Smrt Češky v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
28.7.17 11:50
@Moise píše:
to je asi ten problém, obyčejní muslimové pracují v hotelech, turistickém servisu, přitom doma mají v tom samém městě tradiční rodinu.. bije se to, ať chceš nebo ne :nevim:

Když tam dva roky zpětně byl omezený turistický ruch, když se snížil počet turistů, byli z toho na švestku, protože neměli práci, výdělky, neměli nic. Proto egyptská vláda dělala a dělá možné i nemožné, aby zajistila bezpečnost turistům. Takhle jednoduché to je. Mám v Turecku pár pátel, tam jsou na švestku všichni do jednoho z úbytku turistů. Bavím se o pobřeží od Antalye po Alanyi. Loni v červnu jsem tam mluvila na trhu s jedním pánem, od kterého kupováváme laskominky, ten z toho byl vyloženě nešťastný, říkal, že všichni okolo jsou, že je jim to hrozně líto a že to přímo ohrožuje jejich živobytí a životní standardy. Nemusí nás milovat, nicméně se nesetkávám s negativními reakcemi, všichni milí, přátelští. S blbýma pohledama jsem se setkala na Mallorce, v Řecku i v Itálii třeba. A abych se vrátila k tématu, nevěřím, že egyptští lékaři zanedbali její péči nebo zapříčinili její smrt. Už jen proto ne, že to byl případ poměrně sledovaný díky tomu útoku, já jsem přesvědčená, že dělali možný i nemožná, aby jí zachránili a neměli další mrtvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
28.7.17 12:14

Po tom, co jsem viděla reportáž o paní, která byla operována v Egyptě, na čt1, si o špičkovém zdravotnictví a obětavých lékařích dovolím trochu pochybovat. Škoda, že tu reportáž nedokážu dohledat, našla jsem už jen tuto zprávu.
http://www.ceskatelevize.cz/…lidni-duchod
Reportáž byla velmi emotivní, paní plakala a opravdu je škoda, že ji nemůžu najít. Tolik jen k té špičkové péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65044
28.7.17 12:17

@Tichopredbouri tohle je neco jineho, od zacatku medialne sledovane, byl za ni pry i prezident, ministr zdravotnictvi, urcit si dali pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29540
28.7.17 12:21
@terinka4444 píše:
Když tam dva roky zpětně byl omezený turistický ruch, když se snížil počet turistů, byli z toho na švestku, protože neměli práci, výdělky, neměli nic. Proto egyptská vláda dělala a dělá možné i nemožné, aby zajistila bezpečnost turistům. Takhle jednoduché to je. Mám v Turecku pár pátel, tam jsou na švestku všichni do jednoho z úbytku turistů. Bavím se o pobřeží od Antalye po Alanyi. Loni v červnu jsem tam mluvila na trhu s jedním pánem, od kterého kupováváme laskominky, ten z toho byl vyloženě nešťastný, říkal, že všichni okolo jsou, že je jim to hrozně líto a že to přímo ohrožuje jejich živobytí a životní standardy. Nemusí nás milovat, nicméně se nesetkávám s negativními reakcemi, všichni milí, přátelští. S blbýma pohledama jsem se setkala na Mallorce, v Řecku i v Itálii třeba. A abych se vrátila k tématu, nevěřím, že egyptští lékaři zanedbali její péči nebo zapříčinili její smrt. Už jen proto ne, že to byl případ poměrně sledovaný díky tomu útoku, já jsem přesvědčená, že dělali možný i nemožná, aby jí zachránili a neměli další mrtvou.

A to je právě to, vláda a pár lidí dělá, ale to moc nepomůže, když nepřesvědčí ostatní. Náladu ve společnosti a celkové nastavení nelze hodnotit podle kroků vlády. V Turecku už od minulého roku ani ta vláda svými kroky nedělá nebo opak. A k tématu také si nemyslím, že by v nemocnici mohli za její smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
28.7.17 12:25

@Tichopredbouri To je smutné, ale paní taky nechápu, chodit s každým prdem k doktorovi, ještě v Egyptě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
28.7.17 12:32
@vokishka píše:
@Tichopredbouri tohle je neco jineho, od zacatku medialne sledovane, byl za ni pry i prezident, ministr zdravotnictvi, urcit si dali pozor

