Snažení o první dítě ve 40

18
11.7.17 16:43

Snažení o první dítě ve 40

Ahoj holky,

35letý kamarád si našel novou přítelkyni, které je 41 let. Dosud prý žila prací a nyní se probudila, že by strašně chtěla miminko. Začíná tím být maličko posedlá, přičemž nedávno se jí skutečně podařilo otěhotnět, ale v osmém týdnu bohužel potratila. Teď se chce snažit znova. Gynekologové jsou v tomto spíše skeptičtí a už jí těhotenství tak trochu opatrně nedoporučují.

Je tady některá, která otěhotněla a donosila dítě až kolem čtyřicítky? Bojím se, že už je na první těhotenství pozdě a že se oba budou spíše jen trápit, případně že projdou cestou potratů a díky tomu pak i hádek a zklamání.

Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
11.7.17 16:47

A ty nemáš svůj život a svoje starosti, které bys mohla řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.7.17 16:56

@hanka.br.

Že ti to není blbý. Jsi zlá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.7.17 17:00

@salia33 byl to tedy druhy porod ale rodila jsem ve 39, otehotneni bez problemu. Svagrova rodila prvni dite ve 40, vsechno v pohode, otehotneni bez problemu a mohla bych pokracovat dal. Pokud to dite ma mit, tak ho mit bude. Pokud ne, smula :nevim: verim na osud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.7.17 17:03

@salia33

Ahoj. Ono po 40 první mimčo je opravdu na zváženou, ať už se to líbí nebo ne. Po zdravotní stránce už to opravdu riziko je.Je to už takový „mladobabičkovský“ věk. Omlouvám se všem 40tnicím. Já osobně znám pár, který má čerstvé mimčo (ona 40, on 43), ale tady předcházely roky snažení a nezdarů. Nakonec se povedlo a všem se po zdravotní stránce daří. Jen už tu není ta energie - což oba přiznávají. A taky bohužel chybí babička s dědečkem jednoho z nich.Taky ji měli později. Pokud se jedná o „náhlé probuzení z práce“,tak nevím. Holt by to chtělo co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.17 17:09

Tak idealni to neni. Ale kdybych po diteti touzila ve 40, tak bych to zkusila. Z hlediska statistik to muze byt problematicke, ale i tak jsou zeny, ktere maji stesti a jsou ve 40 plodnejsi a vic fit nez tricatnice. Tady jde o to mit kliku a byt si vedom rizik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
11.7.17 17:10

Kamarádky maminka rodila ve 40, nebo 41 letech, nejsem teď 100% jistá věkem, ale 40 jí bylo určitě. Jenže to byl třetí porod, měla už 23 a 16ti letou dceru.

• Citovat
  • Upravit
30408
11.7.17 17:15
@Kelliee píše: Že ti to není blbý. Jsi zlá!

Já jsem zlá? Spíš se divím, že není blbý zakladatelce propírat soukromí kamaráda a jeho partnerky a to ještě poměrně nevybíravým způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.7.17 17:18

hanka.br.

Hlavně že ty reaguješ „vybíravě“ :) :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
11.7.17 17:20

@salia33 Moje kamarádka porodila své 3 dítě ve 44 letech. První a druhé těhotenství bylo rizikové, musela je téměř odležet, porody komplikované. Třetí těhu naprosto v pohodě, až do konce chodila do práce, porod během dvou hodin. Souhlasím s názorem, že pokud má miminko přijít, tak přijde a na věku absolutně nezáleží. Podívej se do diskusí IVF v kolika letech mají některá děvčata svá první mimča, když třeba bojují s neplodností, věk 40+ u porodu není dnes žádnou výjímkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.7.17 17:20
@hanka.br. píše:
Já jsem zlá? Spíš se divím, že není blbý zakladatelce propírat soukromí kamaráda a jeho partnerky a to ještě poměrně nevybíravým způsobem.

A ona snad nekoho jmenovala, ze by mu to mohlo vadit? 8o je to naprosto anonymní dotaz, na pro mnohé aktualni tema. Nejsi zlá, jsi divna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.17 17:21

Máme v rodině i vyšší věk, byla posedlá kariérou a probrala se ve 48, ve 49 porodila po umělém oplodnění dvojčata.. partner o 6 let starší.. mě už to přijde moc, de facto nezodpovědné už jen proto, že Když si vzpomenu, že opravdu nejvíc jsem potřebovala mámu kolem těch 15, když se mnou mlátila puberta a tu vyšší pravděpodobnost že už tu nebude tak nějak mi to přijde sobecké. Každopádně vzhledem k věku tvých přátel nevidím důvod proč by to jít nemělo, pokud jsou oba zdravotně ok a oni ten věk tak vysoký ještě nemají, pokud dítě mít mají, tak se zadari, ať už přirozeně nebo s pomocí :palec: anonym kvůli rodině

• Citovat
  • Upravit
9500
11.7.17 17:24
@srpen89 píše:
A ona snad nekoho jmenovala, ze by mu to mohlo vadit? 8o je to naprosto anonymní dotaz, na pro mnohé aktualni tema. Nejsi zlá, jsi divna.

Přesně tak, zakladatelka se pouze zeptala, nikoho nejmenovala. Daná věc může klidně trápit jejího kamaráda, tak se prostě aktivně zapojila do hledání infa. Není na tom nic divného. Divní jsou lidé, kteří reagují hned útočně @hanka.br.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.7.17 17:26
@Kelliee píše:
Hlavně že ty reaguješ „vybíravě“ :) :D :lol:

Klidně jsem mohla reagovat i méně vybíravě, to máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
11.7.17 17:27

To ti nikdo nepoví. Někdo má v tomhle věku pomalu přechod, jiný může rodit vesele ještě pár let. Já rodila v jednačtyřiceti a půl. Otěhotněla jsem přirozeně, komplikace žádné. Ale už třetí dítě. U prvorodičky nemám tušení, až jak velký to má vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí