Smrt Češky v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1972
28.7.17 14:13
@terinka4444 píše:
Když tam dva roky zpětně byl omezený turistický ruch, když se snížil počet turistů, byli z toho na švestku, protože neměli práci, výdělky, neměli nic. Proto egyptská vláda dělala a dělá možné i nemožné, aby zajistila bezpečnost turistům. Takhle jednoduché to je. Mám v Turecku pár pátel, tam jsou na švestku všichni do jednoho z úbytku turistů. Bavím se o pobřeží od Antalye po Alanyi. Loni v červnu jsem tam mluvila na trhu s jedním pánem, od kterého kupováváme laskominky, ten z toho byl vyloženě nešťastný, říkal, že všichni okolo jsou, že je jim to hrozně líto a že to přímo ohrožuje jejich živobytí a životní standardy. Nemusí nás milovat, nicméně se nesetkávám s negativními reakcemi, všichni milí, přátelští. S blbýma pohledama jsem se setkala na Mallorce, v Řecku i v Itálii třeba. A abych se vrátila k tématu, nevěřím, že egyptští lékaři zanedbali její péči nebo zapříčinili její smrt. Už jen proto ne, že to byl případ poměrně sledovaný díky tomu útoku, já jsem přesvědčená, že dělali možný i nemožná, aby jí zachránili a neměli další mrtvou.

Ty ale pořád omlouváš to, že mezi normálním lidma je tam mnohem víc magorů, kteří kašlou na to, že jejich zemi ti turisti živí. Prostě jsou tak propláchnutí blbým náboženstvím, že jim rupne v kebuli a jdou masakrovat. O toto je v arabských zemích riziko o dost vyšší než že to udělá nějaký domorodec třeba ve Španělsku nebo Řecku. Osobně jsem nikdy do těchto zemí necestovala a cestovat nehodlám už z toho důvodu, že je nechci podporovat. Chápu, že tento postoj škodí i normálním lidem v těchto státech, ale bohužel pro ně.
Já pokud chci strávit fakt skvělou dovolenou se super koupáním jedu na Sardinii, Korsiku nebo do Španělska. A to se tam nemusím bát půjčit si auto, zemi projet a kamkoliv zajít. Je tam čisto a pořádek. A nemusím si dělat starosti, jestli nemám náhodou moc krátký šortky nebo rukávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 15:26
@ivunak píše:
Ty ale pořád omlouváš to, že mezi normálním lidma je tam mnohem víc magorů, kteří kašlou na to, že jejich zemi ti turisti živí. Prostě jsou tak propláchnutí blbým náboženstvím, že jim rupne v kebuli a jdou masakrovat. O toto je v arabských zemích riziko o dost vyšší než že to udělá nějaký domorodec třeba ve Španělsku nebo Řecku. Osobně jsem nikdy do těchto zemí necestovala a cestovat nehodlám už z toho důvodu, že je nechci podporovat. Chápu, že tento postoj škodí i normálním lidem v těchto státech, ale bohužel pro ně.
Já pokud chci strávit fakt skvělou dovolenou se super koupáním jedu na Sardinii, Korsiku nebo do Španělska. A to se tam nemusím bát půjčit si auto, zemi projet a kamkoliv zajít. Je tam čisto a pořádek. A nemusím si dělat starosti, jestli nemám náhodou moc krátký šortky nebo rukávy.

to je otázkou, kde jsou ti magoři, co útočí, kde se za poslední dobu odehrály teroristické útoky. Ani na Kirsice, ani na Sardinii natož ve Španělsku prostě není Rudé moře, není tam ráj pro potápěče. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
28.7.17 15:39
@terinka4444 píše:
to je otázkou, kde jsou ti magoři, co útočí, kde se za poslední dobu odehrály teroristické útoky. Ani na Kirsice, ani na Sardinii natož ve Španělsku prostě není Rudé moře, není tam ráj pro potápěče. Bohužel.

Tak pokud je někdo ochoten kvůli potápění cestovat do Egypta, tak na sebe ta rizika prostě bere. A není to jenom riziko útoku kvůli plavkám, ale i horší zdravotní péče, pokud k něčemu dojde. A třeba Korsika a Sardinie mají zase pláže jako v Karibiku a nesrovnatelně menší šanci, že tam nějaký magor bude zabíjet ve jménu náboženství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 19:50

@ivunak jenže mně nejde o pláže. Ano, zvážím rizika a podle toho se zařídím. Nicméně mi ukrutně vadí řeči typu my a rodina nikam nejezdíme, nejsme blbí a je to vyhazování peněz. O to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 20:17

V Hamburku útočník kosil lidi mačetou, je tam mrtvý, v Helsinkách najelo auto do lidí, taky mrtvý. Nejste v bezpečí ani v Evropě, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
28.7.17 21:56
@terinka4444 píše:
V Hamburku útočník kosil lidi mačetou, je tam mrtvý, v Helsinkách najelo auto do lidí, taky mrtvý. Nejste v bezpečí ani v Evropě, bohužel.

