Smrt Češky v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
27.7.17 17:51

@marin Ano, pokud je to soukromá hotelová pláž, tak to místním nevadí. Vadí jim producírování před vlastními dětmi a rodinami.

Naopak několik muslimských známých mi opakovaně tvrdilo, že jsou za turisty vděční, protože přinášejí práci a peníze. Podívejte se na Dubaj, tam už dávno pochopili, že ropa jim už dlouho vydělávat nebude, a rozjíždí turismus co to jde.

Bohužel když se víc lidí chová jako ty, pak se nedivím, že se zvyšuje riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29546
27.7.17 18:12

@Imamother řekla bych, že vzhledem k politické a bezpečnostní situaci v Egyptě a Turecku nelze tyto země srovnávat s Dubají nebo Maledivami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 18:23

@marin Tak já bych řekla, že tahle neúcta někde začala i v tom Egyptě nebo v Turecku. Tady se všichni kasají, že ženská se musí v Česku koupat výhradně v bikinkách. Ale nedočetla jsem se o jediné Češce, která by se oblékala přiměřeně, když naopak navštíví ty muslimské země. A Maledivy jsou mimochodem VELMI muslimské a tradiční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.7.17 18:55

@zelená7 víš kolik stojí převoz? To si myslíš, že běžně lítá speciál pro každého zraněného čecha v zahraničí? Navíc jak pěkně včera někdo hezky řekl v televizi, tak je to pořád „jen“ létající sanitka, takže tam není takové vybavení jako v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
10726
27.7.17 19:07

K tematu

Do jakych destinaci byste nyni vlastne nejely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 19:22

@Fannta Zajímavá logika, nikde neschvaluju, že by se za oblečení měl někdo zabíjet. To už jsem psala (mimochodem, o tom napadení muslimky v Praze v Šárce jste četli)?

Jen říkám, že tohle zápa´dácké oprsklé chování je fakt neuctivé. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 19:23
@tasa píše:

Není jednodušší vyjmenovat destinace, kam by uživatelky jely:D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
27.7.17 19:25
@tasa píše:

Tunis, Egypt, Maroko, Turecko. Beru teda ty destinace, které nabízejí cestovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.7.17 19:29
@tasa píše:

z toho, co nabízí cestovky, tak Egypt, Tunis, Turecko. Ale jinak by toho bylo víc… téměř celá Afrika

• Citovat
  • Upravit
29546
27.7.17 19:37
@Imamother píše:
@marin Tak já bych řekla, že tahle neúcta někde začala i v tom Egyptě nebo v Turecku. Tady se všichni kasají, že ženská se musí v Česku koupat výhradně v bikinkách. Ale nedočetla jsem se o jediné Češce, která by se oblékala přiměřeně, když naopak navštíví ty muslimské země. A Maledivy jsou mimochodem VELMI muslimské a tradiční.

To netvrdím, že Maledivy nejsou muslimské a tradiční, ale není tam dlouhodobě vypjatá bezpečností situace jako v Egyptě nebo Turecku. A já osobně mám úctu k jiným náboženstvím a tradicím. Už jsem psala, že jsem šla pouze do moře si zaplavat, žádné ležení v plavkách na pláži, protože to mně stejně nebaví. I v těch resortech pracují místní muži, takže je to docela pokrytecké. A právě to některým muslimům vadí.

Příspěvek upraven 27.07.17 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
27.7.17 19:39

Cetla jsem jen prvni dve stranky, ale musim se vyjadrit jako clovek, co pracuje na asistencni sluzbe (tato pani tedy nebyla pojistena zrovna u nas, ale vyjadrit se muzu) - 1. lekarska pece v nemocnicich a klinikach pro turisty je ve velmi dobre urovni. Jsou to moderni soukrome kliniky, kde dost casto je i cesky personal na pozici recepcnich a sester, vsichni nasi klienti, kteri meli tu smulu, ze v nemocnici lezeli, si je pochvalovali..
2. Pokud je udalost likvidni, byva z cestovniho pojisteni narok na prevoz ostatku. Ale nejake vladni specialy apod nejsou samozrejmosti a nebyvaji obvykle..
Tot vse.

Druha vec je, proc lidi furt lezou do muslimskych zemi na dovolene - to ja proste nechapu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 19:55

@marin Jenže do těch resortů můžou dobrovolně podle svého rozhodnutí. Na tu pláž chodí celé rodiny, je to „jejich“ prostor. Jo, na Maledivách to vypjaté není, ale může být. Třeba stačí místní nerespektovat. A taky jsem slyšela zajímavé příběhy, kdy i na Maledivách nebylo turistům dvakrát příjemně právě na té veřejné pláži (když neměli vhodný oděv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
27.7.17 20:19

Lidi, přečtěte si tohle a zymyslelte se
http://www.ceskenoviny.cz/…ropy/1479922
A vy si tu v té nebezpečné Evropě žijete, neměli byste se odstěhovat do USA?,tam je evidentně nejbezpečněji. Kam se hrabe nějaký Egypt s jeho nebezpečným terorismem na Evropu-podle Američanů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29546
27.7.17 20:20
@Imamother píše:
@marin Jenže do těch resortů můžou dobrovolně podle svého rozhodnutí. Na tu pláž chodí celé rodiny, je to „jejich“ prostor. Jo, na Maledivách to vypjaté není, ale může být. Třeba stačí místní nerespektovat. A taky jsem slyšela zajímavé příběhy, kdy i na Maledivách nebylo turistům dvakrát příjemně právě na té veřejné pláži (když neměli vhodný oděv).

Právě tady ta diskuse byla, zda je tam větší riziko, než jinde, a to je. S tím tam ten člověk jede, jinak je naivní. Stačí se trochu zajímat o politickou situaci, zvyky, kulturu v těchto zemích. Není to o tom, zda jezdit na dovolenou nebo ne. Ale když jedu do těchto zemí, tak tam jedu s tím, že přijímám to riziko a jsem si ho vědoma, že jedu do „jejich“ prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 20:22

@marin Jestli myslíš, že je vyšší riziko v Egyptě než třeba v Chorvatsku, tak není. Statisticky jedna mrtvá Češka nic neznamená, naopak tam mají zase jiná rizika vyšší.

Vyšší v muslimských zemích, to asi taky ne. Ale souhlasím, že je vysoké, když si člověk nepohlídá místní zvyklosti nebo je není ochotný dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová