Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, tady se probere vše možné a třeba mi někdo poradí. Dnes přišla mému tatínkovi (důchodce) sms o nesplacené faktuře společnosti Vekra na 86 000. Nic pochopitelně nepodepsal, neobjednal, senilní není. Volal mi, ptal se, co dělat. Normálně bych mu řekla, ať to ignoruje, takových mailů mi taky už pár přišlo, ale cca před měsícem ztratil občanku, zjistil to až asi po týdnu a teď je celý vyděšený, že si na jeho OP mohl někdo ta okna objednat. Ale jak by si zase spojili jeho jméno s číslem telefonu? Jde objednat takovou věc jen na základě (kradeného) OP? Poradila jsem mu zavolat zítra na infolinku Vekry a pak případně PČR… Máte někdo podobnou zkušenost/tip/postřeh? Díky
Spojila bych se s firmou, ověřila si, že opravdu chtěli kontaktovat Tvého otce, zda to nebyl jen omyl v tel. čísle. V dalším kroku případně ať zašlou objednávku a dodací list, prostě podklady k faktuře. Pokud by tam byl zfalšovaný podpis otce, tak na policii.
Kdysi mi prisla upominka smskou, ze mam okamzite zaplatit dluh (uz nevim castku). Bylo to z Cs. sporitelny. Zavolala jsem na zakaznickou linku a tam se vysvetlilo, ze zrejme maji u dluznika chybne vedene tel. cislo (to moje). Pak se uz neozvali.
@triss86 Radsi si to co nejdrive overte primo u nich. Nenechavejte to tak, s tou ztracenou OP to neni sranda… Pak dejte vedet, jak jste dopadli
snad se vse vysvetli ![]()
@cecetka píše:
Kdysi mi prisla upominka smskou, ze mam okamzite zaplatit dluh (uz nevim castku). Bylo to z Cs. sporitelny. Zavolala jsem na zakaznickou linku a tam se vysvetlilo, ze zrejme maji u dluznika chybne vedene tel. cislo (to moje). Pak se uz neozvali.
Me to prislo taky pred par dny a vim i o jedne pani, co to taky dostala. Nevim, co to zkousi… ![]()
Ahoj @triss86, já teda souhlasím s @monrom, asi si jen špatně opsali číslo a podle mě nemají zapotřebí nějaké podvody dělat, ale pro jistotu bych tam zavolala, kdyby něco, ale myslím že to nic nebude, mě už se taky stalo, že mi přišla smska, ale teda z banky a taky to nebylo pro mě, takže klid..=) A pokud nic nedlužíš tak se nemusíš ničeho bát. Pak napiš jak jsi dopadla, držím palce, ale myslím že to je jen omyl… ![]()