Teri, tohle jsou ale země, které si tyto osoby pozvaly nebo je přijaly a o tom to je. My tady celou dobu hučíme, že tyhlecty zjevy tu nechceme, protože tady nechceme tyhlety průšvihy. Nechceme, aby se to v Česku dělo. Proto jsme označováni jako rasisti a xenofobové. Já Tě chápu, proč jezdíš do Egypta. Mám pocit, že i Vaše holky se potápějí? A asi v dosahu není lepší moře na potápění než Rudé. Ale já tam prostě nepojedu. Chtěla bych vidět Egypt v celé jeho kráse, ale ne s vojenskou eskortou v zádech a s pocitem, že mě někdo může odprásknout, protože nejsem dostatečně ponížená a zahalená. Pokud tam jezdíte a nebojíte se, fajn a Bůh Vás ochraňuj. Je to ale riziko a to si alespoň sama pro sebe uznej. V Evropě ještě jsou místa, kde v bezpečí být můžeme. Musíme se ale aktivně postavit proti tomu, aby se tady houfně přijímaly živly, které mohou být ohrožením pro nás všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.7.17 22:01
@terinka4444 píše:
@ivunak jenže mně nejde o pláže. Ano, zvážím rizika a podle toho se zařídím. Nicméně mi ukrutně vadí řeči typu my a rodina nikam nejezdíme, nejsme blbí a je to vyhazování peněz. O to jde.

Tak každý má jiné priority a jiné zájmy, pro někoho to prostě vyhazování peněz je, na tom nic špatného není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 22:26

@Gába27 Gábi, já s tebou souhlasím, téměř ve všem, taky sem migranty nechci. Ano, potápíme, kdybych ale vyhodnotila, že to riziko je zvýšené, netáhla bych se tam, ani děti. Ale nevyhodnocuju, bohužel. Ne v Egyptě, ne v oblasti, kam jezdíme. Nemůžu a nebudu tvrdit, že se nám nemůže nic stát, jistěže může, ale to bezpečnostní riziko, nejen terorismu, prostě komplexní riziko nevyhodnocuji jako větší. A pokud to jen trošinku půjde s manželovo prací, letím v říjnu zase a hrozně se těším :D Já vím, že se lidi u nás bojí, té řízené islamizace se bojím i já, je rozdíl tam jet jako hýčkaný host a je rozdíl to mít doma a žít v tom. Já se odmítám bát, odmítám se nechat omezovat v tom co mám ráda, odmítám se tomu podřídit. Statisticky je v Egyptě méně teroristických útoků na Evropany než napříč celou Evropou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 22:26
@Moise píše:
Tak každý má jiné priority a jiné zájmy, pro někoho to prostě vyhazování peněz je, na tom nic špatného není :nevim:

jistěže na tom není nic špatného, špatná je ta věta nejsme blbí říkající, že ostatní kteří to mají jinak blbí jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.7.17 07:14
@terinka4444 píše:
jistěže na tom není nic špatného, špatná je ta věta nejsme blbí říkající, že ostatní kteří to mají jinak blbí jsou.

A proč to řešíš? Copak ty si o druhých, kteří dělají něco co bys ty neudělala něříkáš něco podobnýho?
Pokud si nepřipouštíš, že třeba zrovna v Egyptě je větší riziko útoku nějakého pomatence, který nenávidí lidi co nevyznávají islám - fajn, tvoje rozhodnutí. Ta nenávist tam prostě je a je všude kolem tebe.
Vždy je strašná ztráta života z těchto důvodů, ale víc budu, nechci říct soucítit, ale litovat ty, kteří si šli v Evropě třeba nakoupit a už se nevrátili domů, protože je tam někdo z nich zabil než toho, kdo jel přímo mezi ně a dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.7.17 10:52
@ivunak píše:
A proč to řešíš? Copak ty si o druhých, kteří dělají něco co bys ty neudělala něříkáš něco podobnýho?
Pokud si nepřipouštíš, že třeba zrovna v Egyptě je větší riziko útoku nějakého pomatence, který nenávidí lidi co nevyznávají islám - fajn, tvoje rozhodnutí. Ta nenávist tam prostě je a je všude kolem tebe.
Vždy je strašná ztráta života z těchto důvodů, ale víc budu, nechci říct soucítit, ale litovat ty, kteří si šli v Evropě třeba nakoupit a už se nevrátili domů, protože je tam někdo z nich zabil než toho, kdo jel přímo mezi ně a dobrovolně.

Tak to si tedy rozhodně naříkám.

Tak tohle nechápu naprosto tuplem. Co to s vámi lidi je? Smrt jako smrt, ne? Tragédie je to stejná, ať tam nebo tam. Nechápu, fakt vás nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
29.7.17 10:58

@terinka4444 Hele,vlezeš v zoo do klece tygrovi, sežere tě. Jdeš si po městě, ze zoo utekl tygr, sežere tě. Smrt jako smrt a přesto markantní rozdíl tam je. Pokud to nechápeš, je chyba na tvém příjmači, nic ve zlém. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.7.17 11:05
@boball píše:
@terinka4444 Hele,vlezeš v zoo do klece tygrovi, sežere tě. Jdeš si po městě, ze zoo utekl tygr, sežere tě. Smrt jako smrt a přesto markantní rozdíl tam je. Pokud to nechápeš, je chyba na tvém příjmači, nic ve zlém. :kytka:

Jo, srovnávat dovolenou s vlezením k tygrovi do klece…no hlavně, že je chyba na mém příjmači. Rozdíl bude ve vnímání světa asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
29.7.17 11:06

@terinka4444 I to je možné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
29.7.17 12:01

Někde to prostě jde ihned.