Snažení 35+

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
733
4.2.18 23:33
@marinana píše:
Ahoj holky, když jsem tak brouzdala diskuzemi, tak mám nějak pocit, že jsem všude nejstarší…všechny moje kamarádky mají děti a když nemají, tak jsou o deset let mladší než já. Já toho pravého potkala před rokem a půl, v září jsem nečekaně otěhotněla a bohužel před měsícem, po odmítnutí revize v 7tt, samovolně potratila. Moc bych si dítě přála a budu ráda, když se nás tu na povídání sejde víc těch, co už jim není 20. Doteď mi to nepřišlo, že jsem starší, ale zajímalo by mě, jak to probíhá u vás a jestli je vyšší věk podle vás nějak limitující a jak snažení probíhá u vás (nějaké doplňky stravy apod.)

Ahoj, bylo mi 39 (partner za pár měsíců 37) a rádi bychom ještě jedno. Snažíme se už rok a zatím nic. Nechám tomu ještě pár měsíců a pak si budeme užívat syna, protože já dítě po 40 už nechci. Když jsme se snažili o první, tak jsem otěhotnět problém neměla a šlo to docela rychle i když jsem měla jedno ZT s revizí. Než jsem otěhotněla, tak jsem brala pouze femibion a jedem měsíc nosifol a teď už jsem vyzkoušela vše možné a nic. Asi má kvalita vajíček je už špatná. Kolik ti přesně je? Já jsem po tom ZT otěhotněla hned, tak třeba ti to také hned vyjde. Po samovolným potratu se můžete snažit hned, ne? Držím palce. :hug:
Před tím něž jsem potkala mého partnera, tak jsem byla přesvědčená, že děti nechci a ani jsem děti nemusela. Jak jsem byla tenkrát blbá a jsem šťastná, že nám to vyšlo. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
5.2.18 11:59
@warita Promiň, ale jestli tě vytočí něco tak, že napíše
@warita píše:
My si asi nerozumime. Tema zbytecne NENI, me je take pres 35 a taky se snazim. Ja rikam, ze takove diskuze tady jsou a jsou aktivni, takze mas primarne prispivat tam. V pravidlech emimina je to jasne napsane, ze mas nejdrive hledat podobnou diskuzi a nezakladat zadnou duplicitni.Ale tobe asi jde o to, aby tohle byla jenom tva diskuze, ze? Dobre, tim tady koncim, protoze za mne je to egocentricke a proti pravidlum. Nazdar!

Jestli tě dokáže vytočit něco takového, takovým způsobem, že na mě, i když mě vůbec neznáš, reaguješ jako býk na červený hadr, tak bych možná doporučila trochu relaxovat. Každý uděláme chybu, diskuzi jsem založila, protože ostatní diskuze, které jsem si na tohle téma prošla mi nepřipadaly k tématu, které jsem chtěla řešit. Poslední dva měsíce pro mě nebyly jednoduché a chtěla jsem se s někým poradit, co dělat pro to, abych i ve vyšším věku pomohla těhotenství a možná jsem diskuzi založila neuváženě.
Bohužel vůbec nechápeš, že tím co napíšeš, můžeš někoho ranit, chováš se nevychovaně, já i když jsi se mě dotkla, tak se snažím o normální tón, protože se neznáme a to že si tu píšeme v diskuzi neznamená, že si k sobě můžeme dovolit to, co ke svým blízkým. Nevíš, v jakém rozpoložení jsem diskuzi založila a po tvé připomínce, která už nebyla příliš milá, jsem napsala, proč diskuzi nezruším. Nelpím na tom, aby něco bylo jen má diskuze, asi to předpokládáš, protože se s takovými lidmi setkáváš a to mě tedy mrzí. Hodně štěstí při snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
5.2.18 12:18