Ano, já věřím a doufám, že v tomto případě skutečně dělali, co mohli. Jen jsem měla potřebu se vyjádřit k příspěvkům, které mluví o špičkové péči alá není se čeho bát. Bohužel ne vždy. A bohužel peníze jsou v Egyptě nejen motorem pro to, starat se o turisty i za cenu přetvářky, ale také pro to „urvat, co se dá“ za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
28.7.17 12:42
@kdochcekam píše:
@terinka4444 udivuje mě jak jsi naivní. Čekáš snad, že ti muslimové v těch hotelech budou stát a mávat mačetami že tam turisty nechtějí? Pochopitělně jsou úslužní, protože bez bakšiše nepřežijí. Ale to je asi tak celé. Rozhodně nejsou pohostinní, ani mírumilovní. Je to divá zvěř. Mimo rezorty je vidět naprosto autentická realita.

tebe nikdo mimo rezort nepozval domů a nepostaral se o tebe? Škoda, asi jsi neměla štěstí na lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
28.7.17 12:45

Hlavně, kdo se jmenujete Lenka, at vás ani nenapadne tam jezdit, jdou tam po nich :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29540
28.7.17 12:51
@matkabagristy píše:
tebe nikdo mimo rezort nepozval domů a nepostaral se o tebe? Škoda, asi jsi neměla štěstí na lidi

Bratranec byl v arabské zemi v době ramadánu a říkal, že je mělo ohromné výhody, jak měli dělat dobré skutky. ;) Nebyl tam jako obyčejný turista, ale cestoval po celé zemi. Se prý pomalu předháněli, kdo ho pozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
28.7.17 12:53
@marin píše:
Bratranec byl v arabské zemi v době ramadánu a říkal, že je mělo ohromné výhody, jak měli dělat dobré skutky. ;) Nebyl tam jako obyčejný turista, ale cestoval po celé zemi. Se prý pomalu předháněli, kdo ho pozve.

Pohostinní jsou velice, stačí si přečíst Ziburu a jeho putování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
28.7.17 13:02
@marin píše:
Bratranec byl v arabské zemi v době ramadánu a říkal, že je mělo ohromné výhody, jak měli dělat dobré skutky. ;) Nebyl tam jako obyčejný turista, ale cestoval po celé zemi. Se prý pomalu předháněli, kdo ho pozve.

mám podobnou zkušenost mimo ramadán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29540
28.7.17 13:13
@Prosimklid píše:
Pohostinní jsou velice, stačí si přečíst Ziburu a jeho putování.

Pro muže je to v těchto zemích v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
28.7.17 13:21
@marin píše:
Pro muže je to v těchto zemích v pohodě.

Jéé, já se nebavím o tom, že bych chtěla putovat pěšky přes Turecko, jen že u těchto národů je zakořeněná velmi velká pohostinnost - a to taková, že i nejchudší si velmi považuje, že sám se rozdělí o to málo s návštěvníkem (nechci říkat ani cizincem ani poutníkem). To u nás moc neznám - že by někdo zastavil na ulici cizince a nabídl mu, že má k nim přijít na večeři a přespat tam a další den by mu dal nějaké věci na cestu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29540
28.7.17 13:31
@Prosimklid píše:
Jéé, já se nebavím o tom, že bych chtěla putovat pěšky přes Turecko, jen že u těchto národů je zakořeněná velmi velká pohostinnost - a to taková, že i nejchudší si velmi považuje, že sám se rozdělí o to málo s návštěvníkem (nechci říkat ani cizincem ani poutníkem). To u nás moc neznám - že by někdo zastavil na ulici cizince a nabídl mu, že má k nim přijít na večeři a přespat tam a další den by mu dal nějaké věci na cestu :D

To je pravda. Takového navštěvníky tam vítají a jsou velmi pohostinní a přátelští. Ale ne turisty, kteří si tam přivážejí západní zvyky, i když jen do hotelových resortů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66805
28.7.17 13:33

@Prosimklid @marin jo aha, v rezortu jsem v životě nebyla :oops: Proto možná ty pozitivní zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová