Smrt Češky v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15066
27.7.17 15:07

@Imamother Ti dva už jsou střelený dost, tak doufám, že je vynechají aj místní myslivci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 15:07

@terinka4444 ale o ty rizika tam v těchto zemích jde především. Terčem jsou turisté, protože se jim nelíbí, že tam vnášejí svoje zvyklosti - koupání v plavkách, alkohol, svoje hotely atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 15:11

@kdochcekam a o to mně právě jde, ukázat, že je to větší riziko v těchto zemích. Já se rozhodnu, že tam půjdu a podstoupím to riziko, s tím tam jdu a jedu. Ale nebudu tvrdit všem okolo, že to riziko není a že mě může někdo zabít za barákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 15:11
@marin píše:
@terinka4444 ale o ty rizika tam v těchto zemích jde především. Terčem jsou turisté, protože se jim nelíbí, že tam vnášejí svoje zvyklosti - koupání v plavkách, alkohol, svoje hotely atd.

dobře, tak kolik turistů bylo terčem? Nemyslím si, že máš pravdu, protože oni vědí, že na turistech jsou závislí, proto taky sypou tuny peněz do bezpečnosti. A vědí, že bez turistů jsou v řiti. Ti co útočí jsou vyšinutí zradikalizovaní magoři, to nemá s běžným občanem mnoho společného. A tak jako všem jinde jim jde o to, na turistovi vydělat, o nic jiného. Co myslíš, že udělali v Hurghadě? Okamžitě zakázali prodej jednodenních vstupenek, protože ví, že z turismu žijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 15:16
@terinka4444 píše:
dobře, tak kolik turistů bylo terčem? Nemyslím si, že máš pravdu, protože oni vědí, že na turistech jsou závislí, proto taky sypou tuny peněz do bezpečnosti. A vědí, že bez turistů jsou v řiti. Ti co útočí jsou vyšinutí zradikalizovaní magoři, to nemá s běžným občanem mnoho společného. A tak jako všem jinde jim jde o to, na turistovi vydělat, o nic jiného. Co myslíš, že udělali v Hurghadě? Okamžitě zakázali prodej jednodenních vstupenek, protože ví, že z turismu žijí.

Těm co na tom vydělávají jde o zisk, takže pro to udělají vše. Ostatním to ale vadí, že Evropané si tam vnáší svoje zvyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 15:28
@Imamother píše:
@marin Promiň a tobě připadá normální jít na veřejnou muslimskou pláž a koupat se tam v bikinách? 8o 8o To jako vážně? Docela těžká urážka. Neříkám, že si kvůli tomu zasloužíš bodnout nožem, to fakt ne, ale mě by to fakt nikdy nenapadlo 8o Když jsme čšli jednou na veřejnou pláž v podobné zemi, tak zásadně tričko a legíny a koupala jsem se v tom.

To nebyla muslimská pláž, bylo to v turistickém letovisku, kam chodili turisté v plavkách na pláž běžně, ale byli tam i muslimové. Ale nebyla to uzavřená hotelová pláž, kam by muslimové nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 15:29
@marin píše:
Těm co na tom vydělávají jde o zisk, takže pro to udělají vše. Ostatním to ale vadí, že Evropané si tam vnáší svoje zvyky.

jo, a to víš jak? že ostatním to vadí? Já co jsem se tam setkala s lidma, tak byli milí a přátelští-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 15:43
@terinka4444 píše:
jo, a to víš jak? že ostatním to vadí? Já co jsem se tam setkala s lidma, tak byli milí a přátelští-

To, že jsou milí a přátelští neznamená, že jim vnášení cizích zvyků nevadí. Oni jsou hodně pohostinní. Nejsou všichni teroristé nebo šílení, aby to řešili radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 15:48
@marin píše:
To, že jsou milí a přátelští neznamená, že jim vnášení cizích zvyků nevadí. Oni jsou hodně pohostinní. Nejsou všichni teroristé nebo šílení, aby to řešili radikálně.

Ty a jak to víš, že jim to okolo těch letovisek vadí, mluvila jsi s nějakým vzorkem, dělala nějaký výzkum a podobně? Já s pár z nich mluvila, ani tak si netroufám tvrdit, že by to byl nějaký vzorek lidí, ze které by se dalo tvrdit, co jim vadí a nevadí, a ti byli všichni nadšeni, že jsou tam turisté, protože je to živí, je i jejich rodiny vzdálené od letovisek. A že v letoviscích jsou turisté, kteří se nechovají podle islámu, to je jim jaksi jasné, a že bez turistů chcípají hlady je jim taky jasné. Proto většina z nich turisty chrání, i před případnými šílenci. Je při střelbě v Tunisku se personál stavěl před hosty a chránili je svými těly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.7.17 16:39
@Fannta píše:
@terinka4444 v egypte jsem nebyla, ani nikdy doufam nebudu. Tak znam jen od sestrenky ty ceny a jak to tam chodi.Vrazdu cloveka od tragicke smrti nehody rozlisuju.

ale konec je stejný, pro toho člověka i pro jeho rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 17:11
@boball píše:
@Imamother Ti dva už jsou střelený dost, tak doufám, že je vynechají aj místní myslivci :lol:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 17:22
@marin píše:
To nebyla muslimská pláž, bylo to v turistickém letovisku, kam chodili turisté v plavkách na pláž běžně, ale byli tam i muslimové. Ale nebyla to uzavřená hotelová pláž, kam by muslimové nemohli.

Takže to byla veřejná muslimská pláž. Buď jsou soukromé hotelové bikiny pláže, nebo veřejné, kde by se měly zachovávat zvyky místních. Překvapuje mě, že tohle by vůbec někoho napadlo. Asi jako kdybych měla ráda nudapláže a vysvlékla se tady v Česku na normálním koupališti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 17:39
@Imamother píše:
Takže to byla veřejná muslimská pláž. Buď jsou soukromé hotelové bikiny pláže, nebo veřejné, kde by se měly zachovávat zvyky místních. Překvapuje mě, že tohle by vůbec někoho napadlo. Asi jako kdybych měla ráda nudapláže a vysvlékla se tady v Česku na normálním koupališti.

Turisté se tam chodili běžně koupat, pokud neměli soukromou pláž u hotelu, což zdaleka ne každý hotel měl, nebylo na tom nic divného. Nebylo to někde na venkově nebo mimo turistické letovisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 17:42

@marin Ano, na Maledivách jsou taky levnější penzióny a hotýlky, které nemají vlastní pláž, takže využíváš ty veřejné. Turisté tam chodí, ale správně mají dodržovat zvyklosti té pláže, takže žádné bikiny. Vůbec se nedivím, že ses necítila a místní na tebe divně koukali :lol: Proto bych do muslimské země do hotelu bez privátní pláže nejela. Nebavilo by mě být pořád v tričku.

Že to nedodržovalo víc lidí je smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29536
27.7.17 17:46

A chtěla jsem tím příspěvkem jen napsat, že riziko v těchto zemích je větší. S tím se do těchto zemí jezdí. Nebo si snad myslíte, že když je to hotelová pláž, že to tam těm lidem nevadí, když mají nějaké své přesvědčení, kulturu? Navíc vlastníci těch hotelů nejsou jen místní, takže na tom vydělávají jiní, což je také štve. A nemyslím si, že jsou vděční turistům, to fakt ne, berou je jen jako nutné zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová