Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
jsou tu nějaké starší (= v nejlepším věku
) maminky, které se snaží o třetí miminko? Mě je 37, čtrnáct let jsem měla nitroděložní tělísko Mirenu, samozřejmě ne jednu, ale tři po sobě
a s přítelem se snažíme o mimčo… Mám dvě dítka devatenáct a čtrnáct let a vzhledem k tomu, že obě byla počata hned první měsíc co jsme se rozhodli, že je chceme a vzhledem k tomu, že já jsem netrpělivý človíček, tak po dvou měsících co zatím nic, bych ráda našla někoho k „povzbuzování“ ![]()
Dva měsíce? To je hodně málo, ale chápu Tě. Já byla to samé, poprvé v jednadvaceti jsem chtěla, dva měsíce nic tak říkám přítelovi nebudem to hrotit a bum další měsíc //.Když byli malé tři roky rozešli jsme se. Našla jsem si nového přítele už v začátku vztahu mi řekl, že se ničeho nemusím bát že je téměř neplodný že s bývalou ženou má dvojčata z umělého oplodnění. A že je chyba v něm, má hodně špatný spermiogram. A tak naivní a slepě „šíleně“ zamilovaná jsem zahodila antikoncepci a nechránila se tak několik let. A nic.Ale jak už to chodí zatoužila jsem po miminku před třemi lety jsme se z nás stali manželé tak co nám brání zajištěný jsme. Rozhodli jsme se navštívit CAR, nejdřív testy a kontroly, já v pořádku, manžel špatný spermiogram. Spermie v pořádku, ale hrozně pomalé. Tak jsme zkoušeli hormony, já nohy u stropu.Nic.Následovala inseminace.Nic.Tak jsme dostali papíry na IVF(umělé oplodnění)korunky byli našetřené počítali jsme s tím, že to jen tak nepůjde. Ale asi jsem divná nijak jsem začala couvat, narkoza a co když budou dvě. No nakonec jsem z toho vycouvala a řekla manželovi, že máme dohromady dětí dost a nebudeme to hrotit.
No jo, ale to bych nebyla já, letos v únoru bylo dceři devět a já zatoužila po miminku.Tak jsem začala na novo, ale manžel už tolik sdílný nebyl. Já se rozplývala nad vším miminkovským, a manžel tak tedy jo pojedem do CARu, ale jen jeden pokus. Nechtělo se mu, říkám si tak to ne bud oba nebo nic. Takže nic. V Dubnu jsem to vzdala nikam se nejelo. Víc jsme to neřešily.
No ale co jak už to bývá, osud to chtěl jinak a já jak z čistého nebe našla v červenci na testu //.Jen tak, stála jsem v koupelně jak opařená, manžel měl velkou radost a já tomu ještě ted nemůžu uvěřit. Jsem 20 tt.
Nadpis diskuze mě zaujal
..jelikož se mně to nedávno také týkalo:).. držím moc palce:)..
jinak– naše třeťátko trvalo 4 roky / po dvou a půl letech jsme zkusili 3× IUI– nic a najednou buch-přirozeně--/bohůžel zamlklý
, rok na to -měsíc před IVF- buch– přirozeně znovu. a máme 1,5měsíčního chlapečka…/je mi 35let/
Třesulka: Malinko sobecky Ti závidím a obrovsky gratuluji ![]()
Selfi: Ano cítíme, že nejsme kompletní, ale pokud se nám zadaří, tak budeme mít dohromady dětí pět
Rozvádím se a po roce a půl s přítelem, který má ve střídavé péči dvě holčičky jsme tak nějak pochopili, že nejsme kompletní, že nám chybí to naše společné dítko ![]()
Ahoj, letos se chceme snazit o treti ditko. najde se nekdo, kdo se taky chysta na treti a chce si povidat nejen o snazeni, ale treba i o detech? ![]()
Ahojky, my prave zacali taky zkouset treti
Mame dceru 5 let a syna 2 roky. Sama jsem ze tri sourozencu a porad mi tu to jedno chybi
Tak uvidime, jestli se zadari.
@Liliana79 píše:
Ahojky, my prave zacali taky zkouset tretiMame dceru 5 let a syna 2 roky. Sama jsem ze tri sourozencu a porad mi tu to jedno chybi
Tak uvidime, jestli se zadari.
ahoj
ja mam deti 3,5roku a 15m. ja jesm ze 4,manzel ze 3 a taky vime, ze jeste nejsme kompletni
tak snad se vam brzy zadari
my cekame na srpen, at si s klukama uziju dovolenou v cervenci ![]()
Ahoj,
my mame dva chlapecky, 2,5 roku a 15 mesicu. Zvazujeme treti ditko, manzel by chtel jiz letos. Ja bych radeji az rok. Tak zatim o tom jen mluvime ![]()
@Matynečka ahoj,tak.mame to mladsi stejne stary
kdy je narozeny? nas malej 7.1.
to mate teda maly odstup, to musela byt makacka ![]()
Ahoj holky, zdravím, můžu se připojit?
My bychom taky rádi třeťátko do party.
![]()
Bude mi 33 a máme 2 kluky (3,9 roku a 1,5 roku).
![]()
@Lejlinka88 mladsi se narodil 15.1. No, makacka, neni to spatny. Kluci si hodne vyhrajou, obcas je tu vic kriku, ale nemenila bych. ![]()
@Lejlinka88
Hihi, ahoj.
![]()
Koukala jsem, ze jste meli debatu, jestli treti jo nebo ne. My teda definitivne taky nerozhodli, ale priklanime se k variante, ze na 90 % ano, 10 % si nechavame na nejakou eventualitu.
![]()
@Matynečka
My mame ted nejakej prokletej zacatek tohohle roku, kluci furt nemocni, my s nima. Kamaradka mi rikala, ze prvni jaro ve skolce je peklo… Nejak jsem ji to neverila, ale asi uz zacnu.
Takze ten rozdil toho roku se mi ted zda docela dobrej na tohle, ze sou decka uz vetsi a daj se lip zabavit na ty nemoci, u nas ted doslo u mladsiho i na sprchu, teplota lita ke 40 a paraleny a nurofeny nezabiraj, jen ta sprcha… Tak se modlim, aby atb ten druhej, treti den zabrali…
![]()
Ahojte, muzu se pridat i se ctvrtatkem? Tusim, ze takova diskuze tu asi nebude
taky mame za sebou zatim dva neuspesne mesice ![]()