Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@viky23 Já odstavila, pač jsem měla už méně mlíka… a stejně jsem musela dokrmovat UM, takže pro mě to pohodlné vůůůbec nebylo. Agátka pila UM, bylo jí jedno, jestli prso nebo UM, tak jsem to postupně odbourala. Údajně je nejdůležitější 6 měsíců a my odstavily v 7,5 měs. Chtěla jsem taky předejít problémům do budoucna, kdy už si bude uvědomovat, že prostě pije z prsa… a mohl by být problém odstavit.
V té době už mi prišlo, že mlíko nemám skoro žádné, ale když jsem nekojila cca 24 hodin, tak jsem bolestí málem umřela. ![]()
Holky tak janik po prsu ani nezdechne a ja ho mela za zavislaka
v noci spal dokonce 4.5 hodiny v kuse
2× se pred tim vzbudil, to ho ukonejsil behem 5ti minut yvan. a vydrzel v pohode bez mlicka od 19:30 do 5:30. vypda to, ze odstaveni mozna vliv na kvalitu spanku mit bude.
ale ja trpim, prsa boli a pali jako cert
za jak dlouho to aspon trochu polevilo vajo?
@lucipajda No já se snažila odstavovat postupně… když jsem Agátce právě nedala celý den a celou noc, tak jsem ráno málem brečela bolestí, odstříkat mi to nešlo, tak jsem jí dala cucnout, aby mi ulevila. Pak jsem tam měla furt takový tlak… a nakonec už v pohodě, takže to trvalo asi dva dny… ale bacha, ať ti tam to mlíko nezatvrdne, z toho můžou být záněty. Prý pomáhají studené obklady a když si ta prsa stáhneš plínkou nebo něčím, aby se tam už netvořilo tolik mlíka. Pokud ti jde, trošku odstříkej!
@lucipajda A nebo co kdyby si Janíkovi dala cucnout třeba jen ráno…
Dej mu teď, ať ti uleví a zítra ráno, pozítří ráno… a pak už to bude dobrý…
Já se teda musím přiznat, že pro mě to bylo mnohem pohodlnější, když jsem přestala kojit. A kor u tebe - ty máš vážnější důvod. A jak je vidno, zlepšilo se spaní, tak to určitě k něčemu bude. ![]()
Ja to zkousela pod sprchou, jde to, ale uleva se nedostavuje. cucam salvej, mam objednana homeopatika a chladim tvarohem a ted mokrym rucnikem.
Já právě taky nechtěla kojit třeba do tří let, aby mi pak někde na návštěvě klepala na prso, že chce napít, chtěla jsem kojit do roka…ale když mi nevezme flašku tak asi těžko…
a nemám srdce na to ji nechat hladem, že bych jí prostě nedala dokud nevezme to UM ![]()
Viky ale ona v roce uz bude jist vicemene normalne, mlicko bude spis jako doplnek. takze bys ji vyhladovet nenechala. to neni jako ted, kdyz moc neji. hele je to jen 14 dnu, co jsem janikovi udelala UM a ani si necucl, proste nemozny mu to dat jen ochutnat a pak najednou zacal pit. dnes dokonce ukazoval na flasku a sapal se po ni. jeste se to muze zlomit neboj.
Viky, mě se odstavila sama, klidně bych kojila dál, ale Evička prostě nechtěla.
Prsa me bolely trochu jen dva dny, večer jsem ve sprše trochu odstříkla abych vydržela a pak už to bylo dobrý
Takže když přestanu kojit, enmusím do sebe nic cpát??? to to mlíko zmizí samo
super
a co prsa, jak potom vypadají, doufám, že nebudu mít prázdné placky, už teď vypadají jinak, já měla krásné kulaté melounky, a teď mám spíš kapičky
tak abych neměla placičky
![]()
@viky23 chtelo by to prestat postupne. treba kazdy tyden ubirat jedno kojeni, aby sis neuhnala zanet. mne bolely prsa silene, aniz bych se jich dotkla, byly horky. tak jsem dala janikovi napit z obou. to mi dost ulevilo a od te doby uz jsem ulevit nepotrebovala. jsou plnejsi, ale uz to neni jako pred tim. beru homeopatika. 2 dny jsem je porad hodne chladila a pila salvej.
janikovi to vubec nechybi, ani se po mne nesape… asi jsme vychytali nejake vhodne obdobi.
jinak se obavam, ze budu mit povisle placky az se mliko ztrati ![]()
Holky, mám povislé placky, ještě že jsou dobré podprsenky. Drahý se mě ptal, jestli chci prsa předělat, nebo počkáme až po druhém dítěti, jsem na něj čučela jak blázen.
Evi: to mi říct chlap tak se ale urazím
přijde mi to jakoby řekl, máš škaredá prsa co s tím budeme dělat, spíš, že to vadí jemu jak tobě ![]()
Viky, on to řekl když jsem si stěžovala, nemyslel to zle. Jen chce abych byla spokojená
Holky u nás je teď nějaké divné období, malá se u všeho strašně vzteká a řve, přebalování a oblékání je doslova boj, jak ji posadím do kočárku, tak je řev v židličce řev, hraní ji nebaví,,,doufám, že to brzy přejde
To máme teď už druhý den, furt jen řve, furt se šponuje až je celá zpocená už nevím co mám dělat, chce jen nosit a přoitom na to není naučená, zase nejedla, řve od rána, už nevím co mám dělat, nejradši bych se sbalila pryč a nechala ji tu vyřvat nebo co
dala jsme jí homeopatickej čípek na uklidnění a spala asi deset minut a už se tam zase šponuje, dám ji na em a řev
a zase nejedla, určitě řve hlady, ale co jí mám dát? nemůže jíst jen přesnídávky a jogurt
snědla 3 lžičky a teď se nakojila..nevím jestli s ní nemám zajít k doktorovi to šponování není normální
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat