Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helenka89 píše:
@Ketule007 Ona to není škola jako takováje to justiční akademie a poskytuje vzdělání zaměstnancům soudu - a taky jen pro účely soudu, není z toho žádný titul, jen osvědčení, že jsem tím prošla. A ročně jsou dva běhy, které se otevírají, přijímačky se nedělají… Jinak to, že už nepůjdu na vejšku, to už vím dávno
Tak to je pohoda, to by se dalo zvládnout i později
Já jen myslela, že se hodně žen vzdalo svých VŠ snů kvůli dítku. Pak už se tam nevrátily a zpětně toho litují no ![]()
Ahoj snažilky, tak my se snažíme už 2 roky a 2 měsíce. Už ani nedoufám, že by to vyšlo přirozenou cestou. Až nyní máme za sebou spermiogram ten vyšel dobře a teď čekají mě různá vyšetření. Jinak mi bude 25 ![]()
Ahoj dobírala jsem poslední platíčko HA a omylem jsem asi 2 vynechala ale včas jsem si je vzala a než jsem to plato dobrala začala jsem slabě krvácet a asi před koncem kdy zbývaly asi 3 tabletky to přestalo a když jsem je dobrala tak za dva dny přišla normálni MS která byla docela silná ale trvala asi 4 dny a podle vypočítaného MC mám mít ovulaci 22 května…stalo se tohle někomu? myslíte že je to normální? a ještě když s přítelem se ted snažíme o miminko ale vždy to ze mě hned vyteče poradte prosím.. ![]()
@Ketule007 Jojo, určitě
Nebyla to limitovaná nabídka
a nemyslím si, že by to hned tak rušili
Tak se asi do toho stejně vrhnu, v různých „cyklech“ se mi vrací sny o miminkách, tak asi hurá do toho, než se z toho zblázním
a stejně, počítám s tím, že u toho soudu zkejsnu dalších zhruba 40 let, tak to je času dost na dvouletý studium
a jinak na VŠ jsem nešla proto, že by mě na ní nikdo finančně nepodporoval a skloubit s prací by to moc nešlo…
@Helenka89 píše:
@Ketule007 Jojo, určitěNebyla to limitovaná nabídka
a nemyslím si, že by to hned tak rušili
Tak se asi do toho stejně vrhnu, v různých „cyklech“ se mi vrací sny o miminkách, tak asi hurá do toho, než se z toho zblázním
a stejně, počítám s tím, že u toho soudu zkejsnu dalších zhruba 40 let, tak to je času dost na dvouletý studium
a jinak na VŠ jsem nešla proto, že by mě na ní nikdo finančně nepodporoval a skloubit s prací by to moc nešlo…
Vše (no skoro vše) je bohužel o penězích
Nicméně jsi mladá kočka, máš času dost. já se do VŠ pustila ve 26. No a v 31 jsem jí měla
Při zaměstnání. Byla to fuška, ale díky práci jsem si mohla dovolit platit pade ročně. Jinak by to nešlo… ![]()
@Ketule007 ja jsem statni zamestnanec, takze soukroma vejska nepripada v uvahu
no je to vsechno ve hvezdach, nejak to vsechno dopadne ![]()
@KarlaNim ahoj mě je 27 let snažíme se rok a pořád nic.. Taky jsem měla obavy jestli už, moc se mi do toho nechtělo, řekli jsme si že tomu necháme volný průběh a teď když už rok nic, tak se teď původní strach jestli jsem na to připravená mění na strach jestli někdy v životě se poštěstí a bude ze mě máma
![]()
@Helenka89 Já studuji při práci státní VŠ
Je to sice mazec, ale dá se to.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:09
@Sweet_Angel2 a zvládáš?? Já taky sturuji při práci, jednu školu už mám, to jsem ale studovala prezenčně, teď jsem na tady této ve druháku, a jsem totálně hotová, mám pocit, že nic nestíhám, ale ono asi i záleží co má kdo za práci
, já jsem v práci furt, je nás málo takže se po nás vyžadují přesčasy včetně víkendů, takže když přijdu z práce po dvanácti hodinách, tak se mi necjce vůbec učit, a to nechci vidět státnice ![]()
@sonulicka V rámci možností to zvládám. Není to snadné. Dostala jsem se tak daleko, že mi už chybí jen tři předměty, ale zrovna jsou to ty předměty, na kterých vylítlo hodně lidí a jak to tak vypadá, asi je také nezvládnu.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:10
@Sweet_Angel2 ale určitě zvládneš, no já už si taky říkám že když jsem to doklepala téměř do konce druháku tak to nevzdám ale občas mám sto chutí se na to…
@sonulicka Já to vzdávat nechci, ale pokud se to do konce června nepovede, tak končím, protože vlastně už dál pokračovat nemůžu.
Uvidím, jak to dopadne. Každopádně pak se chci zaměřit na rodinu a pak uvidím…pokud to nevyjde, tak třeba v budoucnu zkusím jinou školu. Dělám strojárnu, takže to je opravdu dost náročné.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:10
@Sweet_Angel2 Já vím, že se to dá, ale zatím si to pořád nějak neumím představit… Teď mám teda to soudní studium, takže vejška se zase odkládá na neurčito - nějak do toho musím zakomponovat to miminko, co bych si chtěla pořídit.
Já mám hlavně bobky z toho, že bych chtěla na práva a tím pádem v Praze připadá v úvahu pouze Karlovka. Jenže si fakt nevěřím, že bych se tam vůbec dostala, natož abych to dotáhla do konce i nějak s tím miminkem. No a bydlím u Kladna, pracuju v Praze a na vejšku bych ještě jezdila někam do pryč? To se mi moc teda nechce… No stejně bude ta vejška asi až později, miminko má přednost - bude mi 25 a nechci mít první po třicítce…