Snadné a rychlé recepty pro roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Snadne a rychle recepty pro rocni dite
Poradite mi nekdo nejake snadne a rychle recetpy pro rocni dite? Nejsem zadna kucharka takze potrebuji zacit s necim jednodussim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dělám polévky ,,co dům dá,,…Tzn. všelijaká zelenina se nastrouhá do toho podle nálady rýži, těstoviny, pohanku, vločky, někdy maso nebo žloutek a zahustím jíškou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím ,že pro roční dítě se tomu snad ani nedají říkat recepty..
Prostě zelenina všech chutí plus maso - vše do kastrůlku a hurá mám oběd..
Já nejvíc dělala malý brambor k tomu mrkev, hrášek, či fazolové lusky + porce masa a bylo..Jiskřička másla.
Nebo si udělat vývar s nudličkami ( bez soli) a zamrazit si porce..
Vše se odehrává v rovině zeleniny, masa a žloutku..
A to samé s rýží, těstovinymi atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky nejsem žádná velká kuchařka
A jak platí ve většině rodin, že děti jedí s rodiči jejich jídlo, tak u nás platí opak - my jíme se synem jeho jídlo ![]()
Polévky
- hovězí, kuřecí vývar se zeleninou, rýží nebo těstovinami, aby byla hustá
- zeleninové mixované nebo mačkané - nakrájím zeleninu (mrkev, porek, petržel) na kostičky a mixnu nebo rozmačkám. Potom vařím hodně květákovou, brokolicovou a cuketovou s lilkem nebo bez lilku
Dochucuji kmínem, trošičkou soli, natí z petrželky nebo libečkem.
Ryby s přílohou
- rybu(nejlépe treska) na trošce másla s vodou podusit na pánvi, k tomu vařený brambor nebo mačkaný na kaši
Maso s přílohou
- pečené maso (hovezí, vepřové, kuřecí, krůtí, králík…) v troubě - synovi dávám část bez koření (pouze kmín a trošku soli). Příloha jakákoliv
Mleté maso
- nám dělám klasické karbanátky nebo sekanou, synovi dělám lehčí plasičky - základní příprava s vejcem a strouhankou, a bez koření
Kuskus se zeleninou
- uvařit kusksu dle návodu (to je do pár minutek) a vmíchám uvařený hrášek, kukuřici, nadrobno mrkev a dochutím lžící másla nebo troškou oliv.oleje
Zapečené těstoviny nebo rizoto
Toť asi vše. Syn vůbec nejí sladké, ale klidně zkus buchtičky s falešným šodo (hodně ředěný teplý pudink) nebo zemlbábu (žemlovku) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, myslím, že už můžeš v totmto věku dávat do polévek i česnek. Potom můžeš přimíchat i vejce (ale to záleží, zda nemá nějaké zdrav. problémy a alergie):think:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky a dotaz…michate to jeste nebo uz davate druhy zeleninky zvlast a basti to cele?
Ten muj malej zlobik nechce nic…vcera snedl orestovanej a podusenej kureci rizecek a brambory…jinak kdyz se vyvarim, tak sni dve lzicky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám nejčastěji podušenou zeleninu na kousíčku másla /milujeme mrkev, patizon a cuketu/ k tomu brambory a maso - to většinou uvařím, nasekám na drobno a porce si dám do skleniček do mrazáku. Zeleninu s přílohou dělám zpravidla čerstvou. Nebo podusit oloupaná rajčata, propasírovat na omáčku, malinko přisladit a dát s těstovinama - Viky se dělají bole za ušima ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
careynka píše:
holky a dotaz…michate to jeste nebo uz davate druhy zeleninky zvlast a basti to cele?
Ten muj malej zlobik nechce nic…vcera snedl orestovanej a podusenej kureci rizecek a brambory…jinak kdyz se vyvarim, tak sni dve lzicky
Já se naučila základní pravidlo - nevyvářet
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:careynka píše:Já se naučila základní pravidlo - nevyvářet
Ten muj malej zlobik nechce nic…vcera snedl orestovanej a podusenej kureci rizecek a brambory…jinak kdyz se vyvarim, tak sni dve lzicky![]()
v nedeli bude svickova, tak dostane kus pred dochucenim a dochutim mu to zvlast…knedlik roztrha na kusy, to je mi jasny
jinak on by jedl, aby kdybych za nim behala po celym byte, nevydrzi sedet chvili na zadku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz jsem zacala i omacky obcas jake jime my : svickova, rajska, kure na paprice, male oddelam pred dochucenim, takze to ma vetsinou jen lehce osolene. A lusteniny s vajickem, zatim teda jen cervenou cocku a uz i obycejnou,spenat s bramborem, proste pokud to jde tak se ji uz nase jidlo snazim prizbusobit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nj, koukám, že já úplně zapomněla napsat - špenát, čočku, fazolky, domácí rajčatovou omáčku na špagety ![]()
Je toho opravdu spousty, a neí to složité. Mám dvě pěkné knížky na recepty od začátku příkrmů až do 3let, a jsou tam náapdy pro školáky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:
Nj, koukám, že já úplně zapomněla napsat - špenát, čočku, fazolky, domácí rajčatovou omáčku na špagety
Je toho opravdu spousty, a neí to složité. Mám dvě pěkné knížky na recepty od začátku příkrmů až do 3let, a jsou tam náapdy pro školáky
tak hod nazev ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
careynka píše:zoubky píše:tak hod nazev
Nj, koukám, že já úplně zapomněla napsat - špenát, čočku, fazolky, domácí rajčatovou omáčku na špagety
Je toho opravdu spousty, a neí to složité. Mám dvě pěkné knížky na recepty od začátku příkrmů až do 3let, a jsou tam náapdy pro školáky
„Výživa dětí od A do Z“ - MUDr. Lenka Kejvalová…dvě brožurované A5
Má tam recepty i pro alergiky, makrobiotiky, na dětské oslavy i grilování. Pro mě plně vyhovující knížky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já mám čerstvého ročáka, do roka jsme skleničkovali, teď vařím. Malej pořád nechce větší kousky a suchou stravu, takže rizoto nebo kuskus nehrozí, ale jedeme polívky, omáčky.
Dneska byla květáková zasmažená polívka:
Na troše olivového oleje jenom tak pomáchat mouku, zaleju vodou, přidám kousky květáku, jeden nakrájený brambor. Vařím až se květák fakt na skus hodně rozpadá. Pak přidám ještě mlíko. Ochucuju libečkem.
Stejně i brokolicová, bramborová…
Omáčky: špenát, koprová, svíčková, rajská,
Maso hovězí, drůbeží. Hodně uvařit a rozmixuju ve vývaru. Přílohy bramor, těstoviny, knedlík
.
vaječný žloutek.
Sem tam dáme i skleničku.
Ale on toho moc nepojí, je to nejedlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
- Příkrmy - příprava mixováním
- Odmítá jogurty - co místo něj?
- Do kdy večer dávat kaši?
- Předávkování mrkve
- Jídelníček 6měsíčního miminka - dělám to správně?