Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Rok a půl se snažíme o druhé dítě, jedem spontánní potrat hned na začátku. Jedno dítě máme 4 letou holčičku. Pocata úplně normálně poměrně rychle.
Po roce a půl co se nic nedělo jsem se k mé doktorce objednala na folikulometrii a tam mi bylo řečeno, že se ovulace vůbec nechystá. Příští pondělí jde ještě jednou ať vím, zda teda to bylo výjimečně, nebo prostě fakt nemám ovulaci.. Doktorka říkala, že když nebudu mít ovulaci měla bych jít do CAR na podrobnější kontrolu. Co mě tam holky čeká? Chci jít zatím sama bez manžela, protože ten je očividně v pořádku.
Nějaké triky jak nastartovat ovulaci? Děkuji ![]()
Další:
Fertiprona.
Cvičení mojžíšové.
Měření bazální teploty - to teda není k nastartování ovulace, ale ke zjištění, jestli ovulace probíhá.
On už byl na spermiogramu, že víš, že on je očividně v pořádku?
@Nell2 nebyl. Napsala jsem to blbě, myslela jsem to tak, že zatím začnu u sebe, když vím že chyba bude u mě. Otěhotnět jsem s ním 2× otěhotněla, tak předpokládám, že tam chyba neni. ![]()
Hormonalni jogu bych zkusila, zname si ji hodne chvalily, ze jim pomohla a neni to nic proti nicemu.
Femigard nebo Gynex, kyselina listová a pak inositol. Dá se koupit na myprotein. Hodně holek ho tam objednává. Vyjde to levněji než Fertiprona a podobné přípravky. Můžeš to kombinovat buď jako ten čistý inositol + Femibion 1 nebo inositol + kyselina listová na předpis. Jestliže ovulaci nerozhýbe Femigard/Gynex + inositol, pak už by to bylo na doktora. Ten inositol a oba přírodní produkty mají opravdu velkou sílu na podporu ovulace a tvorbu ovulačního hlenu. Nic lepšího dostupného nenajdeš. Samozřejmě můžeš kombinovat s hormonální jógou. Hodně štěstí. ![]()
P. s.: V Caru dostaneš rovnou chemii (na tu je času dost) - předpokládám Clostilbegyt nebo Tamoxifen. Opravdu zkus nejdřív to, co je osvědčené a není to chemický driják - viz výše.
Já se také přikláním k józe, tim nic nezkazíš, přinejmenším přijdeš na lepší myšlenky a máš čas sama na sebe
Já jsem si dělala testy na ovulaci každý den po 2 měsíce a nic. Postupem času se zjistilo, že mám problémy se štítnou žlázou a problém otěhotnět způsobilo toto. Půl roku trvalo, než se mi srovnaly hodnoty, beru léky, a potom jsem ihned otěhotněla. Taky může být toto příčina? ![]()