@ajtakrajta1 A první jste měli v kolika? Je super, že máš doma prcka, ale když člověk touží, tak je to těžké :nevim: Já zatím čekám na první menstruaci po potratu, nějak se jí potvoře nechce, tak už se smiřuju s tím, že půjdu na vyvolávačku. Zatím jen zobu kyselinu listovou, snažím se míň pít a chci zase začít běhat, protože si myslím, že mi to na psychiku udělá dobře a pak to třeba i líp půjde. Doktor mi řekl, že všechny ženy po 21 jsou z porodnického hlediska staré, ale samozřejmě, že s věkem se šance na otěhotnění snižují. 35 ještě prý není na mašli, ale ve 40 se už šance na otěhotnění snižuje o 40 procent…dělá porodníka u Apolynáře, tak mu věřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
5.2.18 13:20

@marinana ahoj :mavam: mě je 38 a cekame treti ditko. První bylo ve 34, pak 36 a ted lehce necekane tretatko. Podle doktoru už jsme deti mít nemohli, otehotnela jsem necekane a jaře, miminko melo pattaua. Po revizi a sestinedeli jsem začala pit fertipronu, muz tobě i fertilman vitaminy a ted jsem 25tt. Moc drzim palce, at se vam brzy zadari :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
5.2.18 13:25
@marinana píše:
@ajtakrajta1 A první jste měli v kolika? Je super, že máš doma prcka, ale když člověk touží, tak je to těžké :nevim: Já zatím čekám na první menstruaci po potratu, nějak se jí potvoře nechce, tak už se smiřuju s tím, že půjdu na vyvolávačku. Zatím jen zobu kyselinu listovou, snažím se míň pít a chci zase začít běhat, protože si myslím, že mi to na psychiku udělá dobře a pak to třeba i líp půjde. Doktor mi řekl, že všechny ženy po 21 jsou z porodnického hlediska staré, ale samozřejmě, že s věkem se šance na otěhotnění snižují. 35 ještě prý není na mašli, ale ve 40 se už šance na otěhotnění snižuje o 40 procent…dělá porodníka u Apolynáře, tak mu věřím…

Ahoj, rodila jsem ve 36 a po ty 35 jde ta plodnost určitě dolů - já jsem toho důkazem. ;) Ve 35 jsem otěhotněla po 3 nebo 4 cyklech, ale byl z toho ten potrat s revizii a pak 2 MS pauza a pak jsem otěhotněla hned na první pokus. Teď se snažíme už rok a nic - vše funguje jak má. Někdo otěhotnění bez problémů i po 40, ale to jsou spíš výjimky. No tak nejlepší je mít dítě okolo toho 25 roka o tom není pochyb, ale okolo 35 to ještě úplně ztracené. Musíš věřit. Ohlidej si ovulaci aby jsi zvýšila šanci a jestli tím pitím myslíš alkohol, tak s tím bych určitě sekla. Já jsem před snažením přestala kouřit. Byla jsem jsem dlouholetý kuřák. Také zkus něco na podporu kvality vajíček jako je Nosifol, Fertiprona, Inofolic - něco, co má v sobě ten inotisol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.2.18 13:36

Ahoj, me bude v kvetnu 36. V prosinci jsem podstoupila svuj prvni KET a zatim to vypada, ze se zadarilo. Dneska jsem 11+1tt a za 2 tydny prvni screening. Ale 5× jsem uz krvacela. Sice dle utz bylo vse v poradku, ale stejne sem porad jak na trni. Trosku me uklidnil AngelSounds. Kdyz jsem hodne na nervy, tak si najdu srdicko, poslechnu a mam zase na chvili klid. :)
O miminko jsem se snazila 5 let, 2 roky s manzelem, 3 roky s expritelem. S manzelem jsme sli nakonec do CARu, kde nam (hlavne me) provedli vsechny mozny testy. Vse bylo naprosto v poradku a ukazkovy. Podstoupili jsme jedno IUI a kdyz jsme se chystali na druhy, prisly vysledky z genetiky a zjistili, ze jsem „rozbita“, mam chromozomy navic. Z toho duvodu MUDra navrhla rovnou ivf s vysetrenim embryi. Nevahali jsme ani minutu. Pri OPU se podarilo odsat 4 vajicka, vsechna se oplodnila, ale prodlouzenou kultivaci prezil jen dve embrya. Zavadeli jsme jen jedno a po 9 dnech od KETu na me vykoukla druha carka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
5.2.18 14:19

