Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, potřebovala bych poradit. S přítelem se snažíme už od ledna, pořád nic… tak jsem se rozhodla, že to zkusím ještě pomocí vitamínů a bylinek. Koupila jsem si v lékárně GS Mamavid, Kontryhelový čaj a na zahrádce natrhala meduňku. Slyšela jsem, že to pomáhá k otěhotnění. Můžete mi ale prosím poradit jak a kdy mám pít ten Kontryhelový čaj a jak přpravit tu meduňku? Nechci to zase s bylinkama přehnat, ale už bych chtěla mít miminko… Nejhorší je, že menstuaci mám od vysazení HA nepravidelnou (od ledna) cca až po 35 dnech
poraďte mi prosím ![]()
@Lůca0901 Ahojky Lucí ![]()
Určitě bych si začala měřit bazální teplotu, aby jsi věděla jestli a kdy máš ovulaci. Tady je pár rad k měření bazální teploty:
No a s těma bylinkama je to tak, že bys měla pít kontryhel od začátku cyklu do ovulace (zvyšuje sliznici v děloze). Od jedný holky jsem tu četla, že když potřebuješ srovnat cyklus, tak ho může pít celý cyklus. No a v lékárně mi řekli, že bysme měli vždy jednou za čas vysadit. Třeba po měsíci na týden. Jo a já ještě piju čaj od firmy Leros: Čaj pro ženy (směs bylinek - kontryhel, meduňka, hluchavka, máta atd.). Pak mi ještě doporučili podobný čaj od firmy gynastan.
Ještě by bylo určitě dobré začít užívat kyselinu listovou. Tu být tebou bych si nechala předepsat od lékaře (pak se za ní nic asi nedoplácí).
Je dobré mít i dostatek vitamínu ze zeleniny a ovoce a občas si vzít třeba vitamin E.
Já jsem dala i vitamíny zobat příteli. Prý zlepšují spermíky. Bere vitamin E+selen.
No snad jsem ti napsala všecko…kdyby si se chtěla na něco zeptat a když budu vědět, tak ti ráda odpovím a pomůžu ![]()
Přeju hodně štěstí a možná bych zašla i k doktorovi, když se vám zatím nedaří. Třeba ti pomůže a něco předepíše (já beru nějaké léky na pomoc při početí, když si zapneš podpisy v diskuzi, tak uvidíš co beru a dělám já
)
@Niiika88 píše:
@Lůca0901 Ahojky Lucí
Určitě bych si začala měřit bazální teplotu, aby jsi věděla jestli a kdy máš ovulaci. Tady je pár rad k měření bazální teploty:No a s těma bylinkama je to tak, že bys měla pít kontryhel od začátku cyklu do ovulace (zvyšuje sliznici v děloze). Od jedný holky jsem tu četla, že když potřebuješ srovnat cyklus, tak ho může pít celý cyklus. No a v lékárně mi řekli, že bysme měli vždy jednou za čas vysadit. Třeba po měsíci na týden. Jo a já ještě piju čaj od firmy Leros: Čaj pro ženy (směs bylinek - kontryhel, meduňka, hluchavka, máta atd.). Pak mi ještě doporučili podobný čaj od firmy gynastan.
- Měřit jí každý den ve stejno dobu. Ráno hned po probuzení!
- Teploměr mít připravený hned po ruce a vůbec nevstávat, ani na záchod
- Teploty si zapisovat do grafu. Dobré stránky na graf: womenzone.cz
Ještě by bylo určitě dobré začít užívat kyselinu listovou. Tu být tebou bych si nechala předepsat od lékaře (pak se za ní nic asi nedoplácí).
Je dobré mít i dostatek vitamínu ze zeleniny a ovoce a občas si vzít třeba vitamin E.
Já jsem dala i vitamíny zobat příteli. Prý zlepšují spermíky. Bere vitamin E+selen.
No snad jsem ti napsala všecko…kdyby si se chtěla na něco zeptat a když budu vědět, tak ti ráda odpovím a pomůžu
Přeju hodně štěstí a možná bych zašla i k doktorovi, když se vám zatím nedaří. Třeba ti pomůže a něco předepíše (já beru nějaké léky na pomoc při početí, když si zapneš podpisy v diskuzi, tak uvidíš co beru a dělám já)
Děkuji moc za rady,
kyselinu listovou mám ve formě vitamínu GS Mamavid a ten ženský čaj na úpravu mám taky
jen nějak nerozumím tomu kontryhelu, takže jestli to dobře chápu, mám ho pít hned od prvního dne menstruace do prvního dne „plodných dnů“?
A jinak tu Bazální teplotu si můžu měřit klasickým digi teploměrem co mám doma?
a ještě tě tedy takle zavrhnu otázkami:
Jsem už 12 po OVU a mám už asi 5 dní svědění prsou, převážně v okolí bradavek a takové napnutější a citlivější, je to příznak před menstuací nebo bych mohla být těhu?
nikdy jsem toto nepociťovala, je mi malinko nevolno
děkuji moc za radu a nezlob se zavalením otázkama ![]()
@Lůca0901 Není zač. Kontryhel je dobré pít od začátku menstruace (1.den cyklu) až do ovulace (ta bývá kolem 12. - 14.dne cyklu)
Bazální teplotu si můžeš měřit jakýmkoliv teploměrem, ale pořád stejným. Kdyby si náhoudou teploměr měnila, tak by sis to měla zapsat.
No a jak píšeš o těch příznacích, tak můžou být jak před menstruací, tak i před těhotenstvím. U každé ženy je to různé. Kdyby jsi pak měla zpoždění, aspoň deset dní, tak si udělej testík ![]()
Nevadí, že mě zavaluješ otázkama…já to taky dělám když něco nevím ![]()