě a hrozně jsem z toho byla tehdy v šoku! Od té doby mě do arabské země už nikdy nikdo nedostane.
@Fannta Proč to chceš vědět? A co ten čertovský smajlík k tomu?
To se mi ulevilo, že ten čert nebyl na mě.
Je to cca dvacet let zpátky, konec devadesátých let. V té době rozhodně nebyly teroristické útoky na denním pořádku. Ale i tehdy jako dospívající holce se mi ta odlišná kultura tam vůbec nelíbila a i když kromě osahávání se mi nic nestalo, dost mě to od další návštěvy arabských zemí odradilo. Prostě je to tam úplně někde jinde a upřímně mě děsí, jak se u nás muslimové roztahují. Naše pravidla a zákony určitě respektovat nebudou.
Příspěvek upraven 28.07.17 v 11:51
Ono je to tak, že flirt s cizinkou (nezahalenou) je muslimům povolen. To by si k muslimských ženám nemohli dovolit. Souvisí to i s postavením ženy v těchto zemích. A to znásilnění, oni to tak neberou. Berou to tak, že žena si o to svým oblečením sama říká.
@marin píše:
Ono je to tak, že flirt s cizinkou (nezahalenou) je muslimům povolen. To by si k muslimských ženám nemohli dovolit. Souvisí to i s postavením ženy v těchto zemích. A to znásilnění, oni to tak neberou. Berou to tak, že žena si o to svým oblečením sama říká.
přesně tak, takže mě jima hrůza když vidím jak jich tu je čím dal víc a jak to lidi bagatelizují a neuvědomují si co se tu děje, že to je postupna invaze a sorry ale nevěřím, že jsou slušní, nejsou, pouze se pretvaruji a jakmile jich tu bude dostatek a budou mít většinu obyvatelstva zblblou, tak uderi.
@Fannta píše:
Zena si o to svym oblecenim rika…
A co deti?
Tak to nevím, jak je to s dětmi. Ale předpokládám, že když tam byla sama na ozdravném pobytu, tak už byla starší, takže už jí brali jako ženu. I ten věk tam berou jinak.
@marin píše:
Tak to nevím, jak je to s dětmi. Ale předpokládám, že když tam byla sama na ozdravném pobytu, tak už byla starší, takže už jí brali jako ženu. I ten věk tam berou jinak.
hm v německu znásilnili i malé děti v bazénu. Jo taky si o to říkali co
až tady budou, fajn budu chodit čímkoliv ozbrojená Co jiného ženská bude dělat, rukama se těmhle prasatům neubrání
a opravdu mě nazjímá že to oni berou jinak ![]()
@kdochcekam píše:
Máte poježděné Kornati? Miluju to tam. Můj sen je ubytovat se v majáku.![]()
Ano máme
Je to tam nádherný. Shodou okolností jsem si dnes četla nový článek:
http://cestovani.idnes.cz/…rvatsko.aspx?…
@Markéta80 píše:
hm v německu znásilnili i malé děti v bazénu. Jo taky si o to říkali co![]()
až tady budou, fajn budu chodit čímkoliv ozbrojená Co jiného ženská bude dělat, rukama se těmhle prasatům neubrání
a opravdu mě nazjímá že to oni berou jinak
Co jsem tím chtěla říct je to, že je to jiná kultura, jiné náboženství, tudíž s tím musí člověk počítat, když tam jede, že riziko je tam v tomto větší. Někteří tady píší, že ne, že je to stejné v Uherském Brodě atd. Nevím, zda jste četla celou diskusi.
@Prosimklid píše:
Ano mámeJe to tam nádherný. Shodou okolností jsem si dnes četla nový článek:
http://cestovani.idnes.cz/…rvatsko.aspx?…
Nádhera. ![]()