@radka.vos Ahoj, držím palce ať vše dobře dopadne. :hug: Já ten angel sound používala i v 3 trimestru, když se malý moc nehýbal nebo spal a necítila jsem pohyby. Je to super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.2.18 14:27

@ajtakrajta1 Dekuju, snad dopadne. :) Ja prave cetla, ze je to super, ze se clovek jen presvedci, ze je vse v poradku a zase to hned odlozi. Je tedy fakt, ze sem necekala, ze jeden den bude malej u stydky kosti a druhej den byl asi o 10 cisel vedle, to jsem trosku zazmatkovala, kdyz sem nemohla najit, ale pak sem se zase uklidnila. :mrgreen:
Ale jsem fakt rada, ze sem do toho zainvestovala. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
6.2.18 10:12

@ajtakrajta1 jojo…a je to první, stejně jako v tom věku u tebe, kdyby to byla napoprvé dvojčátka, tak bych se vůbec nezlobila :-) proto jsem byla i nadšená, když mi na utz doktorka řekla, že jsou tam dvě…ale pak to nedopadlo.
Pitím myslím alkohol, my jsme s přítelem zvyklí si dát večer každý třeba lahvinku vína, vím, že to asi zní, že je to moc, ale víno máme moc rádi…no musí to přestat. Už si to v hlavě přenastavuju, někde jsem četla, že červené víno neškodí při snažení, když je sklenička denně, tak to prostě omezím. Běhat jsem včera po dlouhé době byla, tak mám super pocit a nepolevím. A moc děkuju za tip na tu podporu vajíček, o tom jsem vůbec nevěděla…
Do kdy se chcete teda snažit? Do konce roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
6.2.18 10:18

@JanduleD moc gratuluju! to je krásný, tři děti, je vidět, že doktoři ne vždy mají pravdu :-) Tak já si asi koupím tu Fertipronu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
6.2.18 10:19

Nevíte, jestli tu Fertipronu můžu brát ještě v „šestinedělí“ po potratu? Když čekám na první menses?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
6.2.18 10:21

Ahoj, nás čeká další snažení kolem 35. Dvě děti už mám, stihla jsem je do 30. Teď jsme se rozhodli v září, že zkusíme třetí, povedlo se na první pokus. Bohužel před týdnem jsem musela na potrat, zamlklé těhotenství, něco bylo hodně špatně, ale projevilo se to až na začátku 2. Trimestru. Teď mám šestinedělí a prý za 3 měsíce můžeme zkusit znovu. V červnu mi bude 35. Snad se to povede, a bude to v pořádku. Doteď mi nikdo neřekl že jsem stará nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
6.2.18 10:25

@marinana já si něco možná koupím až pak, po šestinedělí. I když doteď jsem nikdy nic nebrala, max. listovku. a všechny tehu byly na první pokus.
My taky máme rádi vinko, ale dáme si spíš o víkendu, jednu láhev pro oba. Od otěhotnění jsem nepila nic, ani kafe mi nechutnalo, dávala jsem pozor na všechno..a když jsem se zrovna těšila že si začnu těhotenství užívat, tak náhle skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
6.2.18 10:29

@warita to snad ne? Já sem ráda, že začíná nová diskuze. Je většinou těžké zapadnout už do rozjeté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
6.2.18 10:38
@andelka83 píše:
@marinana já si něco možná koupím až pak, po šestinedělí. I když doteď jsem nikdy nic nebrala, max. listovku. a všechny tehu byly na první pokus.
My taky máme rádi vinko, ale dáme si spíš o víkendu, jednu láhev pro oba. Od otěhotnění jsem nepila nic, ani kafe mi nechutnalo, dávala jsem pozor na všechno..a když jsem se zrovna těšila že si začnu těhotenství užívat, tak náhle skončilo.

já taky, jak jsem se dozvěděla, že jsem v tom, tak jsem přestala pít i kouřit a kouřit už jsem nezačala. hlídala jsem se, co jím, když mi někdo říkal, že ať si dám aspoň na přípitek víno, tak jsem říkala, že ne, že si to pak nechci vyčítat. a stejně se nepovedlo, ale asi mám zhuntovaný tělo a musím se nějak dát dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí