Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Evi tedy to ti spinka krasne, janik je nespavec od mala. pres den spi 2× 30-60 minut a musim ho uhoupat, nekdy se postesti ho i prendat, aby spal sam. vecer spi od 8, pak pije kolem 11, 3, 5 a tak v pul sedmy vstava. ted se tedy budi casteji a tak 3× do mesice se vzbudi v noci jen 2×.
Ahoj, holky. Tak my snídáme UM (250 ml), ke sváči sníme půl jogurtu s banánem, jabkem, meruňkama, mangem apod. nebo jen ovoce a nebo přesnidávku. K obědu mix zeleninky většinou s masem, s tím je občas problém, tak dělám zoologickou zahradu, zvuky zvířat a když se zadaří, tak mi někdo asistuje. Tancuje, hraje melodie… Ke sváči pak půl krajíčku s Lučinou, Gervais nebo kvalitní šunku a zapijeme 100 ml mlíka. A večer zblajzneme kaši ze 150 ml vody a 100 ml mlíka. ![]()
@Evinka164 My večír usínáme mezi 20. a 22. (!!! to není překlep
) hodinou (podle toho, kdy usneme odpoledne) a budíme se mezi 6. a 7. hodinou.
Dopo spáváme po sváčí cca 1,5 hod. a odpoledne jak kdy, ale pokud usneme až třeba v pět a spíme do 18.30 hod., tak logicky nejdeme spát v osum, jak mám v plánu, že??? V noci se vzbudíme většinou 1 - 2× jen na dudlík, občas vůbec.
Luci, řekni Janničkovi, ať tě nechá taky trochu vyspat. Už si neumím představit, že bych vstávala třikrát za noc. Já ji teda nehoupu, jak vidím, že už ji nic nebyví a začne kňourat, tak maže do postýlky, většinou si chvilku pohraje a usne, občas teda řve jak siréna, ale já ji nechám, po chvilce se unaví a usne,(ale pššš, ať nejsem za krkavčí matku
)
Evi, on s tim usinanim ma problem od malicka, i kdyz je unavenej, tak ma 1000 jionych veci na praci, mne pripada, ze je spani pro nej ztrata casu. snazila jsem se od malicka, aby usinal v postylce, ale neslo to a novorozence tam preci nemuzu nechat rvat samotnyho. vyrvavaci metodu jsme vyzkouseli, ale nejde to. on rve silene hystericky, klidne pres 2 hodiny (a to bylo vecer, kdy byl fakt unavenej). nikdy se mi nestalo, ze by usnul treba v lehatku, nebo v ohradce na dece. je to hroznej zivel. jako jidlo a spani jsou u nas boje. porad jsem si rikala, ze se to v roce zlepsi, ale bohuzel.
Malá chodí spát v sedm a vstává v pět v šest ![]()
léky asi trochu zabrali, jen se mi kolikrát nic nechce dělat ale to je asi lenora, kojím pořád, v noci malá řvala a nechtěla prso večer taky moc ne, tak mě napadlo, jestli se sama neodstavuje a prd, dneska už pila, ale míň, přidám nějakého papání třeba se odstaví sama
zuby máme 3 spodní jedničky a spodní dvojku ![]()
Luci, mě právě usne jen v postýlce, občas teda i v autě, ale to musí být totálně hotová. Vyřvávací metoda nefunguje na všechny děti, já to teda taky vždycky nevydržím a vyndám ji, dám ji napít, chvilku pomuchluju a pak maže zpátky do pelíšku. Večer ji teda uspávám, po šesté vykoupem, uděláme kaši a zalezem si spolu do pelíšku, tam děláme lupárny, mazlíme se a kolem osmé usne. Všichni okolo mě nad tím kroutí hlavou, jako proč to dělám, ale nám to tak vyhovuje
Viky, já žádné prášky nezobu a lenoru mám taky
. Třeba se ti malá skutečně odstavuje, uvidíš jak to bude v dalších dnech. ![]()
Evi: tak dnes už pije normálně, pro změnu nechtěla polívku, nebídnu jí po spánku ![]()
Vájo, my máme doma taky zoologickou zahradu, tancujeme, zpíváme, občas se připojí i taťka, to sní tak o tři lžičky víc než normálně. Jinak namazaný chléb mě nenapadl, díky za tip
. Jo a mlíčka mi sní po devíti hodinách spánku max 120ml, spíš jen 90ml, za tři hoďky si dá pár lžiček přesnídávky k obědu cca 90g masozeleniny, pak se ji snažím dokrmit mlékem cca 60ml, ke sváče má tři velké lžíce bílého jogurtu s banánem, jiné ovoce nechce a k večeři 150ml kaše, ale musí být řidčí, hustá ji navaluje. No jsem zvědavá na pondělní váhu
.
Teda usínat až ve 22hod. to by se mi moc nelíbilo ![]()
@Evinka164 U nás, když je doma taťka, taky se zapojí… a to většinou máme v sobě oběd dřív. Chlebík zkus, nám teda jede s Lučinou, ale nepohrdneme ani Gervais a šunčičkou. ![]()
To ti toho mlíka teda moc nevypije…
Já se snažím do Agi dostat cca 500 ml mlíka, jak jsem četla.
Jinak masozeleniny jíme 200 g!!! - to jsem zapomněla napsat. Někdy to sní všechno sama a někdy musíme dělat ty blbiny. Přesnidávku sníme vždy celou a máme mááálo!!! Jako musím uznat, že teda porce my máme kvalitní… nejsme žádní troškaři. ![]()
To pozdní spaní je způsobeno tím, že nespí odpoledne, ale až kvečer - třeba jako dnes. Uslav 17.30, vzbudí se až cca za hodinu - hodinu a půl - no a to mi za hodinu neusne, chápeš.
Tak většinou kolem 21. hod. jí dám spát, ale poslední dny jsou zase scény, máme nějaké období… ![]()
Jinak my byly na kontrole dneska, máme 9,5 kg a 73 cm.
Vájo, myslela jsem si, že až se začne víc pohybovat, tak bude mít hlad a ono nic. Vím, že pije málo mléka, ale jak ho do ní nacpat, když prostě nechce. máte krásnou váhu i výšku, jestli mi budeme mít víc jak 8kg, tak bouchnu šáňo
,spíš to vidím, že mě doktorka spucuje, že ji snad týrám hlady
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat